Thomann ile yaşadığım rezalet ötesi deneyimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Bunu sabırsız bir insanın dert yanmaları olarak algılamanızı istemem. Sadece gördüğüm muameleyi açıkça, yalan olmadan anlatmak istiyorum. Açık konuşuyorum ben buradaki insanları ve youtube'daki insanları dinleyerek alışveriş yaptım ve bugün itibari ile deliler gibi pişmanım. Keşke yapmasaydım, bunu okuyacak olan insanlara tavsiyem şudur. Eğer doğuştan efsunlu değil iseniz buradan alışveriş yaparken bir kez daha düşünün. Size alışveriş yapmayın diyemem zira onlarca insan buradan alışveriş yaptı, ben de onlara güvenerek alışveriş yaptım. Belki siz insan gibi muamele görebilirsiniz ama ben görmedim.
Yaklaşık 12 gündür kargomdan haber alamıyorum. Olayı büyütmek istemedim. Neticede youtuber deniz arkadaş gibi vs bir çok kişi kargolarına bir ayda ulaştı. Beni çıldırmanın eşiğine getiren nokta şu oldu. Kargomun nerede olduğunu sorgulamakla başladı herşey. Çok basit bir soru değil mi? Kargom nerede? İnanır mısınız arkadaşlar bilmiyorum ama kargomun nerede olduğunu kimse söyleyemiyor şu an. Hiçkimse. İlk aklıma gelen "Ptt"'nin işi savsaklama ithimali idi. Ptt'ye zar zor ulaşabildim, onların söyledikleri "Kargo henüz ülkeye giriş yapmamış, tarama yapılmamış". Şaşırdım. Demek ki kargom hala almanya'da. "Dhl" ile iletişime geçtim....İnandınız mı? Yok öyle bir şey işte. "Dhl" ile iletişim diye birşey yok arkadaşlar. Telefonlar açılmıyor, maillere dönüş yapılmıyor. O halde "Thomann"'na derdimi anlatayım dedim. İşte bütün olaylar burada başlıyor.
"Sayın thomann acaba kargomun nerede olduğunu söyleyebilirsiniz?
- Kargonuz şu an transfer aşamasında.
"Anlıyorum, ama yaklaşık iki haftadır kargomda hiçbir güncelleme yok, sadece nerede olduğunu merak ediyorum"
- Kargonuz Dhl tarafından ülkenize uçak ile gönderilmiş.
"İki haftadır uçuyor mu benim kargom yani?"
-Anlamadım sir.
"Diyorum ki ne zaman yola çıktı, hangi hava alanı, neden hiçbir bilgiye ben ulaşamıyorum?"
-Kargonuz ulaştığında size bilgi verilecektir sir. Eğer hiçbir bilgi alamazsanız çarşambaya kadar. Benimle iletişime geçin.
"E ama yarın çarşamba?"
-Yarın geçin o zaman.
"Sayın thomann, ben sadece kargomun nerde olduğunu öğrenmek istiyorum. Ptt kargonun türkiye'ye gelmediğini söylüyor, Dhl telefonları açmıyor, maile dönüş yapmıyor. Siz bana kargonun nerede olduğunu söylemiyorsunuz. Ne kadar süre bekleyeceğim belli değil. Ve ben bu hizmet için 30 euro ödeme yaptım."
-Please be polite. Kargonuz transfer aşamasında lütfen sabırlı olun.
"Bakın sayın thomann, bu kargonun bir şekilde elime ulaşacağının ben de farkındayım . Umarım... Benim derdim sadece insan gibi muamele görüp bilgi almak. Siz neden bu insanlık dışı muameleyi onaylar gibi konuşuyorsunuz. DHL ile neden çalışıyorsunuz? Bu firmanın rezalet ötesi bir hizmet verdiği ortada değil mi? Ya ptt yalan atıyor, ya dhl yalan atıyor, ya siz yalan atıyorsunuz. Ya da hepiniz yalan atıyorsunuz. Ben sadece kargomun nerede olduğunu öğremen istiyorum. Bunu istemek suç mu?
-Sorry sir. We dont any information.
- We dont any information?
-Yes sir, We dont any information.
- Are you kiddin me?
- Please polite..
Uzun lafın kısası arkadaşlar kimse kargonun nerede olduğunu bilmiyor. Şaka yapmıyorum, kargom nerede kimse bilmiyor. Ne Ptt , ne DHL, ne Thomann. Kargo iki haftadır nerededir kimse bilgi veremiyor. Ama Thomann diyor ki kargonuz şu an taşınıyor merak etmeyin. Nerede olduklarını bilmeseler de taşındıklarına eminler. Hiçbir şey olmasa da kesinlikle bir şeyler olmuştur yani.
Kibar bir şekilde kendileri ile konuşmaya çalıştım, istediğim sadece bilgi ve biraz da ilgiydi. Maalesef ikisini de alamadım. Beni ciddiye almadıkları o kadar ortadaydı ki. Kendilerine iki kez mail atmama rağmen hiçbir zaman dönüş yapmadılar. Kargonun bir şekilde elime geçeceğini düşünen ben, artık bu ciddiyetsizliği görünce düşünmemeye başladım açıkçası. Kargom nerede diye sorduğumda bana şu cevabı verdi arkadaş " we dont have any gps in cargo" . Düşünün seviyeleri bu. İnsanların akılları ile dalga geçer gibi cevap veriyorlar. Safsatada arşa çıktılar. GPS takın demiyor kimse fakat uluslararası taşınan bir kargonun da takip ediliyor olabilmesi lazım herhalde değilmi? Şu beş para etmez yurtiçi kargo bile en azından kargonun nerede olduğunu gösteriyor sana.
Kargom yüksek ihtimal bir ay içerisinde elime ulaşır ama bir daha alışveriş yapmam. Canımı sıkan şeyi umarım düzgünce anlatabilmişimdir. Hiçbir şekilde ciddiye alınmamak, sonuç odaklı bir çözüm üretilememesi vs. Kendilerine açıkça şu cümleyi kurdum. " Ben kargoyu istemiyorum artık umurumda değil sadece kargonun nerede olduğunu, iki haftadır nerede beklediğini öğrenmek istiyorum. En azından bu bilgiyi paylaşabilir misiniz?"
"WE DONT HAVE ANY INFORMATION".
Sadece canlı yardımdan ulaşabildiğim Thomann suratıma chat panelini kapadı ve gitti. Artık canlı yardım paneli çıkmıyor bende. Maillerime zaten dönüş yapmıyorlar.
Takdir sizin. Şu şikayetimi dile getirmek için mail atmak istemiyorum bile düşünün durumu...Çünkü biliyorum ki Thomann'a mail atmak demek suya yazı yazmaktır. İnsanlar amerikadan beş günde gitar getirir, biz iki haftadır gitar nerede daha onu öğrenemeyiz. Sipariş Thomann göre 2 mart'ta elimde olacaktı. Bugün 2 mart, değil kargomun elimde olması, kargonun nerede olduğundan kimsenin net olarak haberi yok.
"We dont have any information"