Tüneldeki müzik dükkanlarına boykot.?

Sağol pyramind içimdekileri dile getirebildin sonunda.
Stormcrow;
pyramind tam olarak ne demek istediğimi söyledi.
Bizim yapabileceğimiz hiçbir şey yok nerdeyse.Bilinçsizlere de ulaşalım kazıklanmasın diyoruz ama sadece internetten araştırma yapanlara ulaşabiliriz.İnternet kullanımı bile %2-3 müş ki siz düşünün internetten araştırma yapan kaç kişi var.
Biraz acımasızca olacak ama ulaşamadığımız bilinçsiz insanların bu olayları kendilerinin yaşanıp öğrenmeleri gerek.Zaten mantıklı para harcamayı bilen adam 1 veya maksimum 2. alış-verişinden sonra dönen dolapları anlar ve başka çözümler bulmaya çalışır.
Şu an internet kullanan kesim içinde neden internetten alış-verişe neden sıcak bakılmıyor hala anlayabilmiş değilim.Şu olaya bir alışılsa bu kadar olay tartışılmazdı bile.

Batuhan haklı, biliyorum bizim etkimiz çok az olacak ama sadece fikir üretmeye çalıştım, etkili ya da etkisiz bir fikir olabilir ama böyle bir başlık açılmış, herkes katılsın isterdim :roll:

bu başlık çöp tenekesine gitsin o zaman çünkü bizim tüneli boykot edecek gücümüzde yok 😉

vileshome demiş ki:
boş konuşma birader..

Boş konuşmadım ben fikrimi söyledim, sana ters ya da düz olabilir ama saygı duymak zorundasın bu bir ikincisi sen boş konuşma 😉

Reeve, yanlış anlama, seni ve bu durumdan kurtulmak için düşünce üretmeye çalışanları kötülemek adına yazmadım o yazıyı. Sadece, burada çoğumuz neyin ne olduğunun farkındayız, boyun da eğmek istemiyoruz, bu yüzden kendimize göre yöntemler geliştiriyoruz(kimi yurt dışından getirtiyor, kimi diyor ki ben kendi pedalımı kendim yaparım, bunun gibi şeyler), ama bu başlıkta topluca nasıl bir gaz aldıysak, olay piyasayı kurtarma boyutuna geldi, ama böyle bir şey tabi ki olmayacak, gerçekçi düşünüp durumu anlatmak istedim.
Sevgiler

Valla iyi gaz aldık pyramind.

Çözüm önerelim o zaman. Madem ülkeyi kurtaramıyoruz ve sektörü düzeltemiyoruz o zaman kendi başımızın çaresine bakalım.

TurkRock toplu alışveriş günleri olsun mesela. Birşey alacaksak haberleşilsin ve o gün topluca gidilsin. Yani her dakika herkes tel almak için bir araya gelemez belki ama dediğin gibi senede 4 kere amfi almıyoruz, kişi alacağı zaman 1-2 hafta beklesin istiyorsa mesela, grupça gidilir hem indirim diye bastırılır hem de herkes birbirinin tecrübelerinden faydalanır. Tek giden adam gerçekten usta bir gitarist ve sıkı bir pazarlıkçı değilse illa ki kazıklanır. Sabit bir topic olsun mesela adı alışverişe gidiyorum var mı gelen gibi, oradan millet birbirini bulsun.

Bu arada internet kullanımı ülke genelinde %2-3 olabilir ama eminim müzik yapan veya TurkRock genel profiline uyan insanlar arasında bu oran çok daha fazladır. Eşe dosta siteyi tanıtmak da bir çözüm olabilir. Benim tanıdığım sıkı bilgisayarcı ve internet'çi olan ama kulaktan dolma bilgiyle vitrinden gitar alıp sonra da ne lan bu zivv zivv hani albümdeki ses gibi olacaktı, beğenmedim bunu diye satan insanlar var. Forum'dan bahsedince hadi lan bilseydik ona göre alırdık tüh filan dediler.

bizim bireysel hareket projelerimiz sadece hayal olarak kalır.. bunun bir çözümü olabilirse bu devlet iradesinden geçer, yaptırım yada dayatma gücü yerkisi bizim elimizde değil.. bu iş kağıt üstünde yapılazsa her fırsatta yine kazıklar havada uçuşur..
bunlar resmii işletmelerse yolagetirmenin en kökten yöntemi ticaret kanununda buna göre düzenlemeler olur, bunuda kim yapar siz düşünün artık 😀 malum hükümetimizin vukuatı bol, tekel ürünleri & akaryakıta sürekli zam yaparak memleketi kurtarıyolar.. çok meşguller uraşamazlar.. ama tabi bu konuyla ilgili bir ihale icat edip dikkatlerini çekebiliriz 😉 tabi yeni rahatsızlıklar doğabilir ozamanda, "tekbir music" falan.. tobe tobe.. 😀

solitude71 demiş ki:
Sabit bir topic olsun mesela adı alışverişe gidiyorum var mı gelen gibi, oradan millet birbirini bulsun.

