Thomann'dan Alışveriş

TR'de olan ürünlerin fiyatlarını çok şişiriyorlar
Şehir efsanesi bu.... elbet şişirilmiş de çok fazla ama ben Amerika fiyatından düşük Schecter aldım hem de birden fazla kere, İngiltere'den bizzat elimde getirdiğim pedaldan ucuz fiyatlara burada çok ürün de aldım. Geçen yaz Amerika'da Guitar Center'a girip tek bir pedal alarak çıktım aklımdakilerin hepsini dönüşte buradan aldım. Sabırla araştırmak lazım. mydukkan.com'a filan da bak, zengin çeşit, sağlam satıcı.

Şehir efsanesi bu.... elbet şişirilmiş de çok fazla ama ben Amerika fiyatından düşük Schecter aldım hem de birden fazla kere, İngiltere'den bizzat elimde getirdiğim pedaldan ucuz fiyatlara burada çok ürün de aldım. Geçen yaz Amerika'da Guitar Center'a girip tek bir pedal alarak çıktım aklımdakilerin hepsini dönüşte buradan aldım. Sabırla araştırmak lazım. mydukkan.com'a filan da bak, zengin çeşit, sağlam satıcı.

Vergiler hariç 900 TL bahsettiğim ürünlerin (pedal ve 2 adaptör) toplamı. %18 + %20 vergi eklesek, 250 TL de kargo desek 1500 yapıyor. TR fiyatları pedalın 1350 altına inmedi uzun süredir takip ediyorum, adaptörler zaten marka vs yok güven vermeyen adaptörler. Genel olarak TR fiyatları nasıl bilmiyorum ama basit bir hesap yapınca bana aşırı şişirilmiş gibi geliyor fiyatlar, pek de şehir efsanesi değil gibi. Pedalı tek getirsem zaten ben 1300 e getiriyorum, belki yanlış hesaplıyorumdur...

Düzgün adaptör bulamadım hocam internet üzerinden satılanlar da güven vermedi arada fark çok yoksa thomann'dan almayı tercih ederim.TR'de olan ürünlerin fiyatlarını çok şişiriyorlar alasım gelmiyor açıkçası, acelem yok beklerim en azından adaptörler vs. sorun çıkarmaz.
Düzgün adaptör derken beklentiniz nedir? Ben 10 küsür yıl önce yazıcıoğlunda bilgisayar adaptörünü 10 uçluya çevirtmiştim, hala sorunsuz kullanıyorum.
Ayrıca Dunlop pedallar ile gelen adaptörler var elimde işlevsel olarak bir farkı yok.
Adaptör dediğiniz çok basit ve temel bir ürün. Belki fason üretimlerde risk olabilir, devrelerin kalitesizliğinden dolayı, o konuda yorum yapamam.

Hiçbir araştırma yapmadan direkt TR tüm mağazalar şişiriyor ya da kazıkçı diye ergen atarı yapmak ki çok moda oldu forumda... bu şehir efsanesi. Dedim ya aşırı pahalı fiyatlar olduğu gibi bazı şeyler de çok cazip (son zamanlarda USD bitirdi bizi o ayrı). Genelleme yapmak yanlış diyorum ... şimdi artık baymış olan aynı tartışmaya dönmesin konu. Fark çok az gibi, belki Thomann ve muhtelif riskler almak yerine gidip elinle gözünle almak daha mantıklı olabilir diye dedim.

Düzgün adaptör derken beklentiniz nedir? Ben 10 küsür yıl önce yazıcıoğlunda bilgisayar adaptörünü 10 uçluya çevirtmiştim, hala sorunsuz kullanıyorum.
Ayrıca Dunlop pedallar ile gelen adaptörler var elimde işlevsel olarak bir farkı yok.
Adaptör dediğiniz çok basit ve temel bir ürün. Belki fason üretimlerde risk olabilir, devrelerin kalitesizliğinden dolayı, o konuda yorum yapamam.

Adaptörlerden çok bir beklentim yok hocam, katılıyorum temel ve basit bir ürün olduğuna. Benim anlatmaya çalıştığım o değildi yalnız, ürünlerin pahalı olduğunu vurgulamaktı. Adaptörleri thomann'dan almak gerekli mi değil mi onu ayrıca değerlendirebiliriz.

Hiçbir araştırma yapmadan direkt TR tüm mağazalar şişiriyor ya da kazıkçı diye ergen atarı yapmak ki çok moda oldu forumda... bu şehir efsanesi. Dedim ya aşırı pahalı fiyatlar olduğu gibi bazı şeyler de çok cazip (son zamanlarda USD bitirdi bizi o ayrı). Genelleme yapmak yanlış diyorum ... şimdi artık baymış olan aynı tartışmaya dönmesin konu. Fark çok az gibi, belki Thomann ve muhtelif riskler almak yerine gidip elinle gözünle almak daha mantıklı olabilir diye dedim.

