yahu bu kıçıkırık ermenistan da ne var anlamadım neden müzik konusunda ülke konusunda adını duyurmak için uğraşıyorlar? Bence oturup düşünmek lazım eğer ki Ermenistan la Türkiye yi müzik konusunda kıyaslarsak eskilerin hatrına Bunalımlar lar Dr Skull lar Yavuz Çetin ler yeter bee! Bu dışlanmışlığa karşı ben bu insanları gerçekten kınıyorum.
Eurovision nedir canim kimsenin pipisine takmadigi bir yarisma katilsan ne olur katilmasan ne olur, Yavuz Cetin'in orada isi ne? Ermenistan'a bakis acilari da gayet basit, cografi olarak bir onemi olmayan, adam gibi secim bile yapamayan yari demokratik bir fakir ulke. Tony Iommi'nin bakis acisi da acimayla karisik bir yardim hissi olabilir, zaten yazdigi rezil sarkinin Eurovision'da bile dereceye girme ihtimali yok gercekten onem verse belki bir guzel bir riff falan yazardi en azindan.
Bizim dislandigimiz falan da yok yahu insanlarin isi gucu yok da Turkiye ile mi yatip kalkacaklar, benim musevi tonla arkadasim var adamlarin onemli kisminin Mavi Marmara'dan da haberi yok bizimle ilgili baska gelismelerin cogundan da.
Eger bir mesele varsa su olabilir, Turkiye kimsenin bildigi delicesine merak ettigi falan bir ulke degil(zaten neden olsun?), son derece siradan ve ayni olcekte de siradan ilgi goren bir ulke. Mesele senin olmadigin yeri baskasi doldurur eee sen de hemen hemen hic bir yerde yoksun lobi yapmayi bilmezsin para harcamaya geldi mi cebinde de akrep var sonuc beklemek de salakca olurdu. Daha stadlarinin ustunu kapatamadan adam gibi cim ekemeden olimpiyat istersin, yetmez Madrid ve Tokyo gibi saglam adaylar gelince de yahu siz bir kenara cekilin de bir defa biz yapalim diye acik acik sorup komik duruma dusersin.
Bu arada Tony Iommi de metalin baba adamlarindan falan ama oyle her yerde sozu gecen herkesin bildigi falan bir adam degil Bono falan olsa neyse, sokaktan adam cevirsen 100 kisiden belki 1 tanesi ya bilir ya bilmez (Belki Finlandiya'da falan 10 kisiden 1'i biliyor olabilir
🙂), o yuzden her sene sarki yazip gonderse kimse sallamaz, herhangi bir konuda gorus bildirse Iommi boyle demis falan demez kimse. Ornegin Ermenistan Lady Gaga'ya veya Justin Bieber'a sarki yaptirsa reklam etkisi cok daha buyuk olur.
Bizim en onemli meselemiz su: butun memleket ortalama insanlara emanet edilmis durumda herseyimiz de ortalama, kapicisi da oyle, enteli de oyle, lisedeki egitim de oyle, yillik buyume hizi da, bilimsel makale uretimi de, pipimizin boyu da. Sivrilen adami biz sevmiyoruz sivrilmeyen vasat insanlari da Dunya sevmiyor kabul etmiyor, durum bundan ibaret.
Bu arada Yavuz Cetin'i Turkiye'de Shaft'a Mojo'ya falan tikan da gene biziz, Taksim'deki sinemalara kapanincaya kadar gitmeyip sonra aglayip zirlayan da biziz: acaba kopruden atlayinca cebinde ne kadar parasi vardi icim aciyarak soruyorum kendime. Bu sorunun yanitini bilmeden neden bizi kimse sallamiyor sorusunun yaniti verilemez efendim. Yani demem o ki mesele dislanmislik degil mesele ne kadar ekmek o kadar kofte meselesi. Bugun kendini tanitmak icin ne yaptin da kefere seni yanlis anliyor olsun diye bir soru ile kapatiyorum mesajimi. Acele yazdim daginik oldu ama ana fikri verdim sanirim...