aga amenna gideriz mesele diilde, oda ibraz yönlendirme olur.. şimdi emin ol benlegitse başka bişe senle gise başka bişe alır eleman 😀 bide üstüne "ıslatalım birader bunu" dedikmi astarı yüzünden pahalıya çıkar 😀

Ehehe çakalların planlara bak 😀 rahatlayın , rahat olun en azından biz kendimizi kurtaracak kadar hesaplı alışveriş yapılacak yerleri biliyoruz herkes bir arkadaşına tavsiye etse böyle böyle gider en azından bir kaçımız daha rahat alış-veriş yapabilir...

ya abi tabiki bu şekilde bi çözüm çok zor.hadi insanlar avrupadaki gibi sağ duyulu olsa(yani karşı taraf için diyorum) adamlar ortalığı birbirine katarlar.boykotun şahını çekerler ama işte yok.şimdi biz örgütlenelim aramızdan bi kaç kişi sözcü olsun hepsinin sahipleriyle görüşsün ama adama gülerler TAVŞAN DAÐA KÜSMÜŞ DAÐIN HABERİ OLMAMIŞ HADE ZIPLA LAN derler.hatta bunu yapmaya gerek böyle bi fikirden bahsetsen adam koltuğunun arkasına yaslana yaslana kahkaha atar.yani abi durum şu İKİ UCU BOHLU DEYNEK.boş konuşmuyoruz kesinlikle ama boşa kürek çekiyoruz.ha abi olsa şöle türkiye gitaristlerinin %40-50 si bu platformda buluncak da bize hak verecek de tamam oldu yapalım diyecek de adamlara gidecez derdimizi anlatacaz da adam da onun fiyatını düşürecek....ama ordan sürekli alış veriş yapan adamların zaten maddi sorunu yok.ne çekseler fiyata eyvallah diyolar.ya da çok profesyonel oluyo adama çarpıyo lafı sıkıştırıyo sağından solundan allem ediyo kallem ediyo kırdırıyo.şimdi o adamın da gelip bize eyvallah çakıp destek olacağını pek zannetmiyorum.sene de 3-4 kere alışveriş yapcan arasıra da tel pena için uğrican adam seni ipleyecek öle mi?tabi uzak olasılık.
biz burdan bu şekilde duyuramicaz tabi.zaten kimsenin de öyle bi beklentisi yok."ne yapalım" ın derdindeyiz.kimse tek başına bi çıkar yol bulamicanın farkında.kitlesel hareket edelim istiyoruz ama onda da birlik sağlanamıyo.sağlansa bile neye faydası olcak.
ama illaki bizim içinde bi çıkar yol olmalı.

buldum abi.🙂örgütlenelim.sonra herkes bulunduğu bölgedeki tüm mabetlerde mendil açsın.paraları bi havuzda biriktirip tek bi merkez açalım ordan takılalım.iyi mi🙂
sömürü değil sonra mabetlere geri ödeme yaparız yardım şeklinde🙂

Kimin sölyediğini bulamadım da söylediği gibi 4-5 kişi toplanıp gidebilir büyük alış-verişler yapılacağında.5 kişi amfi alcak diyelim ki ,aynı yerden alırsa adam başı bi %15 indirim yapılır herhalde.

Arkadaşlar şu S.B. hikayelerinden okudum da dikkatimi çeken var onu yazayım dedim 😉
"Çılgın Tutku

Laylaylom'da yaşadğımız en ilginç hikayelerden biridir. Şunu unutmayınız ki sizin hikayenizin sonunun böyle bitmeyeceği kesin.

