silent_guitar demiş ki:
Son donemde cok bariz bir sekilde farkettim ki, duzenli ve yeterli uyku insanin gun icindeki performansini ve ruh halinin olumlu yonde cok etkiliyor. Soylenen sudur ki, karanlik bir odada 6 saatlik bir uyku yeterlidir. Bana gore dogru.. Son donemde saat on itibariyle yataga girmis, kisa sure icinde de uykuya dalmis oluyorum. Bu sekilde alarm calmadan kalkmis oluyorum.. Hafta onlari da ayni sekilde! Gunler daha uzun gelmeye basladi.. Ama en onemlisi bunu aliskanlik haline getirmek, aksi takdir de cok etkili olmuyor.
Evet silent_guitar, yatma ve kalkma saatlerini alışkanlık haline getirmezsen, uyku uyku olmaktan çıkıyor.
Sevgili marzaleka ve Demirpence'nin önerilerini bir kaç günden beri uyguluyorum. İlk bir kaç gün çok zor geçti. Uyku gelmiyordu bir türlü
🙂
Ama 3 günden beri saat daha 22'yi gösterirken, tatlı bir ağırlık çöküyor üstüme.. Göz kapaklarımı zor tutuyorum.. Ben de fazla kasmıyorum, doğru yatağa gidiyorum
🙂 5 dakika sürmüyor, uykuya dalmışım..
Şimdi daha zindeyim ve daha moralliyim. Kişisel ve sosyal problemlere verdiğim tepkilerin süresi de kısaldı.
Kararsızlık göstermiyorum, 'en kötü karar kararsızlıktır' felsefesinden hareket ederek, en kısa zamanda kararlarımı vermeye çalışıyorum. Problemlerin çözümünü ve bugünün işlerini yarına ertelemiyorum. Eskiden böyle davranamıyordum, çünkü uykusuzluk düşünme melekelerini ağırlaştırıyordu. Uykusuz kalan bedenin bitkinliği zihnin çalışmasını daha da yavaşlatıyordu. Sanırım beden düzenli uykuya alıştıkça, her şey daha da iyi olacak.
Bir tek problem var, erken yatınca erken kalkıyor insan. Sabahın 6'sında etrafta pek canlı yok
🙂 Ben de günlük sporunu sabah saatine aldım, şimdilik bulduğum çözüm bu.. Bir de (Trakya'nın güzel bir köyünde yaşadığım için) sabahları tabiatın uyanışına tanık olmak büyük bir keyif..
🙂