Cok onemli bir aydinlanma yasadiktan sonra benim gibi yanlis yapanlar olmasin diye konu acmak istedim. Sweep picking biliyorsunuz supurme hareketi. Telleri yukaridan asagiya asagidan yukariya supuruyoruz. Kendi kendime calisma yaparken yahu ayni bpm'de caliyorum, notalari dogru basiyorum, gitari susturuyorum ama bir seyi yanlis yapiyorum derken. Tek tek videolari yavaslatip izledigimde ve vurus yonlerini inceledigimde hatami buldum.
e-12-9---------9----12-9---------9--------
B------10---10-----------10---10----------
G----------9----------------------9--------------
D--------------------------------------------------
A--------------------------------------------------
E--------------------------------------------------
Simdi ben normalde alttaki mi telinde 12. perdeyi yukari yonde vurduktan sonra pull-of ile 9. perdeyi caliyoruz. Daha sonra si telinde 10'u yukari, sol telinde 9'u yukari yaptiktan sonra tekrar si telinde 10'u ve 9'u asagi yonde supurup bitiriyordum. Ama duydugum gibi bir ses alamiyordum. Boguk gibi geliyordu. Gitarda mi sorun var prosesorde mi sorun var dur eq ayarliyayim diye gezeriyordum. Megersem yanlis caliyormusum kimse bana soylemedi 🙂
e-12(U)-9-----------------9(D)----12-9---------9--------
B-----------10(U)---10(D)---------------10---10----------
G----------------9(D)-----------------------------9--------------
D-------------------------------------------------------------------
A-------------------------------------------------------------------
E-------------------------------------------------------------------
12'de yukari(up) yaptiktan sonra si telinde 10'u yukari yapip sol telindeki 9'dan sonda asagiya full down ile iniyoruz. Ve mis gibi duyuluyor. Yemin ederim ekipman almis gibi sevindim. Tabi yillarca yanlis calmanin da uzuntusunu yasadim. Umarim yeni baslayanlara da yardimci olur. Bu tarz ogretici basliklar da cogalir.
e-12-9---------9----12-9---------9--------
B------10---10-----------10---10----------
G----------9----------------------9--------------
D--------------------------------------------------
A--------------------------------------------------
E--------------------------------------------------
Simdi ben normalde alttaki mi telinde 12. perdeyi yukari yonde vurduktan sonra pull-of ile 9. perdeyi caliyoruz. Daha sonra si telinde 10'u yukari, sol telinde 9'u yukari yaptiktan sonra tekrar si telinde 10'u ve 9'u asagi yonde supurup bitiriyordum. Ama duydugum gibi bir ses alamiyordum. Boguk gibi geliyordu. Gitarda mi sorun var prosesorde mi sorun var dur eq ayarliyayim diye gezeriyordum. Megersem yanlis caliyormusum kimse bana soylemedi 🙂
e-12(U)-9-----------------9(D)----12-9---------9--------
B-----------10(U)---10(D)---------------10---10----------
G----------------9(D)-----------------------------9--------------
D-------------------------------------------------------------------
A-------------------------------------------------------------------
E-------------------------------------------------------------------
12'de yukari(up) yaptiktan sonra si telinde 10'u yukari yapip sol telindeki 9'dan sonda asagiya full down ile iniyoruz. Ve mis gibi duyuluyor. Yemin ederim ekipman almis gibi sevindim. Tabi yillarca yanlis calmanin da uzuntusunu yasadim. Umarim yeni baslayanlara da yardimci olur. Bu tarz ogretici basliklar da cogalir.