Tel masrafı konusunda nasıl bir yol izliyorsunuz ?

Yaklaşık gitarımın telleri alixir anti rust 7-8 aydır ama artık onlarda paslandı özellikle en alt 3 artık çaldığımda ellerim pas ve o pas kokusu çok kötü.
Yeni elixir serisi 145-160 lira arasında ne yapacağımı bilemedim çok pahalı. Başka bildiğiniz uygun fiyatlı paslanmaya karşı uzun ömürlü tel var mı acaba ? Veya ne yapmalı ? Pas sökücü gitar polishim var onunla silince idare ediyorum paslar gidiyor ama ne kadar sağlıklı bilmiyorum açıkcası.
WhatsApp Image 2020-10-01 at 22.21.18.webp

Son düzenleme:
Bende 12 telli bir akustik var, su an acip tel fiyatina bakmaya korkuyorum o derece... yakinda herkes kendi evinde kendi telini uretecek...

kurtarmaz mı acaba 😅

Bir Elixir'ci olarak karalar bağlıyorum ben de. Özellikle 7. tel için 8'lik paketi alıp içinden 64 numarayı kullanıyordum ama 8'li set olmuş 220 lira. Elimdeki gitarların tellerini değiştirmeye kalksam 1000 liralık olup çıkıyorum. Ne güzel memleket.

kurtarmaz mı acaba 😅
Djent icin neden olmasin 😎

Sırf tel masrafından yeni gitar almaya korkuyorum. Zaten 3 gitarın tellerini aynı anda değiştirecek olsam 500 TL (Elixir) gir... gider. Taksitle falan tel almaya başlayacağız herhalde yakında.

Dore’de 180 TL olan elixir seçenekleri yabancı sitelerde 10-14 dolar gibi fiyat aralığında satılıyor. Yurtdışından sipariş etmeyi falan düşünüyorum, o derece.

Son 2-3 yıldır stok halinde Elixir'im vardı ( arada birkaç kez de güzel indirim ve yurtdışından tel gelmişti) Şu an tek tel takımı setim, biri akustik 3 de gitarım var,hepsinin telleri yeni ama ne kadar daha idare ederler bilmiyorum 😀
Tercihen Elixir Optiweb kullanıyorum o da oldukça pahalı. Gene bi indirim, kampanya 3lü 5li set şeklinde görürsem almaya çalışırım sanırım ama genel olarak enstruman-tel vs şu an herşey uçmuş durumda :/

Elixir ve D'addario'nun NYXL gibi pahalı telleri için 3lü setler, tek setli paketlerden 2 tane almaktan daha hesaplı oluyor. Eğer bu tellerden almak istiyorsam 3'lü setlere bakıyorum ve direk distribütör firmalardan alıyorum. Gitarın tellerini değiştirdiğimde yedek set bulundurmak istiyorum.

Dün azcık çalayım dedim o kadar paslanmış ki parmaklarımın üst derisi aşırı tahriş oldu. 1 takım elixir 150 lira ya var mı böyle bir şey... En sonunda galiba satmak zorunda kalacağım komple.

Şunu da birim para cinsinden koymak isterim.

Ekran Alıntısı2.webp

Son düzenleme:
Gitarın bulunduğu odayı kapalı tutuyorum, çaldığım gitarı kuru bezle siliyorum, bir de gitar ekipmanı olan odada nem alıcı var sürekli kuru tutuyorum. Floyd rose’lu gitarlarda özellikle elixir, malesef ki pahalı olsa da, uzun vadede hesaplı oluyor. Paslansa da idare edecek bir ton veriyor.

Dün azcık çalayım dedim o kadar paslanmış ki parmaklarımın üst derisi aşırı tahriş oldu. 1 takım elixir 150 lira ya var mı böyle bir şey... En sonunda galiba satmak zorunda kalacağım komple.

Şunu da birim para cinsinden koymak isterim.

143472 eklentisini görüntüle
3lü set de bulunmuyor ki. Ben en son taa Şubat'ta Do-re'de 10-46 Nanoweb bulmuştum. 3lü set fiyatı 3 ayrı set almaktan daha hesaplı ama işte yok ne zamandır.

Geri