Gitarı geçtim oturmaya koltuk almaya gittiğinizde onu bile beceremediklerini görünce... Gitar herkese lazım olmayabilir ama basit masa ve sandalye almak istediğinizde neden Ikea'nın ürünlerinde doğru ergonomi ve malzeme seçimi varda bizimkiler bunu yakalayamıyor anlamıyorum. Koltuk denilen şey, sandalye, masa geçen yıl piyasaya çıkmadı ki. Adam yemek masası takımı satıyor sandalyeye oturunca masa yukarda kalıyor, koltuk yapıyor sırt kısmına yaslanamıyorsun, çalışma masası yapıyor bilgisayar klavyesini 2 ay öyle kullansan karpal tünel sendromu olursun vs.
Özetle adamlar tahta ve demiri 200 liraya maletse de artı 800 liraya o ergonomiyi ve bilimsel gelişimi satıyor. 1000 lirasını alıyor.
Bizim öyle bir ürünümüz yok. Çünkü bizim ülkemiz ergen gibi takılıyor. Hep haklı hep mağdur, misafir gelip dersler nasıl deyince de odasına kaçıp metallica dinlemekle meşgul.
Gündemimiz din ve seks. Başka bir konu yok. Hadi gençler tamamda koskoca ülke nasıl ergen gibi takılıyor onu hiç anlayamıyorum.
Şimdi ellerde patlamaya başladı inşaat vurgunu en çok ona seviniyorum. Adam evini boyatmaz çünkü müteahhit alsın ona yenisini yapsın
100 liralık evi birden 300 lira olsun. Bi akıl onda var çünkü. Neyse hepsi beter olsun.
Çinde istediği kadar gitar yapsın. Japonlar tillahını yaptı yine de bir yere kadar oldu. Çünkü olan birşeyin benzerini ya da kopyasını yaptılar.
Amerikalı ortaya olmayan birşeyi koyduğu için para kazanıyor, daha da önemlisi lider oluyor. Diğerleri benzerini yapıp ortaya olmayan birşey koyamadıkları sürece dengeyi Amerika ve Avrupa belirleyecek.
Müzik anlamında da öyle. Japon grupları sanatçıları biraz inceledim. Müziği bitirmişler, teknik anlamnda yenilmezler hatta müzik teorisinde üçüncü tekrarı bitiriyorlar fakat o yaptıkları şeyi ilk yapanlar trendi belirliyor. Ve bu Japonlar değil.
Sonuçta pazarı yaratan parayı kazanıyor.
Geçen gün bir çocukla futbol hakkında biraz konuştuk. İyi futbol oynaman için top sana gelmeden önce neler olabileceğini düşünebilmen lazım dedim. O da bana Allah mıyım ben? şeklinde arabesk bir serzenişte bulundu. Analiz yapabilme fikri bile artık bu toplumdan uzaklaşıyor.
Müzik firmaları iyi yapıyor. Hangi malda o boyutta kar etmeden ticaret olabilir ki? Adamların kültürü geliştirmek gibi bir misyonu yok. Bunu beklemek gereksiz. O devletin vergi indirimi teşvik vs ile sağlaması gereken bir konu.
* Japonlara ya da Çinlilere kıl değilim. Çokta severim fakat herşey eleştirilebilir. Putlaştırmamak lazım.
Konudan bağımsız olacak ama siyaset konuşmak alakalı değil lakin kendisi "siyasetçi" olduğu için adı siyaset oluyor vereceğim örneğin.
Gece gece uyku tutmadı pc'yi açtım nereden denk geldiyse bu videoyu gördüm. Video eski lakin ben yeni izliyorum
Tayyip Erdoğan'ın Kurtlar Vadisi İzlemesi Ve Kuruyemiş Yiyişi | 59saniye
Aha, bu da yeni olanlar:
AKP'li Kuzu'dan Yüce Divan itirafı - Gerçek Gündem
"
Başbakan benim partimin lideri, bakanlar benim kankam, bir kısmı benim dünürüm. Bu adamlarla neden muhalefet olayım. Demek istediğim oğlan bizim kız bizim” ifadelerini kullandı.
Burhan Kuzu’nun bu sözleri üzerine Ahmet Hakan, “Bu yüzden mi Yüce Divan’a gönderemiyorsunuz” sorusunu yöneltirken Kuzu da, “Yav gönderemezsin tabii, niye göndereceksin. Bunlara uyarak niye göndereyim, deli miyim ne? Zaten gönderemezsin. Siyasi hayatın da biter” karşılığını verdi. "
Ama bak bu da aynı partili:
Mehmet Ali Şahin: Firelerin Sebebi, Bakara Ve Saat Haberi ve Son Dakika Haberler Mynet
Sonuç ? Değişen bir şey yok. Üstüne level atlıyor.
