DHL bildiğimiz DHL değil. Alman devlet Postası. Ürününüz PTT ile gelecek ve takip edebileceksiniz. Birşey yapmanıza gerek yok. Siparişiniz Almanya'dan çıkınca bir süre sonra PTT'den takip edilecek sonu DE ile biten 12 haneli kargo takip numaranız size mail olarak gelecek.Bazi arkadaslar kargo surecinde PTT den bahsetmisler ama Thomann DHL ile anlasmali ve ulkenizde DHL varsa size yine onlar ulastirir diyor. UPS opsiyonlari da var ama daha pahali olur demisler.
Ulke icinde olayi PTTye yonlendirmenin bir yolu var midir bilmedigim, cunku bu ozel firmalar ordino, ardiye bedeli,vs. derken cok bas agritacaklar gibi gorunuyor.
O zaman hikayemi yavaş yavaş anlatmaya başlayayım, ne gibi durumlar yaşadım sizleri bilgilendireyim, heyecanlandırayım😀Sabirsizlikla beklemeye devam ediyorum😀
Ya simdi sen yazinca dikkatimi cekti.... 1008.14 euro için toplam 548TL(0.60TL damga pulu+3TL depo ücreti) gümrük vergisi ödedim.
Ya simdi sen yazinca dikkatimi cekti.
Su sayfada: Posta ve Hızlı Kargo Muafiyetleri
3'ncu sorunun cevabinda su sekilde bir ibare var en altta:
Söz konusu eşyanın vergilendirilmesinde, eşya kıymetinden önemli değeri olmayan eşyaya ilişkin olan 75 Avro mahsup edilmeyecektir.Belki kur oynamasindan dolayidir ama sende boyle bir uygulama yapildi mi? Yoksa kitabina uygun olmayan islerden biri daha mi?😀 Belki de ben yanlis anladim, var mi bilgisi olan?
Kargo ücreti işleme alınmıyor. O konuda çok rahat ol. Gümrükten ürünü alacağın günkü kur üzerinden işlem yapılır, vergilendirilir.. Tecrübe ve gümrük yasası ile sabit. Benim fatura tutarımdan hesaplama yap işte; 30€ düş sonra 0.18 ile çarp, o günün kuru 3.09 idi; çıkan sonucu çarp bununla 544 çıkıyor. Buna 3.6TL ekle al sana 548TL👍 Keyiflerine göre ücretlendirme yapamaz asla; ama kızdırırsan ya da heyecanlı birine denk gelirsen şüpheli paket içeriği vs.. şeklinde işlem yapma yetkisi var. İyi geçinmek lazım. Ben çok atarlı gidecektim ama uyarılar sonucu "polyanna" karakterine bürünmeye karar verdim👍😀Bir de, yine ayni sayfada 6'nci sorunun cevabinda kargo ucretinin vergilendirmede dikkate alinmayacagi soylenmis.
Bunlara dikkat ediyorlar mi cidden? 😀
Kendi çalıştığım firma. İş adresime gelmesini istemiştim. Firma adı yazamıyorum ama şunu söyleyeyim; müzikle alakasız bir firma. Thomanda da sipariş adımında "company/organization/band" diye bir kutucuk var. Oraya firma adını yazmıştım. Bu yüzden sorun yaşadım, ancak ismim yazıyor fatura da.Göker bey, fatura firmamız adına kesilmiş"...
Bunu anlamadım sizi arayan firma ne firması siz şahıs olarak sipariş vermedinizmi ev adresine yada adımıza firmamı var.
Kesinlikle haklısın. Asla yazılmamalı. Gümrük yetkilisi üzerine basa basa söyledi:stop:Şimdi oldu en temizi ev adresi firma karıştırmamak adamlar tetikte bekliyor valla🙂
Ses kartımı kaybettim şuan, telefonla da belli kalitede ses alabiliriz lakin sizi kırmam tabii ki😉 Yalnız dün lambalarını değiştirdim. 4lü eşlenik el84. Clean katında çalarken 1-2 defa hafif şiddette "pop"lar oldu. Bu normal mi? Amfinin autobias özelliği mevcut bu arada.Amfi test kayıtlarını bekliyoruz bu arada.👍
Eski haliyle hiç yapmadı. Lambaları değiştirmeden önce biraz çalmıştım. Kapattıktan 30dk sonra değişim yaptım. Trafolar ılıktı. Bununla ilgili olabilir diye yorumladım ben.Lambaları değişincemi oldu daha önce yokmuydu değişince ses farkı oldumu, lambalardan biri bile bozuk olsa olabilir benim sıfır kapalı kutu amfimin lambası 17 günde bozulmuştu fakat daha farklı cızırtı yapmıştı power. eski lambaları tak gene bakalım olcakmı.
Ok. 2 defa duydym, sonra duymadım bir daha. İlk önce yeni lambaların yerini değiştirip deneyeceğim. İlk sıradaki lambadan şüpheliyim. Sonuca göre mecburen değişim yapacağım.Hala yapıyomu, eski lambaları tak çal uzunca süre..yapmıyosa gene yenileri tak dene..