''Öğleüstü döndüğümde o sokağı çok iyi hatırlıyorum. Hanımeli kokusu vardı havada. Cinayetin hanımeli gibi koktuğunu nereden bilebilirdim?''
-Double Indemnity
''Evet, onu ölürdüm. Para için yaptım, ve bir kadın için. Ne parayı aldım, ne de kadını.''
-Double Indemnity
''Ne sanmıştın beni ki? Alımlı bi hatunun ön odasına girip de 'İyi günler. Kocalara sigorta satıyorum. Ortalıkta haddiden uzun süredir gezinen bi kocanız falan var mı, hani paraya çevirmek istediğiniz bi tane? Gülümseyin yeter, paranızı hazır ederim!' diyen bir herif mi? Hah! Beni nasıl da keklik sanıyor olmalısın.''
-Double Indemnity
''Ben benzin satıyorum. Ufak bir karım var. O kar payı ile gidip yiyecek malzemesi alıyorum. Pazarcınun ufak bir karı oluyor. Ekmeğini kazanmak deniyor buna da, belki bir yerlerden duymuşsundur.''
-Out of the Past
''Ortaya çıkana kadar her gece oraya gideceğimi biliyordum. Bildiğimi bildiğini biliyordum. Orada oturdum ve viski içtim, ve elli altıncı sokaktaki bir mekanı asla düşünmedim. Nerede olduğumu ve ne yaptığımı iyi biliyordum... kekin tekiydim. İlk gece gelmeceğini biliyordum. Ama yine de orada oturuyordum işte, gecenin sonuna doğru zorlaya zorlaya.''
-Out of the Past
Berger: Beş defa, beş farklı yerde öldürüldüğünü okuduk.
Victor Lazslo: Gördüğünüz üzere, her biri doğruydu.
-Casablanca
''Raporda 'Kopyanın Rutin Şekilde Emekli Edilmesi' yazıyordu. Bir kadını sırtından vurduğum için kendimi bok gibi hissetmeme engel olmamıştı.''
-Blade Runner
Togusa: Karımın ve kızımın yüzleri gözümün önünden gitmiyordu.
Batou: O karın ve kızın değil. O, Ölüm.
-Innocence: Ghost in the Shell
Kız: Ama... ama... ben bir taşbebek olmak istemiyorum!
Motoko: ''Kuş kanı için ağlarsın, ama balık kanı için ağlamazsın. Sesi olanlar kutsanmışlardır.'' Eğer o 'taşbebeklerin' sesleri olsaydı, 'Ama ben insan olmak istemiyorum!' diye bağırırlardı.
-Innocence: Ghost in the Shell
Motoko: Peki... bunu yaparsam... 'ben' olarak kalacağımın ne garantisi var?
Kuklacı: Böyle bir garantiyi sana sunamam. Fakat insan olmak, sürekli değişmek demektir. 'Sen' olarak kalma ihtiyacın sadece seni kısıtlıyor.
-Ghost in the Shell