Telefon İle Gitar Kaydı

• Konuyu açan Konuyu açan invoker
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Selamlar. Evde elektro gitar ile basit video kayıtları (ytube,insta vs. için) alıyorum. Yöntemim şöyle; reaper üzerinden plug-in açıp ses kaydını alırken telefon ile video kaydı alıyorum. Daha sonra bilgisayarda bir program yardımıyla ses dosyasını video ile eşleştiriyor gerekirse de tekrardan telefona aktarıyorum.

Bu yöntem çok zaman alıyor. Telefona bağlayacağım bir arayüz ile reaper ya da standalone pluginden gelen sinyali direkt videoya aktarabilir miyim? Eğer mümkünse ne tür bir cihaz almalıyım?

Bu arada telefonum android (samsung s24) ses kartım focusrite scarlett 2i2

Merhaba,
Bilgisayar üzerinde OBS gibi yazılımlarla bu işi yapabiliyorsun fakat çok uğraşmak istemediğimden Behringer Xenyx 802S marka mixer'ın USB çıkışını iphone'e bağlıyorum.Bildiğim kadarıyla android'de oluyor.
Tüm sesler mikserde birleşip iphone'un video kaydına USB'den senkron bir şekilde gidiyor.
Video/ses direk telefonuna kayıt olmuş oluyor.

Go mixer ile direk Bandlabe kayıt alıyorum ben. Farklı bir yönteme geçiş yapacağım için satıyorum. Bugün yayınladığım parçayı da bu aletle kayda aldım. Youtube videolarımın açıklama alanında kullandığım ekipmanlar yazar.

Konu 'Hakan Baysal - Aşk Öldü ❤️💀 (Hard Rock 🤘)' Hakan Baysal - Aşk Öldü ❤️💀 (Hard Rock 🤘)
Cihaz ile ilgili sizin tanıtım videonuzu izledim youtube üzerinden🙂 şöyle bir durum var benim telefonumda kulaklık çıkışı yok sadece type-c güç girişi var. Telefonumu bağlamanın başka bir yolu var mıdır? İkinci olarak amfiden değil ses kartımdan göndereceğim sinyali ama aynı zamanda ses kartına bağlı monitörlerden de dinleme yapmak istiyorum. Nasıl yapacağımı kafamda oturtamadım.

Bu aleti farklı bir ses kartına bağlayamazsın maalesef. Aleti direk tablet ve telefona bağlayarak gerek Bandlabe vb dawlara kayıt yapabilir ya da mobil cihazın kamerası ile canlı performans kaydı alabilirsin.

3.5 mm girişin yoksa kayıt almayacaktır. Gerçi IOS ise 3.5mm to lightning dönüştürücü ile denemek lazım ama bende Android kullanıyorum.

Otg destekli yada class compilant bir amfi veya prosesor edin. Kamerada bu aleti mikrofon olarak sec ve kaydet. Yamah thr,zoom g2 four bilindik markalardan deneyip kullandiklarim. Ayrica mooer,nux gibi cin mallarinin bazilarinda direkt otg cikisi yada destekleyip desteklemedigi direkt olarak ozelliklerinde yaziyor. Boss desteklemiyor onu da denedim malesef ki driver istiyor. Ses karti androidde is gormez cunku android gecikmeli sesi verir bu yuzden amfi yada prosesor sart sesi direkt cihazdan dinleyebilecegin.

Geri