Evet geçenlerde sitede sansasyon isimli arkadaştan gt2 yi almış bulunuyorum (şifremi unutmuş ve longstage ismiyle kullanıcı açmıştım)
Alet hakkındaki görüşlerimi belirtmek istedim. Deney ve kayıtları Analog pedalları ve gt-2 yi direk pc ye bağlayarak yaptım.. Gitar amfisi kullanmadım..
Ben fender strat kullandığım için okadar sert tonlar alamadım malesef. Oysaki köprüde dimarzio tonezone, orta ve sapta ise custom fender texas special manyetikler olmasına rağmen.. Ki zaten şunuda söylemek istiyorum ; aletten çok sert drive tonu beklemiyodum ve bu aletin asıl amacı zaten drive değil bunuda unutmamak lazım..
Tamam güzel hoş alet ama benim beğenmediğim marshall mg100 amfimden aldığım o tonu veremiyor. Yani taştanda olsa amfi herzaman bir adım öndeymiş...
Bu kanıyada kullandığım analog pedallar kombinasyonuyla vardım..
Yani bu aleti alacak arkadaşlara yanında önerebileceğim şey; bi overdrive pedalı, delay ve noise gate olur... Ds-1 ile denedim ama ds-1 in amfiden verdiği o tonu hiçbi ayarda alamadım.. Mxr doubleshot iyi oldu ama gt2 de çok fazla dip gürültüsü olduğu için bu aletle ton iyi fakat eğer elinizde bi noise gate yoksa pek katlanılmayacak gürültüler çıkıyor...
Clean için bence bi compresor pedalına ihtiyaç yok. Çünkü bazı ayarlarda kompreslenmiş güzel bi ton alabiliyorsunuz..(Özellikle clean pop ritimler için)
Mikrofonlama olayına gelincede; kesinlikle olması gereken bi olay.. Yani sırf bu yüzden bence triac tan vazgeçilip gt-2 alınabilir... Eğer parlak tizli tonlar isteniyorsa of axis ve center kullanılabilir... Ama özellikle sololar için müzikteki diğer seslerden gitarınızı ön plana çıkaracak o mid benzeri tonu "classic" ayarda bulabiliyorsunuz...
Tabi bukadar anlattım ve Bide ses kaydı aldım..
Dream theater ın en sevdiğim parçalarından biri olan Another day in intro solo ve son doğaç solo sunu çalarak kaydettim...
Orjinal mp3 den gitar seslerini kestim ve üzerine kaydettim.. Bu arada gitar seslerini kestikten sonra en ufak bi solo gitar sesi bile kalmamıştır. Yani duyacağınız solo tonu tamamen gt-2 den çıkan seslerdir.
Ayarlara gelince ;
Dream theater çalınırda mesa dışında bi ayar kullanılırmı
😀
Mic: classic
Mod: hot wired
Amp : california
+ Olarak delay ve Bide boost için BOSS SD-1 kullandım. Zaten sd-1 olmasa ton bukadar yoğun çıkmazdı tabi....
Yani Gitar --> boost overdrive --> gt2--> delay --> pc
Bu arada tam tonu almak için; winamp,m.player vb programlarda dinlerken programlarınızın eq ayarlarının kapalı olmasına dikkat edin
Linke Direk tıklayarak indirebilirsiniz:
http://www.herkesdinlesin.com/mp3/okansal-dt-anotherday.mp3