uzak doğu sinemasımı hım nerden başlasam uzak doğu sineması sadece vurdu kırdı olayı değildir açıkçası en aşağı bir hollywood kadar renklidir her türlü filme açıktır.Akira K. Ran , 7 samurai,Kagemusha bu türü ilk olarak bana sevdiren filmler arasında,inkar etmiyorum spagetthi western tadındaki dövüş sanatı filmlerinide seviorum.
Neyse son dönemde my sassy girl muhteşem bir film sonra il mare (hollywood bu muhteşem filmide yeniden çevirior sandra bullock ve keanu reeves li kadro ile),marriage is a crazy thing yine son donem filmleri eskilerden gene Lone Wolf & Cub tavsiye ederim.Ayrıca yaşı 18 den büyükler için green chair,snake of june ilginç yapımlar(başarılı bence),sonra the isle ve legend of the zu da iidir son dönemde.İnternal affair die bir seri vardır die hardin japon versionu gibi bişidir en aşağı onun kadarda başarılı.Takeshi kitano ve benzeri yönetmenlerin fiilmlerinden bahsetmiyeceğim bile çünkü zaten sinemayla biraz arası olan bilir.Genede yönetmenin gohatto adlı filmi muhteşşemdir bilinen filmleri haricinde. En son olarak da twilight samurai önereyim ve eğer uzak doğu sinemasını seviyorsanız kesinlikle anime olayına girin derim çünkü filmlerde ki duygulardan çok daha yoğun şeyler analatılabiliyor bir kaç çizginin içinde.Birde Chinese ghost story vardı eskiden izlemiştim baya hoşuma gitmişti.