Genç bir çocuk laylaylom vitrinindeki Amerikan Jackson SL1 model gitar karşısında saatlerce dikilip duruyordu. Bazen içeri girip çalıyor fiyatıı soruyor, pazarlık yapıyor ve tekrar çıkıp gidiyordu. Bir hafta böyle geçti. Ertesi hafta genç çocuk yine geldi. Uzun zaman aşağıda çaldı. Yukarı çıktığında kendinden emin gitarı almak istediğini belirtiyordu. Ve çocuk pazarlık yapmaya başladı gitar için. Laylaylom'da çok pazarlık yapan müşteriyle, hiç pazarlık yapmayan müşteriye aynı indirim yapılır (peşinde yüzde 15). Bunu bilen çocuk fazla pazarlık yapmadan gitarın parasını verdi. Biz de fazla pazarlık yapmadığı için gitarın bütün aksesuarlarını hediye ettik. Gencin yüzünde gitarına kavuşmanın verdiği mutluluk ve huzur vardı. Biz de bu mutluluğu görünce onun kadar mutlu olduk. Aradan bir hafta geçti... Ansızın kapıdan kızgın suratlı bir adam ve Jackson'u alan genç girdi. Gencin yüzündeki mutluluk hüzne dönüşmüş, dokunsanız ağlayacak duruma dönmüştü. Gelen kızgın adamın gencin babası olduğunu anladık. Gitarı hemen iade etmek istiyordu. Ama şunu herkes bilir dünyanın hiçbir yerinde satılan öal geri alınmazdı. Ama onun yerine aynı fiyata başka bir ürün alabileceklerini ya da konsinye bırakabileceklerini anlattık. Bunu duyan çocuk çok mutlu olmuştu çünkü gitarı geri alınmayacaktı. Baba konsinye bırakmayı tercih etti. Konsinye fişini alarak tekrar mağazadan ayrıldılar. Sattığımız anda tekrar babasına haber vereceğimizi bildirmiştik. Bu olay karşısında biz de çok şaşırmıştık. Kendi kendimize olayın sbebini araştırmaya başladık. Neden böyle bir olaya tanık olmuştuk acaba? Çocuğun karnesi mi kötü gelmişti yoksa babasıyla mı kavga etmişti?

Bir hafta sonra konsinye kağıdıyla orta yaşlı bir bey geldi. Gitarı almak istediğini söyledi. Biz de olayı çok merak ettiğimiz için hemen çay ısmarlayıp ağızından laf almaya çalıştık. Beyefendi de anlatmaya başladı. Kızgın babanın oteli varmış. Oğlu da orada çalışıyormuş. Babasına Jackson almak istediğini defalarca söylemiş. Ağlayıp sızlamış fakat baba hep erteleyip durmuş. Genç sonunda dayanamayıp otelin kasasındaki yüklü miktarda parayı kimseye haber vermeden alıp gitarın parasını ödemiş. Bütün aile büyükleri araya girip babayı ikna etmişler. Hırsızlık yapacak kadar gitara tutkun bu genci affettirmişler. O günden sonra o genci bir daha hiç görmedik. Çok utanmış galiba. Ama onun Jackson USA gitarıyla mutlu olduğuna inanıyoruz.

Hiçbir müzik tutkunu gencin böyle bir yola başvurmasını istemiyoruz. Varsınb geç olsun ama böyle bir şekilde olmasın. "

Şimdi 1. koyulttuğum yerde Atalay Abi nin dediğine geliyoruz. Kendisi aksesuarları bile satmalarından yakınmıştı. Bu S.B. amcamız da br lütufmuş gibi bizi fazla uğraştırmadı biz de aksesuarları verdik demiş. Bu çizdiğim cümle öyle anlamlara çekilir ki o sitede yazdığı tüm duygu dolu hikayeleri ..ker atar 🙂
ikinci koyulttuğum yerde cihazda eğer bir görünür bir ayıp varsa 1 ay içinde kullanıcı değişim yada iade talebinde bulunabilir. Başka ülkeleri bilmiyorum ama türkiye de böyle.. Cihazda gizli ayıp varsa bu süre 1 yıla çıkıyor. Bu da gözle görülemeyen demek. Bir arabanın motoru 1,6 yerine 1,4 gelirse falan vs.
neyse ben müzisyen değilim sonuçta alışverişim olmadı ama sizi çok iyi anlıyorum, her iş kolunda var bu tipler...

masallar diyarı lay lay lom
yalnız dikkatinizi çekti mi hikaye içinde aba altından sopa göstermeler var
örnek:
Laylaylom'da çok pazarlık yapan müşteriyle, hiç pazarlık yapmayan müşteriye aynı indirim yapılır (peşinde yüzde 15). Bunu bilen çocuk fazla pazarlık yapmadan gitarın parasını verdi. Biz de fazla pazarlık yapmadığı için gitarın bütün aksesuarlarını hediye ettik.

potansiyel müşteriler pazarlığa girmesinler diye..
(bunu okuyan adam ha zaten pazarlık yapmasamda peşinde %15 indirim yapıyorlarmış diyecek ya!)
örnek 2:
Ama şunu herkes bilir dünyanın hiçbir yerinde satılan öal geri alınmazdı

yani yerseniz

örnek 3.

