wodyy demiş ki:Katatonik demiş ki:Tuşe derim. Yüzde veremem ama çok büyük etkisi var. Eğer bir studyoda şöyle bir kaç amatör grup izlerseniz anlarsınız.
ilk giren gurupda studyonun gitarını alıp çalıyor sololar iğreç viik viik 2. gelen grupta aynı gitarla çayır çayır çalıyor. Tuşe çok önemli... Bu yüzden compressor almaktan vazgeçtim 🙂
abi tuşe ne ?
KaRaBaSH demiş ki:şöyle oluyor 3 parça saplar
1- tuşe (klavye)
2- sapın arka tarafı
a)gövde tarafından gelen sivrimsi olan kısım
b)sap tarafından gelen, o sivrimsi kısma yapboz misali denk gelen kısım.
:taptimSlaytanic demiş ki:wodyy demiş ki:Katatonik demiş ki:Tuşe derim. Yüzde veremem ama çok büyük etkisi var. Eğer bir studyoda şöyle bir kaç amatör grup izlerseniz anlarsınız.
ilk giren gurupda studyonun gitarını alıp çalıyor sololar iğreç viik viik 2. gelen grupta aynı gitarla çayır çayır çalıyor. Tuşe çok önemli... Bu yüzden compressor almaktan vazgeçtim 🙂
abi tuşe ne ?
tuşe, insanın kendine yakışanı giymesidir.
_81_ demiş ki:undercover demiş ki:Benim bildiğim gitarın birdençok parçalı olmasının sebebi ağacın dönmesini engellemek... yanılıyorsam uyarın :?
Mesela benim ibanezin sapı üç parçadan oluşuyor...yoksa artık odunlardanmı yapmışlar benim iboyu (ben ibaneze ibo derimm) 😛
gövde hariç sap mı üç parçadan oluşuyor?anlamadım nasıl oluyor bu?gövdeyi sayarsan ve elindeki ibanez grg is bu normal ama sadece sap tek başına nasıl üç parça olur kulak+klavye şeklinde 2 parça olmasın o?
canonof_d demiş ki:tuşe ne🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂
undercover demiş ki:Benim bildiğim gitarın birdençok parçalı olmasının sebebi ağacın dönmesini engellemek... yanılıyorsam uyarın :?
Mesela benim ibanezin sapı üç parçadan oluşuyor...yoksa artık odunlardanmı yapmışlar benim iboyu (ben ibaneze ibo derimm) 😛
undercover demiş ki:_81_ demiş ki:undercover demiş ki:Benim bildiğim gitarın birdençok parçalı olmasının sebebi ağacın dönmesini engellemek... yanılıyorsam uyarın :?
gövde hariç sap mı üç parçadan oluşuyor?anlamadım nasıl oluyor bu?gövdeyi sayarsan ve elindeki ibanez grg is bu normal ama sadece sap tek başına nasıl üç parça olur kulak+klavye şeklinde 2 parça olmasın o?
gövde tekparça fakat sap üç parçadan yapılmış...resimlerini koyarım bi ara.. :? kesin parça odundan yaptılar benim iboyu 😛
DreamofStyks demiş ki:Dip gürültüsü en düşük planet waves olmalı cortun 10-20 milyonluk kabloları bile dandik.
Planet Waves 15 dolarlık kabloları ile %75'e kadar dip gürültüsü çözülüyor bizzat şahit oldum.
buggleyeyes demiş ki:güzel dolu ton için her zaman bunu söylerim; gitarı amfiye takmadan bi güzel akustik ses alın. elektronik olduğu için herkes manyetik zanneder ama tahta herşeyden önemlidir. manyetik eninde sonunda bir mikrofondur. adamın çatlayan sesini mikrofon, amfi, efekt kurtarır mı?