Thomann'dan Alışveriş

Selamlar Thomann mağazasına gidip alışveriş yapmak ile ilgili bende bazı şeyler paylaşayım.

Ben mağazaya gitmek için Berlin'den kalkıp Bamberg'e giden trene bindim. 2 saat kadar tren yolculuğu sürüyor. Bamberg'e ulaştığınızda direk tren istasyonunun önünde 991 numaralı otobüse binip mağazaya 10 dk yürüme mesafesindeki durağa gidiyorsunuz. Bu yolculukta 40-50 dk arası sürüyor.

Mağaza gerçekten çok büyük websitesinde gördüğünüz tüm ürünleri kategori kategori katlara ve bölümlere ayırmışlar. En ilgil çekeni gitar ve amfi olduğu o tek bir bölümde seçtiğiniz gitarı alıp istediğiniz amfide deneyecek şekilde yardımcı oluyorlar.

Eğer limitli bir zamanda gidecekseniz 2 gün öncesinden rezervasyon yaptırmanızda fayda var istediğiniz ürünler mağazada yoksa depoda getiriyorlar. Vardığınızda söylerseniz kiminle konuşup rezervasyonun yaptırdığınızı hemen organize ediyorlar depodan çektikleri malzemeleri denemeniz için uygun yere ayarlıyorlar.

Eğer rezervasyon yaptırmazsanız 1-2 saat sizi misafir edip ardından ürünü depodan mağazaya getiriyorlar.

Ürünü seçtiniz ve beğendiniz. Eğer Thomann websitesinde hesabınız varsa direk mail üzerinden ulaşıp sizin bilgilerinizi görebiliyorlar. Ben tekrardan bilgi vermek zorunda kalmadım müşteri mailim/numaram ile bilgilerime ulaştılar. Ardından vergi iadesi konusunun nasıl olduğuyla alakalı sorduğumda onlar faturaya ek olarak gümrük memurunun damgalaması için evrak veriyoruz dediler. Ve toplamda 3 sayfalık bir döküman verdiler.

Kredi kartıyla ödemeyi yaptım, fişi, faturayı ve vergi iade formunu alıp oradan ayrıldım.

Ardından havalimanına gittiğinizde Zoll(Customs) bölümü var. Bir tanesi bavullarınızı teslim ettiğiniz yerde diğeri de güvenlik ve pasaport kontrolünden geçtikten sonra uçuş kapısının olduğu bölümde.

Eğer bavulunuz içine koyacaksanız öncesinde ibraz etmeniz gerekiyor bagaj bölümünün oradaki gümrük polisine ve damgayı orada alıyorsunuz. Kabin bagajı olarak yanınıza alacaksanız pasaport kontrolünden sonra onaylatmanız ve damgayı almanız gerekiyor.

Sadece tek bir damga atıyorlar ve o evrakı saklamanız gerekiyor.

Tüm bu süreçleri başarıyla sonuclandırdıktan sonra ülkeye vardınız ve evinize gittiniz. Yapacağınız ilk işlem damgalattığınız 3 sayfalık evrakı ve içerisine ödeme yaptığınız kredi kartınızın ad soyad, 16 hanesi ve son kullanma tarihinin olduğu bir kağıt iliştirerek Thomann'ın muhasebe bölümüne PTT ile takipli bir şekilde göndermeniz gerekiyor.

1 Hafta içerisinde evrak ulaşıyor ve kredi kartınıza vergi tutarını iade ediyorlar.

--------

Bazı notlar:

Deutsche Bahn üzerinden tren bileti almanız gerekiyor eğer erkenden planlama ihtimaliniz varsa ücretler 15-50 Eur arası değişiyor. Eğer bir anda karar verirseniz 100-150 Eur arasında tutar ödemeniz gerekir son dakika biletleri pahalı oluyor.

Sabah saatlerinde aldığınız biletler daha ucuz mesela 04.30 bileti 17 Eur 2 ay öncesinden bakarsanız.

