Tonex one ile kullanılabilecek prosesör önerisi

Merhaba iyi forumlar dilerim alto tx310 ile tonex one deneyimledim birkaç gündür ve gerçekten çok memnun kaldım güzel bir ir ile gerçek amfi hissiyatına yakın sonuçlar alınabiliyor şimdi kafamda söyle bir proje var tonex one ile devam edip preamp olarak onu kullanmak ve effect olarakta hx stomp veya headrush core kullanmak istiyorum şimdi kafama takılan iki şey var ilki effectler için pedalboardta hx stomp ve headrush flexprime/core arasında kaldım hangisini önerirsiniz bu modelleme işine çok ön yargılıydım ama sağolsun @Can Vuruşante bana gönderdiği presetlerdeki amalgamın yapmış olduğu vibroverb modellemesi tam olarak bana aradığım soundu verdi ikinci sormak istediğim de tonex one dan ben böyle bir performans aldıysam herkesin öve öve bitiremediği nano cortexe geçip gerçekten ciddi bir fark Hissedermiyim bu yükseltmeye ihtiyaç varmıdır. Preamp olarak ayrı effect olarak ayrı prosesör kullanmayı planlıyorum o yüzden nano ve tonex one da yapacağım tek şey iyi bir fender ve marshall bana yeterli oluyor onun haricinde bazen slo100 kullanıyorum diğer amfilere bakmıyorum bile. Herkese iyi akşamlar.

Hx one var, Hx effects var ama Hx stomp alın çünkü satmak isterseniz diğer ikisini elden çıkarmak daha zor. HX Stomp o fiyat aralığında rakipsiz eğer sadece efekt olarak kullanacaksanız BENCE.

Bu ürünlerin hepsini kullanan @Katatonia ya sormuşsunuz soruyu 😀
Gökhan abi etiketlemişse bize yazmak düşer. 🙂

@BoranumTR

Tonex One için kötü bir ürün diyemem ama onun en çok kafa karıştıran kısmı ne yazık kı berbat yazılımı. Bu yazılım cihazın kullanımınız bence %50' sinden fazlasını içeriyor. Hal böyle olunca tonlar ne kadar iyi olursa olsun yazılımın da önemi burada çok yüksek olduğundan dolayı kesinlikle cihaz değişimini etkiliyor.

HX serisini denemesem de Headrush' tan elime 4-5 ürün rahat geçmiştir. Temel farkları kesinlikle ton değil sadece ergonomi ve kullanım kolaylığı (Core modelinde bulunan vokal artılarını saymıyorum). Ton MX5' te de %90 aynı Core' da da. Core daha çok sahneye yönelik daha fazla fonksiyonel bir ürüm. Flex Prime ise daha çok evde kullanım için All in One bir ürün denilebilir. Bana göre tabiki. Söz konusu efekt kullanımı ise MX5 hayli hayli yeter.

Ama başka bir gerçek daha var ki...Nano ile Tonex arasında dünyaları değiştiren bir kalite farkı (ses anlamında) yok. Aslında aynı mantık ama NC en son teknolojiye ayak uyduran bir ürün. Tonex her ne olursa olsun yeter fakat NC' te kullanılan yazılımdan dolayı oldukça işleriniz hızlanıyor. Bu hızlanma sayesinde de hiçbir şekilde bilgisayara bağlı olmadan istediğiniz şekilde bir ton yazımı sağlayabiliyorsunuz. Tonex One' dan Nano' ya ben olsam geçerdim.

Nano Cortex' e eskiden geçmek manasız derdim ama güncelleme sonrası dünyanın en iyilerinden birisi haline geldi. Kullanım kolay eksikleri var olsa da bambaşka bir alet. Hatta NC alınırsa diğer efekt pedallarına pek ihtiyaç dahi yok.

Ben yanına ne aldım? Wah + Whammy. Gerisi inanın boş vakit. 2-3 eksik dışında zaten hepsi içinde var. Tone One' ı da bir kenarda tutup NC alırdım. NC + Tonex kullanıp yoluma bakardım. NC detaylı parametreleri sonrasında eşsiz bir alete dönüştü. Tonex' i de 5-6K için satmaya değmez. O zaman mantıklı olur ve Headrush' a da gerek kalmaz.

Sonuç olarak en mantıklısı Nano' yu ana cihaz olarak kullanıp Tonex One serisini yan ürün olarak kullanıp efekt + doğru amfi seçimi ile mutlu olmak.

Saygılar, sevgiler.

Hocam sizin durumunuzda 2 amfi kullanıyorsunuz max, sahne almıyorsunuz. Arayüzün iyi olmasını gerektiren bir durum yok. Aradaki fiyat farkına hx stomp alın bence. Sadece amfi olarak kullanacaksanız tonex ve nano arasında ton olarak dağlar fark yok.

Hocam sizin durumunuzda 2 amfi kullanıyorsunuz max, sahne almıyorsunuz. Arayüzün iyi olmasını gerektiren bir durum yok. Aradaki fiyat farkına hx stomp alın bence. Sadece amfi olarak kullanacaksanız tonex ve nano arasında ton olarak dağlar fark yok.
Aynen tam olarak dediğiniz gibi peki ikinci soruma gelince siz olsanız ev kullanımı için sadece efekt comp drive için hx stomp mu flex prime mı alırdınız exp pedal olması bir artı gibi geliyor bana 3 footswtich stomp modunda yeterli bana sadece efekt kalitesi olarak olaya bakıyorum efekt dediğimde pitch delay reverb chorus drive bu kadar yeterli bana

Aynen tam olarak dediğiniz gibi peki ikinci soruma gelince siz olsanız ev kullanımı için sadece efekt comp drive için hx stomp mu flex prime mı alırdınız exp pedal olması bir artı gibi geliyor bana 3 footswtich stomp modunda yeterli bana sadece efekt kalitesi olarak olaya bakıyorum efekt dediğimde pitch delay reverb chorus drive bu kadar yeterli bana
Hocam forumdaki arkadaşlarda nasıldır bilmiyorum ama ekipman işlerinde alım/satım çok oluyor. Beğenmezseniz ya da kaşındınız ekipman değiştireceksiniz flex prime mı daha rahat satılır hx stomp mu? Ben biraz bu açıdan da değerlendiriyorum.

Onun haricinde ucuz yollu expression pedalları var ancak hx stomp'a tonex one ve expression pedalı harici aynı anda nasıl bağlarsınız bakmak lazım.

HX Stomp aldığınızda ekstra şu da bir seçenek, size verdiğim capture larda butik pedallar var. HX Stomp'da beğendiğiniz bir amfi önüne tonex one'ı da koyabilirsiniz. Seçenek çoğalıyor bu şekilde.

Geri