Çin'den bile geliyorsa Almanya'dan hayli hayli gelir 🙂
%18 vergi var. 145 EUR üzerinden olsa 950 TL. ibi bir vergi tutması gerekir.Ürünler İstanbul'a gelmiş. Ancak bugün ptt takip sayfasındaki vergi ödemesi güncellemesini görünce gözlerime inanamadım.
Aldığım ürünler kargo dahil 145,46 euro, yaklaşık yine kargo dahil 5000 tl...
1953 tl vergi gözüküyor. Neredeyse %40... Hesapta bir yanlışlık mı var, anlamadım. Benzer durum yaşayan var mı? Ben nakliye hariç hesapla olsun olsun max 1000 tl öderim derken şaşırttı doğrusu. Nasıl bi yol izlemem gerekir?
165122 eklentisini görüntüle
165123 eklentisini görüntüle
evet git geli oluyor dilekçeyi verince internetten takip et düzelince gel diyorlar. heryer allahlık artık memlekette yapacak birşey yok.Yani gerçekten inanılmaz. Başındaki 1'i yanlışlıkla mı yazmışlar nolmuş yani anlaşılmaz. İlk defa thomanndan bişey alayım dedim, ama bizim ülkedeki durumları hesap edemedik tabi yine. Sizinki de 300e 30000 nasıl bir yanlışlıkmış öyle ama şaşırmamak lazım artık.
Bu dilekçeyi en yakın pttden mi veriyoruz yoksa Arnavurköye mi gitmek gerekiyor? Kargo oradaki pttye gelmiş gözüküyor çünkü. Oradan bulunduğum ilçedeki pttye gelecek.
Bi yandan da düşünüyorum. Arnavuköyse eğer Anadolu yakasından git gel tüm gün, ekstra yemesi içmesi derken 800 1000 tl fazlalığı o şekilde harcayacağım. Dilekçe için bekle vs derken de cabası...
JPY para birimi 100 üzerinden işlem görür yani 1 JPY = xxx USD değil de 100 JPY = xxx USD gibi... işlemi yapan internete baktı öyle görünce ona göre hesapladı herhalde...300 küsür bir vergi tutuyordu adamlar yanlışlıkla 30.000 küsür yazmışlar
Sizi çok iyi anlıyorum abi haklısınız. Fakat bence internet nimetinin günümüzdeki haliyle, artık insanların böyle aracılara ihtiyacı kaldığını pek düşünmüyorum.bu coşkuyu anlamakla beraber diyorum ki bugün en azından rekabet var ürün çeşitliliği var, yeterli olmasa da ulaşılabilirlik var
90'larda hi-fi olsun, bilgisayar olsun, müzik olsun mağaza ve profesyonel işletme sayısı hem azdı hem de zigigit lan sana satmıyorum seviyesinde seviyesizlik vardı, fiyat desen "kafasına göre" asıl o yıllarda vardı... şükredin yine valla 🙂
Türkiye ye gelmişmi? Malın bedeli 150 EUR yu geçiyor. allah kolaylık versin bizim gümrükte. sonuçtan haberdar ederseniz başınıza neler gelecek biliriz. Belkide şans sizden yanadır rahat sıyrılırsınız.Ayın 18'inde 600 euroluk bir sipariş verdim, ayın 19'unda sipariş işleme alındı, a.tr belgesi için bana mail üzerinden ulaştılar ve gerekli bilgileri istediler. Türk olduğum için Türk bir müşteri temsilcisi ile iletişime geçirdiler. Ayın 22'sinden beri enstrümanlar export parcel center'da gözüküyor. Ptt takipte de teslimat sürecinde yazıyor. Bakalım ileride ne gibi baş ağrıları beni bekliyor...