Yeterli vakit geçirdikten sonra fikirlerimi buraya bırakayım.
Öncelikle ev kullanıcısı olduğumu, bu aleti eşim çalışma odasını gasp ettiğinde farklı odalarda kullanabilmek için aldığımı söyleyeyim. Dolayısıyla phones çıkışından anker soundcore motion ile kullanıyorum genellikle.
Eksileri:
Bazen çok ısındığında kasıyor. Özellikle bt açıksa ve otg ile kullanıyorsam aynı anda.
Nammdaki tonlar çok da iyi değil. Ben namm olayını pcde denediğimde de aşırı aşırı beğenmemiştim. Dolayısıyla aletten mi yoksa bana mı hitap etmiyor bilemedim, bir iki beğendiğim dışında kullanmıyorum.
Nammdaki tonları yüklemek biraz vakit alıyor. Kendi cloud sistemi olmadığı için nammdan indirip cihaza yüklemeniz gerekiyor. Bu nedenle cihaz üzerinden deneyerek değil de önceden belirlediğiniz tonları yüklemek mantıklı oluyor.
Genel olarak sağlam olsa da save gibi ince duşlar bi dandiklik hissi uyandırıyor. Cihazı da bu tuşlardan açıp kapattığınız için bozulur mu acaba oluyor.
Durum machine de adam akıllı drum yok. Yani bence çok önemli değil ama alacak kişi bilse iyi olur.
Looper evet var ama drum machine ile senkron olmuyor. Süresi de bence kısa.
Pitch shifterı transpose olarak kullanmak mümkün ancak -2 ye kadar gideri var. İlerisinde çamurlaşıyor.
Bt açmak için cihaz her açıldığında bt tuşuna basıp Manuel açmak gerekiyor. Bt bağlayacağınız cihaz da otomatik bağlanmıyor, her seferinde el ile bağlamanız gerekiyor.
Şarjı bence çok gitmiyor. 3 saat falan herhalde, belki sahne alacak birisi için önemli olabilir.
Noise gate zaten giriş seviyesi cihazlarda hep dandik oluyor. Tuşeyi öldürmemesi için 10-15 arası threshold kullanıyorum.
Artıları:
Sağlam kasa.
Belki nammı çok beğenmedim ama her zaman çok fazla seçeneğe sahip olabilmek güzel oluyor.
Kendi modellemeleri ve kabinleri çok iyi bence. Bu fiyata beklediğimden çok daha iyi.
Kullanımı aşırı kolay. Hem kendisi hem de app üzerinden kontrol etmek baya kullanıcı dostu.
Direkt type c takıp kayıt alabiliyorsunuz, otg olması güzel.
Hafif ve taşınabilirliği iyi.
Efektleri güzel ve çeşitli, ama herkesin kendi zevkine göre.
Şarj etmesi kolay hem type c ile hem de dc ile şarj edebiliyorsunuz. Ancak dc ile cihaz kapalıyken şarj oluyor anladığım kadarıyla, açıkken şarj olmuyor.
İnput, outputlar gayet yeterli.
Sonuç olarak bu fiyata oldukça f/p olduğunu düşünüyorum. Ben genel olarak sevdim. Bu fiyata line 6 pod express veya hoparlörü olanlar için başlangıç seviyesi modellemeli amfilerden daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Sahnede olan birisi için ise hem efektlerini hem drive pedallarını hem de nammdan drive pedalı yükleyebildiğinizi düşündüğümde mantıksız olduğunu söyleyemem.
Alternatifi bence tonex değil, çünkü bu bildiğimiz multi efekt pedalı. Dolayısıyla elma, armut olmasın diye kıyaslama yapmıyorum.