Uzun süredir takip ediyorum diye belirttim, araştırma yapmadığımı nerden çıkardınız? Gayet mantıklı bir argüman ortaya koyuyorum ama beklediğiniz bir cevap gelmedi sanırım cevap vermek yerine "ergen atarı" oldu...

Dostum sana demiyorum....... senin ne araştırma yaptığınla ilgil bir şey demiş miyim ...????
"şehir efsanesi" lafımı tam net anlamadın gibi geldi onu açıklamaya çalıştım. Bu "istediğin cevap gelmedi" kalıbı da yeni moda oldu galiba.
Al babam sen Thomann'dan, eyvallah.

Baktığımda kodlar doğruysa; amfilere, mikrofonlara, kulaklıklara ek vergi yok, gitarlara yüzde 15 ek vergi var. Bu belgeyi bilmiyordum teşekkürler.
Lambalılara var muhtemelen. Transistörlü ve dijitallere yansıdığına henüz tanık olmadım. Katana'lar ve Marshall code'lar geçtiğimiz 2 ay indirim sayeainde 2100-2200lerdeydi. Şimdi 2800-2900lere döndü. Belki döviz dalgalanmalarına bağlı 3000'ü de bulabiliyorlar

Mesela daha çok Marshall'ın DSL5lere bakıyorum daha çok. Daha önce peşin 3700lerdeyken şimdi 4500lerde. Hatta bir ara 5200lerdeydi de belki fazla pahalı kaçtığını düşündüler de mi 4000lere düşürdüler, yanlışlıkla mı olmuştu bilmiyorum. Tekrar eski haline geleceğini, hatta geçen sene de olduğu gibi en az %20lik indirim görmesini arzuluyorum. Keşke odaya ekonomik bir izolasyon çözümü de bulsam iyi olacak. İşe yarar mı bilmem

Ekleme: thomann'dan gelen ürünlere uygulanan ek gümrük vergilerinden bahsediyorsanız orasını bilemem ama çok da inanmıyorum her zaman hakkaniyetli davrandıklarına vergilendirme konusunda. Bi plak alırım 18-19 çıkarırlar, tişört alırım 70tl. Aynı yerden ve birbirine yakın zamanlarda. Bu yıl hiç öyle dışarıdan bir şey getirtmedim.

Selam arkadaşlar, Thomann'dan polar patternli bir kondenser mikrofon aldım. Yanında TritonAudio FetHead, kablo, enstrüman kılıfı vs. gibi ufak tefek şeylerle kargo hariç 262 euro ödeyecektim hesapta. Fakat banka yurtdışı çekimlerinde (kargolu son fiyat 292 euroya) faiz koyduklarını belirtti ve 100TL daha kitlenerek 2356TL para çekildi karttan. Kartla alışveriş yaparken bunu dikkate alın. Kargo ülkeye giriş yapmış, vergilendirme sonucunu tekrar editlerim.

Döviz olarak ödeme yok diye biliyordum ben ama bankamla daha önce görüşmüştüm başka bir konu için, yanılıyor olabilirim.
Tabi şuanda benim için önemli olan KDV ye ek 20% ÖTV ödeyecek miyim

Euro ile ödeme için bankanızdan euro hesabı açın. Kredi kartınızı da mutlaka döviz ekstresi aktif olacak şekilde ayarlayın. Kaç euroluk alışveriş yaparsanız kartınıza o kadar euro yansır. Gerekli euro miktarını euro hesabınıza yatırın ve kart borcunuzu zamanı içinde ödeyin. Bu şekilde biraz daha uygun oluyor. Bankaların kur komisyonlarından yırtıyorsunuz.

Thomann’dan yapmadım ama Sweetwater, amazon.com aynı şekilde ancak dolar ile; ve amazon.de üzerinden de euro olarak anlattığım şekilde alışveriş yaptım daha uyguna gelmişti.

Euro ile ödeme için bankanızdan euro hesabı açın. Kredi kartınızı da mutlaka döviz ekstresi aktif olacak şekilde ayarlayın. Kaç euroluk alışveriş yaparsanız kartınıza o kadar euro yansır. Gerekli euro miktarını euro hesabınıza yatırın ve kart borcunuzu zamanı içinde ödeyin. Bu şekilde biraz daha uygun oluyor. Bankaların kur komisyonlarından yırtıyorsunuz.

Thomann’dan yapmadım ama Sweetwater, amazon.com aynı şekilde ancak dolar ile; ve amazon.de üzerinden de euro olarak anlattığım şekilde alışveriş yaptım daha uyguna gelmişti.
Keşke Türk Lirası sadece birazcık tutarlı bir kur olsaydı da, yarın Dolar'ın, Euro'nun 10 TL'ye ve ötesine fırlayacağını düşünmeseydim de söylediğini yapabilseydim 🙂

Son düzenleme:

Geri