en sağlıklıları online upsler diye düşünüyorum, çünkü diğer sistemlerde akım doğrudan cihazlara geliyor ve anlık değişimlerden etkilenebiliyor zaten koruma sistemininde devreye girmesi zaman alıyor bu esnada cihaza olacak olanda olur diye düşünüyorum
Sıfırlama ( yani köprü) bu olay dip gürültüyü kesmez kesinlikle. Ancak şöyle bir yöntem söyleye bilirim. Ev kalöriferli ise toprak kablosunu kalörifer borusuna bağlayarak yada herhangi bir su borusuna bağlayarak deneye bilirsin ama TEHLİKELİ olabilir. Herhangi bir kaçak durumunda akan suda elektrik olur.kullandığım prizde "köprü" denilen toprak hattından nötr kısmına giren bir kablo mevcut. onun için ise tehlikeli olabileceğini söylüyor danıştığım elektrikçiler.
Bu arada çalıştığım şirketin elektrikcisi ile görüştüm. Kombiler için kullanılan ups lerin bu sorunu çözebileceğini söyledi. Evin kira olmasındaki konu benimde başımda. Taşınırsan söker alırsın dedi. 900 tl ye evdeki tüm sistem garanti altına alınıyor. Birde akım koruma rölesi diye bir sigorta bağlanıyor sanırım beraberinde. Pahalı ama komple bir çözüm
Yukarıda bahsettiğim gibi su borusu yada kalörifer borusundan falan toprak hattı çekmeyi denedinmi ?ya zararını geçtim yemin ederim dip gürültüsünden bıktım.Hangi eve geçtiysem toprak hat yok.Nasıl yapmışlar İstanbulda evleri hepsi Allah a emanet.
Yukarıda bahsettiğim gibi su borusu yada kalörifer borusundan falan toprak hattı çekmeyi denedinmi ?
Topraklama yapmak için evin içerisindeki buatlar yeni toprak kabloları falan yerleştirilmesi gerekir masraflı olur ve demin dediğin gibi bina eskiyse riskli bir işlem çünkü evin elektrik tesisatıda eskidir.. 20m düz boru gibi şeylerle topraklama olmaz. Topraklama için özel kazıkları vardır bu kazıklar yerin 2-3 metre altına gömülür.şuan okuyorum bir kaç yerden 20 m düz boru vs gibi şeyler yazmışlar bunlar da topraklamaya eş değermiş ama bilmiyorum?