slm arkadaşlar http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=15107&gid=3631 şu gitarın gold top modelini almayı düşünüyorum manyetik olarak emg 81 tarzım nası ikili ? değermi bu arada yeni başlayacam uzun zamandır araştrıyorum... teşekkürler
çok teşekkür ederim hocam.. şuan zaten yeni eğitim alıyorum natürel rengin hastası olduğum için danışmak istedim gitarı ben beğendim siz teknik olarak uygun derseniz ben inceledikten sonra alırım... çok teşekkür ediyorum tekrar tekrar...diğer ilanda baktığınız gitar sanki başlangıç için daha uygun. belki ilk gitar için floydrose sıkıntı yaratabilir ama onuda basit bir işlemle gitara alışana kadar sabitleyebilirsiniz. 180 lira sonuçta sadece floydrose parası olarak düşünürseniz gayet hesaplı. en azından gitarın ağacı net bir şekilde görünüyor. çin malı gitarlarda resoncoast diye tabir edilen sıkıştırılmış mdf ve yine preslenmiş kontraplak ahşaplar görmek mümkün. buda zamanla köprüdeki pivot vida yerlerinin patlaması ve sustain olarak sound olarak ciddi sıkıntı demek oluyor. yani iyi manyetik takıyor olman iyi ses alacağın anlamına gelmez. aynı manyetik başka gitarda farklı sonuçlar çıkarır. o zaman kimse jem gitarlara para vermez bir tane rg350 dx alır dimarzio evo taktıktan sonra jem soundu alıyorum derdi. ne yazıkki öyle değil. yardımcı olabildiysem sevinirim. kişisel fikirlerim bunlar. bilgim dahilinde olduğu sürece yardımcı olabildiysem ne mutlu. iyi çalışmalar.
hocam şuan araştrıyorum başlangıç ve orta seviye için en ideal strat kasa hangisi sizce ?strat kasada düşünüyorum...verdiğiniz bilgi içinde çok teşekkür ederim...yeni başlayacaksanız bilmeniz gereken birkaç şey söyleyim nacizane ,
1. olarak bence sıfır gitar almayın o kadar para vermeyin , örneğin lp kasa gitar arıyorsanız 2. el lp dolu forum . manyetik olarak aynı şekilde manyetik sonuç olarak mıknatıs etrafına bağlanmış bakır telden ibarettir ve sıfır ile ikinci eli arasında lehim vb tamir işlemleri yoksa aynıdır .
2. olarak gitarınızı mümkün olduğunca bilindik markalardan seçin veya alırken iyice araştırın . kanatimce şu ana kadar kullandığm ve fiyatına göre performansı en üst düzey olan lp kasa J&D brothers markasının ürettikleridir.
3. olarak manyetikleri de tarzınız doğrultusunda seçin
hiç emg 81 takmadan emg parası+elinizdeki para ile 2. el çok daha güzel gitarlar alabilirsiniz.Tavsiyem gitardan anlayan yanınızda biri varsa onunla birlikte 2. el bir gitar seçin.Piyasada çok iyi modeller var.Özellikle cort un kore modelleri 2. elde gayet uygun fiyatlı.Aradığınız kasa biçiminde de mevcut modelleri var.