Bir kez daha bir kabin memuru olarak önereceğim şudur ki;Bahsettiğin durum sadece sanekspıres için geçerli ki belki de uçmak isteyeceğim en son hava yolu şirketi. O kadar bedavacı ve ucuz bir firma ki adamlar havalimanına fazladan para ödemeyeyim diye istanbul'a uçuşu yok Almanya'dan. Ağustos 2024'te Berlin'den Antalya'ya Direkt uçuş ile 8 saatte geldim. Uçakları o kadar yorgun ve bakımsız ki. Branderburg'tan havalandıktan 1 saat sonra motor arızası ile geri döndük. Saatlerce havalimanında bekledim. Otel vermek veya başka uçak ile göndermek zorundasınız dedik. Yapmadılar. Yemek verin dedik. Bildiğin top kek ile 1 bardak çay verdiler. Yeni uçak geldi oraya alıcaz dediler. Arızalanan uçağa yeniden alıp o uçak ile gönderdiler.
Bunun dışında Pegasus tam bir fırsatçı zihniyette. Eco bilet alırsan sadece 3KG el çantasına izin veriyor. 8kg Kabin bagajı için ya para ödetiyor yada sen biletini ona göre alıp yüksek ödüyorsun.
Kurban olduğum THY ve AJET
Her iki havayolu ile de 1 ay ara ile uçtum. İstanbul-Berlin-Berlin-İstanbul
12 KG kabin bagajım vardı. Her iki havayolu ile de yaşadığım tek zorluk sundukları teklife karar vermek oldu.
" Beyefendi bagajınızı dilerseniz alt bagaja verelim mi ? "
Mümkünse ön sıradan binin uçağa erken geçin ve bagajınızı yerleştirin kimseyle de muhatap olmayın.
Evet çeşitli müzik enstrümanları ve kıymetli eşyalar ekstra koltuk alma suretiyle taşınabiliyor. Bilindik bir uygulama lakin paranızı boşa heba etmeyin şayet bir gitaristseniz. Çello ve kontrbas çalmıyorsanız bunlara hiç gerek yok. Ayrıca akustik gitarlar için Hardcase Elektro gitarlar için ise ritter bag tarzı taşıma çantaları gayet yeterli ve uygundur. Sakın ola enstrümanınızı uçak altı kargoya vermeyin. Ciddi zararlar görebilir.