Trussrod alyanı

Merhabalar bc rich warlock kullanıyorum ve trussroda uygun bir alyanım yok şu an. Sorum şu truss rod girişleri standart ölçüde mi gitardan gitara değişiyor mu öyleyse de benim gitara uygun olanı bilen var mı ? Bir de tel hakkında sorum olacaktı biri teller orantısız güç uygularsa 10 52 gibi ucuz gitar sapı düzelmeyecek şekilde yamulur demişti aslı var mı acaba

Son düzenleme:
Elimden bu zaman kadar 7-8 gitar geçti. Bir tanesi hariç hepsinin ayarı linkteki fotmat da olan ile yapılıyordu. Blade gitarımın alyanı farklıydı, bulamadım onu şimdi. Trussrodun fotosunu koyarsan yardımcı olacak birileri illa ki çıkar

Gitar uzak doğu üretimi ise 5mm alyan lazım.

Ayrıca 10-52 seti ucuz gitarlarda yani dayanıksız sapa sahip gitarlarda uzun vadede sapı hafif de olsa yamultabilir. Zamanında böyle bir Cort giriş seviyesi gitara denk gelmiştim. Sahibi 10-52 ile E standartta kullanıyormuş 4-5 senedir, daha doğrusu 4-5 senedir gitarı o tellerle yatırmış ve sap çok hafif dönmüştü.

Giriş seviyesi bi gitardaki 5 yıllık etkisinden dolayı öyle varsaydım teşekkür ederim denemek istiyorum ama şu an 10 46 mesela gitarda he sapa ne Burguya etki ediyormuş gibi ne sert 10 60 dunlop veya 10 52 pitbul daddario elixir ernie Ball falan alacağım

Son düzenleme:
Yok c Veya d standart kullanıyorum öte yandan bass tellerin gergin olmasını istiyorum aksiyon tuşe Vs açısından gitarım aslında dayanıklı gibi ama dediğiniz gibi kimse garantisini veremez 1.5 2 yıl sonra değiştireceğim duruma göre ama gitara zarar verebilecek bir tercihse 10 46 kullanmaya devam ederim

Gitar sanırım 25,5 inç skala. C standartta 10-52'de alt teller don lastiği gibi olur, C# bile kurtarmaz, D son durak gibi.

Bence D standart için 11-49 numara, C standart içinse 12-54 gibi bir şey kullanabilirsin. Daha dengeli olur.

Kalın telin hissini bende seviyorum, zamanında kalın tel daha iyi ton veriyor abi diye birbirimizi gazlayıp parmakları felç ediyorduk ama elektro gitarın o jınjını aslında ince tellerden geçiyor. Bu bakımdan tel tansiyonunun kaldırabileceği en düşük numara tellere yöneliyorum artık.

Gitar sanırım 25,5 inç skala. C standartta 10-52'de alt teller don lastiği gibi olur, C# bile kurtarmaz, D son durak gibi.

Bence D standart için 11-49 numara, C standart içinse 12-54 gibi bir şey kullanabilirsin. Daha dengeli olur.

Kalın telin hissini bende seviyorum, zamanında kalın tel daha iyi ton veriyor abi diye birbirimizi gazlayıp parmakları felç ediyorduk ama elektro gitarın o jınjını aslında ince tellerden geçiyor. Bu bakımdan tel tansiyonunun kaldırabileceği en düşük numara tellere yöneliyorum artık.
Evet her konuda haklısınız alt tellerin don lastiği olması sıkıntı olmuyor buzzing olmadığı için o yüzden hybrid tel düşünüyorum çok yardımcı oldunuz yeniden sağolun 12 gibi bir tel istememe sebebim de yine dediğiniz gibi iviri iviri olması lazım sesin ve ince tel ile sağlanıyor bu ses memnun kalırım umarım

Evet her konuda haklısınız alt tellerin don lastiği olması sıkıntı olmuyor buzzing olmadığı için o yüzden hybrid tel düşünüyorum çok yardımcı oldunuz yeniden sağolun 12 gibi bir tel istememe sebebim de yine dediğiniz gibi iviri iviri olması lazım sesin ve ince tel ile sağlanıyor bu ses memnun kalırım umarım
C standart için 12-54 ince teller kalın olur üst teller ince olur. 11-56 alırsanız hem daha rahat solo atıp hem de en üst telin gevşek olmasınınn önüne geçebilirsiniz.

Şuradan hesap yapmak en mantıklısı.

Kullanılan ve memnun olunan tellerde ve akortta (mesela 9-42 E standart) nasıl bir tansiyon olduğuna bakıp bunu düşük akortlar ve değişik tellerle kıyaslayabilirsiniz.

Şimdi baktım, C standartta alt taraf 12-16-20 olursa E standarttaki 9 numaradan sert, 10 numaradan yumuşak oluyor. Tam benlik bir tansiyon. Üst taraf artık zevk meselesi.

Hep c-d kullanmam moonlight sonato 3rd movement falan için Ede de çalıyorum üst teller kalın olursa e standartta da rahat ederim galiba salınımdan Vs ötürü

Geri