Genç sonunda dayanamayıp otelin kasasındaki yüklü miktarda parayı kimseye haber vermeden alıp gitarın parasını ödemiş.

meali:tamam biz adam kazıklıyor olabiliriz ama sizde sütten çıkmış ak kaşık değilsiniz mesajı

Oy oy oy bu nasıl hikaye böyle. Ömercik Ayşecik filmi gibi:

"Babacığım bana bir Jackson alırsan çok mesud olurum"
"Tabi yavrum seni bedbaht görmektense tüm servetimi Jackson uğruna harcarım ama o da ne nayırr nolamaz kötü kalpli bir adam elinde LayLayLom'dan alınmış bir guitar stand'le bu tarafa geliyor, pazarlık yaptığımız için ****müze sokacak onu sanırım, kaç yavrum kaaaaaaç.....

Dünyanın geri kalanı nasıl bilemem ama satılan mal geri alınmaz diye baştan gözdağı verilen yer çok azdır herhalde.

Bu arada hikayedeki genç odunu yemiştir beline beline ehe ehe..

Stormcrow demiş ki:
masallar diyarı lay lay lom
yalnız dikkatinizi çekti mi hikaye içinde aba altından sopa göstermeler var
örnek:
Laylaylom'da çok pazarlık yapan müşteriyle, hiç pazarlık yapmayan müşteriye aynı indirim yapılır (peşinde yüzde 15). Bunu bilen çocuk fazla pazarlık yapmadan gitarın parasını verdi. Biz de fazla pazarlık yapmadığı için gitarın bütün aksesuarlarını hediye ettik.

potansiyel müşteriler pazarlığa girmesinler diye..
(bunu okuyan adam ha zaten pazarlık yapmasamda peşinde %15 indirim yapıyorlarmış diyecek ya!)
örnek 2:
Ama şunu herkes bilir dünyanın hiçbir yerinde satılan öal geri alınmazdı

yani yerseniz

örnek 3.

Genç sonunda dayanamayıp otelin kasasındaki yüklü miktarda parayı kimseye haber vermeden alıp gitarın parasını ödemiş.

meali:tamam biz adam kazıklıyor olabiliriz ama sizde sütten çıkmış ak kaşık değilsiniz mesajı

😀 🙂 😀 abi bu kadar olur, koptum walla...

Bende biraz önce bayaa bi şaşırdım ve üzüldüm 8O frankfurtta 550 euro ya almaktan vazgeçtiğim zakk wylde epiphone un türkiyedeki satış fiyatı 1250 euro da seyrediyor (zuhal)
Oldukça tuzlu geldi açıkçası , gibson un alt firması olan epiphone dan alış veriş yapmak bile hayal çoğu insan için türkiyede...

Bence bazen abartıyorsunuz.
Gidin bakalım izmitte 500 bin liraya satılan pişmaniyeyi new york ta ne kadar bulacaksınız. 🙂
ticari ve maddi sorunlar olmasa insanlar heralde hasta değil ya bu kadar fiyata satsın. 500 Euro girişi olan gitarı 1250 Euroya vitrine koyarak en fazla 1 tane satarsın. ama 600 Eurodan koyarsan en az 5 tane satarsın. Ben çok da yüklenmek istemiyorum dükkanlara. Malum müzik piyasasında yıllar geçtikten sonra daha yeni yeni telif hakları düzenleniyor, memleketin ve siyasetin bakış açısı bu ne yazık ki. Unutmayın ki buzdolabı bile lüx ev eşyası olarak geçiyor Türkiyede. Piyasada ne kadar gerçek alıcı var o da ayrı mesele. Satılık çorap diye ilan versen resim istiyorlar 🙂 Ha alıcı var elbette hem de çok var. Fiyatlardan mağdur olan insanlar da var. Ama alım gücü zaten düşük olan ülkede adam getirip 10 tane Amerika Jackson koyamaz vitrine. Bu arada yanlış bilmiyorsam Usa Jacksonlar tüm dünyadan daha ucuza alınabiliyor TC de. Çünkü verilen para dünya standardına göre düşük olsa da (isveçte yıllık kişi başına düşen gelir 50.000 USD civarı yanlış bilmiyorsam, Usa jackson için de 2000 USD desen yaklaşık 25 tane eder. Maalesef bizim ülkemizde anca 1 tane gitar parası edecek kadar kişi başına yıllık gelir var) gidip tünelde laylayloma girip kardeşim ben de nakit 1600 dolar nakit var dersen adam o paraya sana verir gitarı. USA da prefered retail price olarak 2250 dolar (eskidendi. şimdi euro oldu) yazıyordu kataloglarda. Dediğim gibi çok daha ucuza alabiliyorsun.

Geri