AtAvratStrat demiş ki:
PhoibosApollon demiş ki:
Parmakları içe kıvırmak (Paul Gilbert gibi) elin rotational inertia'sını(türkçesini bilmiyorum) azalttığı için teoride en iyisidir.
Kendi etrafında dönerken hızlanmak istediğinde bacaklarını ve kollarını içeri çeken patenciler gibi.
Ama nasıl rahat ediyorsan öyle çal "derler" genelde.
Rotational inertia dediginiz moment of inertia Turkce olarak da atalet-eylemsizlik momenti diye gecer ekstra bilgi olarak vereyim istedim
🙂
Ama isin moment of inertia ile ilgisini cozemedim.Parmaklari iceri kivirmak bu konsepte bakarak elimizin bilegimizin icinden gecerek veya avucca kavranan eksen etrafinda donmesini hizlandirir sadece.Sanirim parmaktaki eklem kisimlariyla bir iliski kurdunuz ama bunuda cozemedim teorinizi biraz daha acarsaniz sevinirim merak uyandirdi
🙂
Türkçesini verdiğin için teşekkürler
🙂
Evet, hareket yönü piyano çalar gibi. Ya da kapı tıklatır gibi. Zaten genelde bu şekilde bir sağ bilek hareketi önerilir gitar çalarken, tabi ki tamamen yukarı aşağı bir hareket mümkün değil ama, bileğin sağ-sol ekseninde olan hareketinden mümkün olduğu kadar kaçınılması önerilir. Çünkü bileğin sağ-sol hareketi hız arttıkça bileği kitler, koldan çalmaya başlarsınız.
Parmaklarınızı açarak elinizi bilekten sallayın, bir de yumruk şeklinde kapatarak sallayın aradaki fark belli olur. Parmaklar açıkken inertia artar, bilekten itibaren eli harekete geçirmek için lazım olan enerji de artar, aynı şekilde bilek hareketini durdurup ters yöne hareket başlatmak için gerekli olan enerji de artar.