Bamberg'e tren istasyonuna ulaştığınızda otobüs saatleri kısıtlı olduğu için yolculuk öncesi sefer saatlerine bakmanızda fayda var.
Mesela sabah 08.00 de orada oldunuz ilk otobüs 08.40'da bir sonraki 11.30'da otobüs saatine göre planınızı yapmanız gerekiyor. Aynı seyreklik dönüş için de geçerli.

Bamberg bir kasaba küçük bir şehir turlamak 2 saat kadar sürüyor gezmek isterseniz bunu göz önünde bulundurun.
Thomann'ın olduğu bölüm ise köy etrafta yapacak hiç bir şey yok.

Otobüsü kaçırdınız yada taksiyle gitmek istiyorsunuz Bamberg'ten Thomann'a gitmek 50 Euro. Dönüşü ise iyi planlamanız lazım köylük yer olduğu için taksi durağı yok size almaya gelecek taksi Bamberg'den geliyor yine aynı ücret ile dönebilirsiniz.

Vergi iadesi için damga almayı unuttunuz yada gümrük memurunu bulamadınız o zaman Alman Konsolosluğuna gidip ürünü ibraz edip oradan damga ve bazı belgeler alıp muhasebe bölümüne göndermeniz gerekiyor. Yine muhasebe bölümüne ulaştıktan sonra bir kaç gün içerisinde vergi iadesi yapıyorlar.

Thomann aracı bi firmayla çalışmadığı için vergi iadesini doğrudan kendisi yapıyor aracı komisyonu vs. gibi durumlar olmuyor.

Farklı bir konuyu merak ediyorsanız sorabilirsiniz.

IMG_2530.webpIMG_2535.webpIMG_2538.webp

Evet sırf yeri çok terste olduğu için gidemedim ben de bir türlü. thomann’dan sonraki Almanya'nın en makul seçeneği musicstore bence. Konum olarak harika. Köln merkezinde. Kaldığım otelden yürüyerek gitmiştim. Mağaza büyük ve gezmesi keyifli, içerisinde cafe’si var. Ürün çeşitliliği olarak almanya genelinde thomann’dan sonra burası geliyor muhtemelen. Cumartesi günü epey kalabalık oluyor ve kasada uzun beklemeler olabiliyor. 179213 eklentisini görüntüle179214 eklentisini görüntüle

Ocak sonu günü birlik Köln/Musicstore gidip gitar alıp döndüm. Havaalanına 15dk gibi gayet yakın bir mesafede. Sırf gidip gelmesi problem olduğu için Thomann yerine burayı tercih ettim. Havalimanında gümrüğü bulmak biraz uğraştırıyor o kadar…

Dostlar Merhaba thomann'dan alışveriş için bu siteye kaydoldum yardımcı olursanız çok sevinirim. Türkiye'deki vergi durumları malum. Tam olarak gümrük vergisi ptt bandrol ücreti vs bilmiyorum ama belirli fiyat bandında verginin uçtuğunu biliyorum. Alacağım gitar Ibanez Jem7vp
Türkiye fiyatı Zuhal'de 103.000 tl . Thomann vergisiz fiyatı 74.299 tl. Ancak vergileriyle beraber kafa kafaya gelir diye düşünüyorum bilmiyorum bilen varsa yazarsa çok sevirim. Uzun olduğunun farkındayım ama asıl sorum şu. Ben bu gitarı Bulgaristan'a kargolatırsam kargo ile gelen fişi Bulgaristandan türkiyeye geçerken tax free alabilir miyim ?. Thomanna gidip alışveriş yaparken tax free almak için pasaportunuza kayıtlı bir tax free belgesi almanız gerekiyor ancak ben bulgaristana kargolatacağım için bulgaristana tax free vermiyorlar. Sonuç olarak Almanyadan Bulgaristana kargolatılmış gitarın Tax Free sini Bulgar sınırından Türkiyeye geçerken alabilir miyim ? bulgaristanda akrabalarım var onlardan gidip alırım diye düşündüm. Tax free alamazsam eğer gitarı 1879 euro dan 88.257 tl olarak almak durumunda kalıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
Herkese bol şans.

Geri