Thomann'dan Blues Junior sipariş etmeye niyetlendim ama Türkiye seçince "istediğiniz ürün o adrese temin edilemiyor" benzeri bir ibare çıkıyor, bununla ilgili bilgisi olan var mı?
26 nisan 2018 tarihi gümrük yönetmeliğinde bir değişiklik olmuş ve 30 euroluk vergisiz geçişler 22 euroya indirilmiştir. Ab ülkesinden gelen üründen %18 ab dışı ülkelerden gelen ürünlerden %20 vergi alınırken yeni karar ile ab olsun olmasın %20 e sabitlenmiştir. Unutmadan + ötv eklenmiştir (alacağın ürünün ötv bedeline göre yüzdeler değişmektedir) @tosunik arkadaşın 310 euroluk bir siparişi vardı bizim hesaplarımıza göre 260 tl gibi bir vergi ücreti ödemesi gerekiyordu yasa kanun her neyse değiştiği için 420 liralık vergi çıkmıştır arkadaşa. Mikrofon kulaklık tarzı ürünler olduğu için bu ürünlerin ötv si %6.7.
20+6.7= %26.7
310€ nun %26.7 kdv+ötv si = 82.77€ = 419₺
Uzun lafın kısası yurtdışı alışverişlerine elveda demenin vakti gelmiştir. 26 Nisan 2018 bu tarihi unutmayın beyler bayanlar.
İnanamayan arkadaşlar için link: Posta ve Hızlı Kargo Muafiyetleri
Bu da ötv listesi: https://www.tbmm.gov.tr/kanunlar/ekli listeler.pdf
Bizi ilgilendiren sayfa 11
Hayırlı geceler almanya
Yanlış alarm galiba sadece web hizmetleri için %18 kdv alacakmış.1 Hazirandan itibaren herşeye ekstra %18 KDV ödeyecekmişiz. Amazon mail atmış bazı üyelere direk ödeme esnasında çekecek galiba ücreti.
1 Hazirandan itibaren herşeye ekstra %18 KDV ödeyecekmişiz. Amazon mail atmış bazı üyelere direk ödeme esnasında çekecek galiba ücreti.
Hmm peki diğer arkadaşın dediği yanlış mı?1500 euro üstü alışverişleriniz ticari sınıfa gireceğinden gümrük müşaviri falan tutmanız gerekecek. Uçak bileti alıp gidip kendiniz alıp gelin daha kolay ve ucuz olur hem tax free alırsınız.
Yok arkadaş doğru söylemiş de burada daha ucuzken neden oradan alacaksınız ki ?Hmm peki diğer arkadaşın dediği yanlış mı?
1000 Euro üzeri ampli getirtmiştim, %18 (bende sanki %19 diye hatırlıyorum ancak yanılıyor olabilirim) gümrük vergisi dışında başka bir şey yok...Thomann'dan kabin sipariş etmeyi düşünüyorum 302 Euro bedeli var. %18 gümrük vergisi var diye biliyorum. Ama üzerine %20 ÖTV vs gibi konuları direkt tecrübe etmiş olan var mıdır?
Bunu direkt yaşayan varsa yazabilir mi buraya? Çok yorum vs var ama tecrübe eden yok gibi?