vibratolarda tel elimden kayıyor

Kolay gelsin. Öncelikle vibratolara dikkat etmek bence çok önemli bir konu !
Eliniz Sol tarafa doğru çok yatık olduğundan veya tel yüksekliğinden olabilir gibi geliyor ama alışkanlık sonuçta bu şekilde de çalışmaya devam edilirse bence ilerleme kaydedilir.
Nacizane tavsiyem koltukda oturup veya ayakta çalmanız,yatakda oturmak sol eli çok kısıtlı bir alanda bırakıyor bence.
Ekstradan söyleyebileceğim basacağınız perdelerin tam bitişe yakın(bir sonraki perdeye yakın) kısımlarına basmaya çalışabilirsiniz.
Kolaylıklar

Kolay gelsin. Öncelikle vibratolara dikkat etmek bence çok önemli bir konu !
Eliniz Sol tarafa doğru çok yatık olduğundan veya tel yüksekliğinden olabilir gibi geliyor ama alışkanlık sonuçta bu şekilde de çalışmaya devam edilirse bence ilerleme kaydedilir.
Nacizane tavsiyem koltukda oturup veya ayakta çalmanız,yatakda oturmak sol eli çok kısıtlı bir alanda bırakıyor bence.
Ekstradan söyleyebileceğim basacağınız perdelerin tam bitişe yakın(bir sonraki perdeye yakın) kısımlarına basmaya çalışabilirsiniz.
Kolaylıklar
teşekkür ederim dikkat edicem fakat tel yüksekliğini 12. perdeden ölçtüm 3mm çıktı sanırım olması gerekende o elimi sola yatık tutmamın nedeni ise vibratoyu rahat yapabilmek sanırım siz söyleyince fark ettim bende normalde okadar yatık tutmam

tel yüksekliğini 12. perdeden ölçtüm 3mm çıktı sanırım olması gerekende
Bilemiyorum biraz kişisel açıkcası bazıları yüksek veya alçak sevebiliyor
teşekkür ederim dikkat edicem fakat tel yüksekliğini 12. perdeden ölçtüm 3mm çıktı sanırım olması gerekende o elimi sola yatık tutmamın nedeni ise vibratoyu rahat yapabilmek sanırım siz söyleyince fark ettim bende normalde okadar yatık tutmam
Bence yatakda oturduğunuz için oluyor. Bağdaş kurunca istemsiz enstrumanı kucaklıyor gibi açılıyor eller.
Tek telde full vibrato çalışabilirsiniz hatta belki biraz abartarak bendleri belki işe yarayacağını düşünüyorum aynı zamanda zevkli de oluyor high gain tonlar da 😅

Henüz yeni başlamışsınız, olur öyle şeyler. Zamanla düzelir.
Fakat o oturuş / gitarı tutuş çok ciddi bir sorun. Öyle gitar öğrenilmez. Sol elinizin duruşu, direseğiniz, omuzunuz içler acısı.
Askı ile çalın, bir sandalyeye oturun ve gitarı sağ değil; sol bacağınızın hizasında konumlandırın. Askı, gitarın bel hizasında değil, daha yukarda tutmanızı sağlayacak. Sol elinizin / kolunuzun rahatladığını hissedeceksiniz ve klavyeye daha hakim hale gelecek.

Henüz yeni başlamışsınız, olur öyle şeyler. Zamanla düzelir.
Fakat o oturuş / gitarı tutuş çok ciddi bir sorun. Öyle gitar öğrenilmez. Sol elinizin duruşu, direseğiniz, omuzunuz içler acısı.
Askı ile çalın, bir sandalyeye oturun ve gitarı sağ değil; sol bacağınızın hizasında konumlandırın. Askı, gitarın bel hizasında değil, daha yukarda tutmanızı sağlayacak. Sol elinizin / kolunuzun rahatladığını hissedeceksiniz ve klavyeye daha hakim hale gelecek.
Kesinlikle. Başlangıçta oturuyor olsan dahi gergin pozisyonda bir askı ile çalmak gitarı sabit pozisyonda tutmak için ekstra faydalı olacaktır.

Benim verebileceğim tavsiye ise sol el ile alakalı. Serçe parmak ve yüzük parmak klavyeden fazla uzakta. Hatta tutuş açısı da fazla eğik. Bu da elin fazla açılmasına ve klavyeden çok uzaklaşmasına sebep oluyor. Her zaman sol elini klavye üzerinde son iki parmağa (serçe ve yüzük) göre konumlandırmalısın. Bir süre sonra daha rahat ettiğini göreceksin.

Metronom.

Gitarda yeni iseniz ve virtüöz seviyesinde çalmıyorsanız çalıştığınız parça ne olursa olsun yavaşını çalmadan hızlısında sorun yaşarsınız. Yavaş yapın. Hızı düşünürün. Her şeyi birebir tam yapın. Sonra %10 10 arttıra arttıra gidin. Her şeyi tam yapın ama.

Geri