Yenisini almak için ufak bir araştırma yaptım, gene Sony'den şu modeli beğendim:
http://www.sony.com.tr/product/nws-s-series/nwz-s765
Kapasitesi 16gb, bluetooth var, video oynatıyor, 50 saat şarj süresi, radyolu vs. diye gidiyor özellikleri. Epey aklıma yattı ama tabi almadan önce başka markaların modellerine de bakmak gerek. Önümüzdeki bir yıl bununla uğraşırım artık
😀 Bu süre içerisinde tavsiyelerinize hayır demem.
Yaklaşık 5 ay önce aldım bu modeli, kendi çapımda araştırma yapmıştım ama bu özellikli telefonlar yüzünden bu sektör eskisi gibi çok seçenek sunmuyor artık.
Cihazın özelliklerine gelince en büyük avantajlarından birisi kolay kullanımı. Basit bir menüsü var, aynı zamanda dosya yükleyip silmek de çok kolay. Kopyala yapıştır sadece.
Geniş sayılabilecek bir ekranı olması benim aradığım bir özellikti, şarkı listesini, dosyaları falan görerek daha rahat takip edebiliyorsun.
Video oynatma kalitesi oldukça tatmin edici, tercih edilir mi video seyretmek bilmiyorum, çünkü televizyon ekranından, bilgisayar monitöründen sonra oldukça ufak geliyor insanın gözüne. Ben pek kullanmıyorum açıkçası. Bu arada her formatta videoyuda çalıştırmıyor, hangi formata uyumlu bilemiyorum.
Benim için en önemli özelliği kulaklığının ve ses kalitesinin piyasadaki diğer ürünlere göre (i-pod'u hariç tutarak) oldukça kaliteli olması. Kulaklığın ses çıkışı oldukça tatmin edici, ben ki çoğu zaman kulak zarımı patlatacak gibi açmak isterim müziğin sesini, daha önce kullandığım aletlerde sesi sona dayayıp yine de mutlu olamazken, bu aletin sesini sonuna kadar açmadım daha. Eğer yüklediğin şarkı dosyası kaliteli ise her detayı oldukça net bir şekilde duyurabiliyor. Ayrıca kulaklığın tasarımı da oldukça ilginç, kulağın içine "lönk" diye oturan bir silikon yapısı var ve saatlerce kulakta kalsa bile herhangi bir rahatsızlık vermiyor, ki bu da benim için çok önemli, kulağımın orasını burasını ağrıtan kulaklıklardan çok çektim zamanında.
50 saat şarj süresini ben henüz yakalayamadım, 35-40 saat gidiyor evet ama 50 saate ulaşmak için sanırım ekranı, ışığı herşeyi kapatıp hiçbir düğmeye basmadan bırakmak lazım aleti kendi halinde.
Memnun olmadığım tek özelliği baslarının normalden çok yüksek vurguda olması. Sanıyorum aletin bir özelliği bu, o frekansın göbeğe göbeğe vurmasını seven ve o tarz müzik dinleyenler için düşünülmüş olabilir. EQ ayarlarından kulağıma uygun bir seviyeye çektim ancak yine de bazı parçalarda biraz rahatsız edici bir hal oluşabiliyor.
Radyosunu hiç kullanmadım. Video ile pek işim olmuyor.
Bir mp3 kutusu olarak ben memnunum. Özellikle fiyat olarak i-pod'lardan çok daha aşağıda olmasına rağmen, o kalitede bir ürün olduğunu söyleyebilirim.