Mehmet Metiner: "Ayet diyor ki akrabalarını koru kolla" - CNN TÜRK
Artık iş, milletle alaya gidiyor. Kaynak: Kur'anı Kerim ama götümle yorumladım yersen ?
Neymiş profesörmüş neymiş 3 dil biliyormuş neymiş doktormuş ben bunlara iğne yaptırmam insanı sakat eder, neymiş avukatmış kanun bu diyormuş, neymiş sanatçıymış...Sen bilimadamının değerini sıfıra indirirsen olacağı budur. Üstüne bu sözlerin sahibi, özel hastaneler sahibi ve müteahhit firmaları ve tv kanalları, gazeteleri var. Ha, kendisinin üstüne tapulu bir Allah kuruşu edecek kadar arazi, evi vs yok sadece 4,5 milyon tl var bankada.. Annesinin kısıklıdaki evi bile onun değil yahu. Onun bile tapusu üstüne değil.. Amcanınsını teyzesinin oğlunun üstüne..
10 bin lira değerinde Güneysu-Dumankaya köyü 2 bin metrekare arsa varmış. Tamam, öyle demeyin ama yatacak yeri varmış yani..
Vestel'e gider iphone yap der. Bizim vestel, iphone önce vergi koy, 5000 tl olsun ben parçaları Çin'de yaptırayım yazılım zaten windows, Çin'den gelenleri burada birleştirir iphone samsung ile yarışmayı bırak aynı yüzyılda bile olmayan telefonları 900'e 1000'e 1200 tl'ye artık Allah kaça denk getirirse kitleriz millete problem değilder. Yok mu "babayiğit" der araba yapacak, ee zaten ucuzunu Kore'liler Çinliler yapıyor en iyisini Almanlar yapıyor. Koç-Sabancı Ford'u Renault'yu fason fason ülkede üretiyor. Kim rahatını bozsun da yapsın ? Ev yapmak gibi değil ki bu. Anlamadığın işe burnunu sokarsan böyle olur işte. Ev yaptırmak, bina yaptırmak zannediyor iphone yapmayı, Hyundai gibi inşaat makinesi-tren vagonu-araba yapmayı..
1 trilyona arsa al apartman yaptır içindeki daireleri ayda 10bin lira iki kişi bankaya kredi çektirerek 400-500 milyara 3+1'leri sattır. (Apartman hea, müstakil değil. O parayı veriyorsun, bankaya da faiz veriyorsun. Yine 5 wattlık blackstar-laney kullanıyorsun, yan tarafta adam sıçıyor sen uyurken dinliyorsun, üst kata dedenin torunları geliyor bir haftasonu kafa dinleyim diyorsun, torunlar sanki senin evin içinde koşuyor maşallah) Yani, 1 koy 3 al. Ne olur, bugün için kazanırsın ama şuanda bile %70 ev sahibi %30 kira Tr geneli istatistik.
Şimdiden şişti bile, 5-10 yıl sonra bu da biter. Adam o 1 trilyonla yeni bir şirket kurayım arge çalışma yapayım, üstüne devlete proje sunayım biraz daha destek alıp atıyorum custom gitar markası kurayım yok, kolayı varken niye uğraşayım. Eee, senin torununa çocuğuna da ülkene de faydan olsun. Yarın, işlerin büyür bir sürü insan çalıştırırsın, bakarsın, şirketin yeni bir FR sistemi bulur biz de gurur duyarız ? Var mı yok.. Buradaki sözüm ona "babayiğitlere" hadi seri üretim fender gibi gitar yap desen, Aynı Vestel'in verdiği cevabı verir; Sen önce fender USA strat şuan 6000 tl onu 9000 tl yap sonra...
Uluslararası piyasayı kapmışlar sevecek kalmadı ben içeridekileri bir seveyim dışarıdakilere bakarız diyorlar. Bu kafayla 2023'te bırak ilk on ekonomiyi ilk 20'den çıkarsak hiç şaşırmayın. İmam; 40 yıllık profesöre, neymiş profesörmüş 3 dil bilen adama, neymiş 3 dil biliyormuş diyor yahu. Tam arka sokaklar dizisindeki her bölüm aynı rolü başka birisinin oynadığı, flash tv oyunculuğu ile oyunculuk yapan figüran ergenler gibi... Cemaat ne yapsın, çok bile..