Bu forumda defalarca yazdım hatta beni sektörün içinden olmakla suçlayanlar oldu ... müzik marketlerin yanındayım. Her zaman burada varsa ve makul miktarda bile pahalıysa buradan almayı tercih ettim. Piyasanın gelişmesi bu şekilde olur ama kusura bakma müzik mağazalarının gelişmeye en ufak niyeti yok. Büyük zincirler zaten para içinde yüzüyor, bizim gibi niş müşteri şeylerinde değil. Sürümden itele ucuz gitarı, flütü olsun gitsin.
İsim vermeyeyim büyük markalara covid öncesi bile gidip USD olarak ödememi yapayım trink bana şunu getirin dediğimde ya 18 ay sonra dediler ya da uğraşamayız dediler kibarca... bu başına gelen de çok insan var burada forumda bile. Senede en az 3-4 kere sipariş geçiyorlar, distribütör olarak sipariş ile de ara sıra getirtme şansları var ... 18 ay ne yav...
Döviz ve stok tutma vs konularını da anlamıyor değilim, bankacılık-hazine geçmişim var ve şu anda da üretim ve ithalatı olan büyük bir şirkette finans müdürüyüm. Ağlamasın bana müzik marketler abi kur, abi stok diye... 2 senedir var o sorun. Covid kaynaklı tedarik zinciri bozulmalarından da bahsetmiyorum. 3-4 sene geriden hatta 10 sene kadar geriye git, paranın bol, iş yapmanın ucuz olduğu dönemlerde bile halde sebze toptancısı gibi mal diziyordu bu mağazalar.
O yüzden kızgınım demesek de kırgınım sektöre diyelim .. 🙂 ve ilk defa covid sırasında thomann yaptım, çünkü yıldım artık o yok, bu yok.. getiremeyiz, bugün git 2 sene sonra bir daha sor muhabbetinden.