Eh, bizim nereden geldiğimizi, bilgi dağarcığımızı, vesaireyi "özgeçmişlerimizi" okumadığından dolayı bilmediğin belli, dolayısıyla aslında iddiamızdaki ("Teoman iyi ki bırakmış zaten" ve, benim iddiam olan "Teoman popçudur") desteğin farkında olmaman da çok doğal. Senden farklı olarak, ben seninkine göz attım ve görebildiğim isimler Gripin, Duman, Redd, Nazan Öncel ve bu başlık. Bu da ya rock bilginin sıfır olduğunu, ya da diğer başlıklara gidip görüş bildirmek yerine üç kuruşluk bilgin ve açık net terbiyesizliğinle seni cebinden rahatça çıkartacak adamlarla dalaşmaktan başka işi olmayacak bir "ekran karşısında oturan atletli" olduğunu gösteriyor.
Büyü de gel evladım. Cehaletinle rock ve popu ayıramadıktan sonra sana ne desek az. Git rock, pop, pop rock, rock sosu yedirilmiş pop falan bunlar ne güzelce öğren, ondan sonra doom, occult rock, alternatif rock, indie rock, shoegazer rock, akustik rock, progresif rock ne bunları bir kap, hard rock, jazz rock, glam rock, deathrock, e'ndüstriyel rock, oriyental rock, folk rock, elektronik rock ne bunları da öğren, gotik rock, new wave rock, shock/horror rock öğren. Bunların hepsini hallettikten sonra, post-rock, krautrock, psychedelic rock, country rock bunları hatmet. Sonra gelecekler stoner rock, riff rock, heavy rock, deneysel rock, math rock, teknik rock, İngiliz geleneğinde progresif rock, modern progresif rock, J-Rock, K-Rock, visual kei ve sludge rock. Synth rock, psychobilly, Amerikan ve İngiliz rock. Bunları da hatmettin mi karşıma gelebilirsin ancak, bilmem anlatabildim mi? Haricinde beş para edecek ve mastodon ya da bana laf edecek durumun yok.
Mastodon, bu arada efsane bir alternatif sludge grubudur ve Leviathan albümü, Teoman'ın ömrü boyunca beş kilometre yakınından geçemeyeceği bir başarıdır (bilhassa modern/alternatif sludge akımını belirleyen albümlerden olduğu düşünülürse, yanında Kylesa'nın Static Tensions'ı ve Baroness'in Blue Record'ı ile birlikte....) ama senin bünyen kaldırmayabilir tabii. Gripin ve Redd'den sonra o müziği algılayacak kulağın henüz gelişmiş olmayacaktır tabi ama işte.... (Gripin'in Staind özentisi bir rock olmaya çalışan pop grubu olduğunu tabii ki gözardı ediyoruz burada.)
Bunları yaptıktan sonra da pop, indie pop, akustik pop, atmosferik pop, elektronik pop, electropop (farklı şeyler ikisi), futurepop, J-pop, pop varyasyonu olarak trip-hop ve jazz-pop nedir bir çalış. Sonra Japonya'daki idoru hareketini ve gravure ve pop ikonlarını araştır. Bunu hallettin mi? Klasik dönem popu al (70'ler ve 80'ler, Donna Summer, Kylie Minogue falan) ve oradan sonra nereye doğru gittiğini bir gözlemledikten sonra, pop rock çalışacaksın ve pop rock nedir, nereye gider, hangi yan-türleri kapsar, bunları soracağız sana.
Benden bu kadar hacı. Haber başlığında söylenen şey "rock müziğin büyük ismi" ve bu bir yanlış ifade. Teoman rock değildir, ve bunun ayırdına varamıyorsan, zaten rock ne bilmediğin ortadadır. Haydi hayatta başarılar, bilgi sahibi olmadan herkese dil uzatarak bolca yol kat deceğin son derece bariz.