Diğer bir konu da korsan yazılım. Ben kullanmıyorum ve beleşe konmacılık konusundaki yoruma katılıyorum. Herkesin iPhone'u, Samsung Note'u var ama işlerine gelmeyen şeylere param yok diyebiliyorlar. Ama bu benim sorunum değil ve ben bunu da çözemem.
Bu durum malesef ki sizin söylediğiniz kadar basit değil. Bir üniversite öğrencisinin yada ortalama gelir seviyesine sahip bir amatör müzisyenin bedavası baş ucunda dururken bir yazılıma 500 dolar vermesi mümkün değil. Cubase kullanmak mecburiyet mi diyeceksiniz. Hayır değil ama insan daima çevresinde adından en çok söz edilene sahip olmak ister, dolayısıyla reaper'a 50 dolar vermek yerine cubase'i korsan kullanır. Iphone, Samsung Note meselesi ise çok ayrı bir durum. Görüyorum ki, artık herkeste bu pahalı telefonlar var. Hiç bir gelir kaynağı olmayan öğrencilerin yada maaşının yarısını veya tamamını bu telefonlara verenlerin bu telefonları almalarının nedeni nedir ? Ben söyleyeyim.. İnsanların bu telefonlara hiç mi hiç ihtiyacı olmamasına rağmen bu telefonları almalarının nedeni, çevrelerinde bir çok kişinin bu telefonları kullanmasıdır. Başta fiyatlarından dolayı karşı çıksalar dahi zamanla sürekli karşılarına çıkan bu telefonların, onlar için önemli bir ihtiyaç olduklarına kendilerini inandırmalarıdır. Telefonun amacı nedir ? Birilerini aramak yada birilerine mesaj göndermek. İnternet mi ? Bence çok az insan için gerekli telefondan internete girmek. Ayrıca 500 liralık telefonlar da girmiyor mu internete ? Neyse konudan fazla uzaklaşmayalım. Demem o ki insanların telefon gibi örneklerin tüketimine büyük bütçeler ayırması ama onlar için daha önemli olan diğer tüketim mallarına (öğrenciler ve ortalama gelir sahipleri için cubase halen bu kategoride değil) karşı cimri yaklaşımlarının sebebi temelde kendilerine uyguladıkları psikolojik baskıdan ileri gelmektedir 🙂
Not : Yeri değil ama aklıma gelmişken yazayım. Blogunuzu tamamen okudum ve son derece faydalı olduğunu düşünüyorum. Yazılarınızın devamını diliyorum 🙂