Aydinlattiginiz icin tesekkurler. Eski sayfalara baktim KKDF vermemek icin pesin almak ve pesin aldigimiza dair dekontu sunmamiz gerekiyormus, tekrar hatirlatayim dedim. Zaten ucuz bir mal aldigim icin direkt pesin alip ve dekontu da sunarsam KKDF'yi vermeye gerek kalmaz.150 euro altı Thomann gitar getirme konusunda yine eski sayfalarda defalarca yazildi. Fakat toparlayacak olursam,
157768 eklentisini görüntüle
Ödenecek miktar yaklaşık olarak şu şekilde:
- 150 euro etiket fiyatı altindaki gitar
- %18 gibi bir vergi (gibi olarak belirttim bazen 15, bazen 20 gibi ufak rakamlar fark edebiliyor kendi deneyimlerimden),
- 1tl damga vergisi,
- 16tl gümrüğe sunma ücreti.
Bu belirtilen rakamlar yeni yıl ile birlikte değişebilir, fakat 150 euro altındaki gitar için aşağı yukarı bu sekilde.
157769 eklentisini görüntüle
Edit: ürün kapina geliyor, gümrük müşaviri vs ile uğraşmıyorsun. PTT kargo görevlisi arayip nakit olarak vermen gerekeni söylüyor genelde gelmeden önce.
Ama ürün Türk gümrüğunden geçtikten sonra PTT nin kargo takip sayfasindan hem vergi miktarını (üstteki fotoğraf) hem de kargonun nerede olduğunu takip edebiliyorsun.
Son not: son 2 alışverişimde ise PTT kargo beni evde bulamadığını söyleyip (ki yalan) şubeye bırakmıştı. Yine yukarida belirtilen ödemeleri yaparak şubeden TEK BAŞIMA, ELİMDEN GÜMRÜK MÜŞAVİRİ TUTMADAN gidip aldim.
Benim alabilecegim gitar 2400 TL, yuzde 20 vergi ciksa 500 TL ve baska bir sey odemeyeceksem iyi bir alisveris olacaktir.