Andertons'dan verdigim siparis (gitar) bugun elime sorunsuz bir sekilde ulasti, merak eden arkadaslar icin bir ozet geceyim surec nasil isliyor.
- Gectigimiz Pazartesi siparisi verdim. Ayni gun siparis onayi maili geldi. Andertons uluslararasi siparislerde urunu once kontrol ediyor, o surecin basladigina dair bir mail yine ayni gun geldi.
- Kontrol edilmesi 1-2 gun civari surdu, Carsamba gunu gitar kargolandi.
- Cuma gunu gitar Istanbul'daydi, gumruk islemleri basladi. Ayni gun UPS'den gumruk islemleri ile ilgili bir mail aldim. Ozetle gumruk islemleri icin bir araciya izin verdiginize dair bir belge gonderiyorlar, duldurup imzalayip taratip geri mailliyorsunuz (urun 1500EU'dan ucuz ve 30kg alti oldugu icin bu gecerli, diger turlu daha farkli bir surec isliyor).
- Pazartesi gunu gumruk masraflari icin bir mail geldi. Bu mail tam bir dolandiricilik maili gibi duruyor ama aslinda gercek (mailde urun hakkinda hicbir bilgi yok, takip no vs. sadece hesaba para yatirilmasi gerektigini soyluyorlar). Siz yine de hesaba para yatirmanizi isteyen bir mail aldiginizda kendiniz teyit edin 🙂 (ben arayip kendi capimda teyit etmeye calistim para yatirmadan once)
- Vergi toplamda %18'den az oldu, neden bilmiyorum. Sanirim tum paket icin degil sadece gitar icin vergi kestiler (pakette 2 tane de gitar askisi vardi, onlar vergilendirilmedi sanirim).
- Carsamba gunu urun gumrukten cikti Ankara'ya dogru.
- Biraz once urunu teslim aldim.
Surec epey sorunsuzdu, UPS'den alirken kutuyu kurcaladim, herhangi bir hasar yoktu, kutunun icinde bir kutu daha (gitarin orjinal karton kutusu) var, o kutu acilmisti. Gumrukte mi actilar yoksa Andertons'dan oyle mi cikti bilmiyorum. Fakat gitarin ambalaji acilmamisti.
Kutunun icinde gitarin ust kismini korumasi icin pek birsey yoktu. Kutuyu hep dik tasidilar sanirim, herhangi bir hasar yok gitarda.
Gitar G teli haric tamamen akortlu idi geldiginde ve entonasyon ve sap ayari da yapilmis Andertons'da. Hemen hemen calmaya hazir halde geliyor.
Umarim yardimci olur siparis vermek isteyen arkadaslara.