Selamlar,
amacım gitar ve konuşma sesini çekim esnasında direkt video üzerine işlemek.
kalitenin düşeceğinin farkındayım ama pratik olmam gereken zamanlar için çözüm arıyorum.
ses kartından yada pc kulaklık çıkışından direkt fotoğraf makinesinin mikrofon girişine kablo taktığımda düşündüğüm gibi oluyor ama dip ses alıyorum.
Mantık olarak olur gibi geldi ama uygun mu değil, kablomu kötü, topraklamayla mı alakalı anlamadım.
aslında Saramonic Smartrig+ Mikrofon / Gitar Preamp işimi görecek gibi ama eldekilerle çözemezsem yöneleceğim.
ayrıca pratik olmama gerek olmayan zamanlar için ve eldekileri değerlendirebilmek adına siz olsanız aşağıdakilerle nasıl bir setup kurar ve eklemeler yaparsınız?
OLANLAR
Roland Cube 40GX - (recording out çıkışını kullanmanın sakıncası var mı?)
Fender 65 Princeton Reverb - (lambalar hafif distortion yapmaya başladı)
2 Adet yamaha DBR12
4 kanal mikser
M-Audio M-Track 2x2M Ses Kartı
İHTİYAÇ
kabin mikrofonlama için Shure SM57 almayı düşünüyorum
kamera için yaka mikrofonu
amacım gitar ve konuşma sesini çekim esnasında direkt video üzerine işlemek.
kalitenin düşeceğinin farkındayım ama pratik olmam gereken zamanlar için çözüm arıyorum.
ses kartından yada pc kulaklık çıkışından direkt fotoğraf makinesinin mikrofon girişine kablo taktığımda düşündüğüm gibi oluyor ama dip ses alıyorum.
Mantık olarak olur gibi geldi ama uygun mu değil, kablomu kötü, topraklamayla mı alakalı anlamadım.
aslında Saramonic Smartrig+ Mikrofon / Gitar Preamp işimi görecek gibi ama eldekilerle çözemezsem yöneleceğim.
ayrıca pratik olmama gerek olmayan zamanlar için ve eldekileri değerlendirebilmek adına siz olsanız aşağıdakilerle nasıl bir setup kurar ve eklemeler yaparsınız?
OLANLAR
Roland Cube 40GX - (recording out çıkışını kullanmanın sakıncası var mı?)
Fender 65 Princeton Reverb - (lambalar hafif distortion yapmaya başladı)
2 Adet yamaha DBR12
4 kanal mikser
M-Audio M-Track 2x2M Ses Kartı
İHTİYAÇ
kabin mikrofonlama için Shure SM57 almayı düşünüyorum
kamera için yaka mikrofonu