thy ile uçakta gitar taşımak

THY ile Almanya dönüşü gigbag ile kabinde taşıdım (Ocak 2025) bilerek en arkalarda yer seçmiştim check-in yaparken uçağın doluluk durumuna bakıp, herkesden önce binmeye çalışarak gitarı kafa üstü dolaba yerleştirdim, gelen bir iki yolcudan rica ettim valizlerini daha müsait bir yere koymalarını , anlayışla karşıladılar, zaten kabin amiri hanımefendi gelip " isterseniz bizim için ayrılan yerlere alalım gitarınızı " deyip sağolsun yardımcı oldular. Yani iyi insanlar, anlayışlı yolcular, uçaktaki doluluk , uçaktaki ekibin durumu, vs.. bir süre etken var, gene de denemeye değer. Uçak zaten boşsa her türlü rahat edersiniz. Kurallara vs.. çok takılacaklarını sanmıyorum, ama kesin bir şey söylemek çok güç.

merhabalar yurtdışından gitar alıp getirmeyi düşünüyorum fakat uçağa alma konusu karışık. Müşteri temsilcisiyle görüştüm gitar ekstra koltukta taşınır o da bilet alırken yapılıyor daha sonradan ekleme yapamazsınız dediler. Burada okuduklarıma bakılırsa kabine ekstra para vermeden alanlar da var sanki. Kurallar mı değişti acaba diye düşünmüyor değilim. Yakın zamanda thy ile uçup gitar taşımış olan biri bilgi verirse sevinirim.
Macaristandan wizz air ile gitar getirdim ek koltuk istiyor onlar da ama uçak boş olduğu için çok takmadılar biletime bagaj da dahildi bagaj yerine gitar getirdim vs dedim bi daha olmasın bu seferlik şanslısın dediler.

Geri