Şimdi operacıları delirtecek şeyler söyleyeceğim. Puccini kusura bakmasın.
Bu işin yorum-hacim vs gibi stilistik unsurlarını bir kenara koyarsak...
"You Don't Remember, I'll Never Forget" performansı çok daha etkileyici geliyor bana 🤣
Hacminden hiç bir şey kaybetmeden vurduğu notalar bir kenara, (Nakarata girmeden önce "After you leave me" ile Eb5 vuruyor ve kütür kütür geliyor nota, normal insanlar orada bildiğin kafa tınısı ile söylüyor...), adam solo öncesindeki Interlude üzerine resmen diyafram-vibrato şovu yapıyor. Aşağıdaki videoda 2:11'de başlayan kısım.
Şarkı baştan aşağı rock tenorları için masterclass gibi. Bu şarkıyı hakkıyla söyleyebilen bir rock tenoru, diplomasını alır.
Bunu dinledikten sonra, bu adamın Pavarotti'nin imzası olmuş bir tenor aryasını söyleyebilmesi bana hiç şaşırtıcı gelmiyor.
Sadece sen değil, hiçbirimizde yok🙂 Saf kafa sesi de olur, boş verhakkıyla söylemek önemli tabii ama notanın aralıkta da olması lazım. baba tam ses eb5 basıyor. bende yok tam ses eb5, diploma alamayacak mıyım 🥺
Şimdi başlığa göz gezdirirken yazdığını gördüm, hocanın ismi tanıdık geldi, kimdi kimdi derken hatırladım. Kadın olmasına rağmen E5 basamayıp (bundan daha düşük notalarda da bir sürü detone hecesi var), bunu performans videosu olarak yt'a koyan kişiden ders almazdım ben şahsen. Yorumda da yazmıştım, "auto-tune kullanmıyoruz olur o kadar" demişti. (Yok bi de kullansaydın Demet Akalın'ın albüm kayıtları gibi).Son olarak tüm bu yanıtın yanında soruyu da yanıtlamış olayım: İzgi Gültekin, hem performans yapıyor hem ders veriyor, şu an için Türkiye'de en ulaşılabilir vokal koçu kendisi gibi görünüyor 🙂
Şimdi başlığa göz gezdirirken yazdığını gördüm, hocanın ismi tanıdık geldi, kimdi kimdi derken hatırladım. Kadın olmasına rağmen E5 basamayıp (bundan daha düşük notalarda da bir sürü detone hecesi var), bunu performans videosu olarak yt'a koyan kişiden ders almazdım ben şahsen. Yorumda da yazmıştım, "auto-tune kullanmıyoruz olur o kadar" demişti. (Yok bi de kullansaydın Demet Akalın'ın albüm kayıtları gibi).
Erkekten soprano notası beklemem ama, kadın hocadan E5 notası bekleyeyim müsaade et de. İkisi aynı şey değil.kadın vokallerin de erkek koçları oluyor hakeza, kimse soprano aralığını basamıyor da erkek koçları kaldırıp atmıyor neticesinde.
Sen "elektrik gitarlarda Kahler ender görülen bir köprü değil" diyen kişi değil miydin ya 🤣
Aşağıdaki mesaj tartışmaya yönelik bir içeriğe sahip değilmiş. Sen nasıl istersen güzel kardeşim.mesajım da bunu tartışmaya yönelik bir içeriğe sahip değildi.
bir problem mi vardı?
"Yanlış Tolga" - "Doğru Tolga"? Tolga'lar yanlış ve doğru olarak ikiye mi ayrılıyor?Ama yanlış Tolga’yı unutamamışsın.
Şimdi başlığa göz gezdirirken yazdığını gördüm, hocanın ismi tanıdık geldi, kimdi kimdi derken hatırladım. Kadın olmasına rağmen E5 basamayıp (bundan daha düşük notalarda da bir sürü detone hecesi var), bunu performans videosu olarak yt'a koyan kişiden ders almazdım ben şahsen. Yorumda da yazmıştım, "auto-tune kullanmıyoruz olur o kadar" demişti. (Yok bi de kullansaydın Demet Akalın'ın albüm kayıtları gibi).