Valeton GP-5 GP-50

Kendisine bir başlık hakettiğini düşünüyorum. Zuhal Muzik instagram hesabında getireceğini paylaşmış, bir süredir bekliyorum henüz gelmedi. Yurtdışı fiyat farkına göre 5 veya 50 alma niyetim var.

Bilindiği üzere cihazda NAM profilleri kullanılabilmekte. Uygun bir fiyata yeni bir tonex yaratıp az profille rekabet etmektense açık kaynak bir uygulamayı cihaza entegre etmek çok akıllıca. Benzer özellik Nux MG-50 ve Valeton ile aynı altyapıyı kullanan sonicake için de mevcut görüyorum. Kullanan varsa yorumları duymak isterim.

Bir süredir takip ediyordum, GP-5'i satın alıp deneme fırsatını yeni buldum. 10 dakika falan kullanabildim yolculuk yorgunluğuyla ve fazlasıyla iyi buldum. Kendi koydukları presetler arasında gezdim henüz herhangi bir editor bile kullanmadım.

Bir kıyaslama olarak söylemiyorum, yalnızca Aralık ayında Helix Stadium XL için yola çıktığım maceramda bulamadığım için elim boş dönmüştüm, bu sefer ürünü buldum ancak Helix Stadium'un şu anki durumunun fiyatını karşılamayacağını düşündüğüm için bıraktım. Quad Cortex Mini'yi kafamın bir kenarına koyup gp-5'i de denemek için bir kendime bir tane de arkadaşıma aldım.

Hayatımda ilk defa bir multi effect modülünün her presetinin çalınabilir olduğuna denk geldim. Presetler arası geçişte bir gecikme ile karşılaşmadım, vardıysa da 12 saatlik koşturma sonrasında yorgunluktan dikkatimden kaçmış olabilir.

Bir ara firmware update yapıp, A-B switchblade ile ses kartı + reaper üzerinden ms hesaplayıp latency durumundan da bahsetmeyi planlıyorum.

Aynı zamanda bir boardda ya da başka bir unitle kullanımıyla ilgili de deneyimlerim oldukça ekleyeceğim bir aksilik olmazsa.

GP-5'im var bir süredir, ufacık pedal olmasına rağmen çok fazla efekt ve özellik var ancak sahne ya da kayıtta kullanılacak kalitede değiller bana kalırsa, tonex one'ın yerini tutabilecek bir cihaz değil, NAM profillerine gelince, ben hem Hotone Pulze mini de hem de gp-5 te baktım, daha düşük çözünürlüklü olduğu bir tık belli oluyor ya da ben zaten bu bilgiye sahip olduğum için biased bir şekilde duyuyorum emin olamamakla birlikte iyi hissettirmediğini söyleyebilirim...

Gp-5 i evdeki pedalboard uma koydum, aktif değilken sürekli açık bir tuner işlevi görüyor, açık haline de harmonizer preseti yaptım o şekilde zincirin içerisinde tutuyorum...tuner kısmı ekranı olduğu için tonex one dan çok daha iyi bu arada...

O fiyatlara duruma göre isisinden birini almak gerekir bence, almamak mantıksız olur, gp50 pilli olması ile hem back up rig işlevi görür hem de tatile oraya buraya gidip kulaklıkla çalmak için iyi olabilir...kolaylıklar...

Transpose konusunda da fikirlerinizi paylaşabilir misiniz, down tuning için iş görür bir pitch shifter vs mevcut mu?
Benim anladığım kadarıyla direkt Headrush'taki drop gibi veya Archetype pluginlerindeki gibi bir pedal veya knob yok direkt transpoze için.

Pitch pedalı ekleyip bazı ayarları kapatıp yapılıyor sanırım denedim ama çok verimli gelmedi bana. Belki de ben yapamadım. DSP açısından da yüklenmek istemem.

Elimde boşta duran bir Digitech Drop'um var, ben lazım olduğunda onunla kullanmayı planlıyorum.

Transpose konusunda da fikirlerinizi paylaşabilir misiniz, down tuning için iş görür bir pitch shifter vs mevcut mu?
O özelliği var aslında ama iş görür gibi değil, transpose işi sağlam cpu istiyor yine yeni nesil sayılacak mooer da bile videoyu ekliyorum eleman ses digitalleşiyor, dikkatli kullanın diyor yani aslında 200pro da bile kullanışlı değil...premium markaların premium aletleri hariç transpose 5-10 sene daha beklememeliyiz...bende büyük kemper vardı sorunsuzdu ama o da koca aletti...

Ben de mooer ge1000 kullanırken poly shifter'ı oldukça başarısız bulmuştum. Hatta mooere yazdım ve önümüzdeki 3 4 güncelleme içerisinde gelme ihtimali olabileceğini söylediler 🙂 Benzer şekilde kemper player kullanıyorum ve çok güzel hissettiriyor hem gecikme olarak hem de ton olarak. Boss'un me serisinde bile başarılı sayılabilecek düzeyde bunlar varken çinlilerin bunu neden önemsemediğini anlayamıyorum. İlginç...

Amfi açamadığım gece saatlerinde baya baya kurtarıcı alet ve çok başarılı. Özellikle analog pedallar ile desteklerseniz çok güzel sonuçlar çıkıyor. Yaptığım amatör içeriklerde bolca kullanıyorum ekte ki videoda kayıt vs hep onun üzerinden başka hiçbir ek alet yok.

Geri