300 Euro birşey değil yahu, 200 sterlin, burada o siyah yüzlerin orijinalleri 1500 ilâ 1700 sterline satılıyor. Bir de kalkmışsın utanmadan netice karşılaştırıyorsun, yani yukarıda Allah var 😆
Gerçi bu "blackface" 1176LN'lerin reissue olanları çıktı piyasaya iki sene önce, onların da monoları 1000 sterlin, stereo olan 2-1176 modelleri de 1600-1700 sterline satılıyor. Çıktığından bu yana reissue'lerden 2000'in üzerinde satıldığı söyleniyor. Gayet hoş bir rakam. Demek ki neticesi eskileri kadar iyi. Hem ekşisözlük'te bir arkadaşla tanıştım, New York'ta yaşayan bir ses mühendisi, o da bizden, böyle DIY elektroniğe meraklı, "SSL, UREI, Teletronix, Neve klonlarından yaptım, hatta ilk yaptıklarımı Tony Visconti'ye sattım" dedi, şaşırmadım, çünkü o insanlar eski prodüktörler, bu eski cihazların değerini daha iyi biliyorlar. Tabii zaman içerisinde ellerindeki cihazlar ya miyadı doluyor arızalanıyor, kondansatörleri kuruyor filan. O yüzden her bakımda revizyonda cihazlardaki karakteristik değişiklikleri gözlemleyebiliyorlar. Bu adamlar ki yaptıkları albümleri yıllarca gece sabahlara kadar dinleyip "yahu bu sound'u nasıl yakalıyorlar?" deyip kafa yorduğum adamlar, böyle klonlara ilgi gösteriyorlarsa neticelerini tatmin edici buluyor olmalılar.
Benimkinin pertinakslarını basmaya sıra geldi de bir türlü pozlandırıp aside atamadım. Yoksa malzemelerin önemli bir kısmını temin etmiştim. Pertinaksları bir yapsam birkaç akşamda toplar denemeye başlarım aslında da kasmadım bir süredir. 1073'ün şemalarını nereden buldun?