90'ların oralarında ibanez rg almış, araştırmış olanlar resoncast diye bir "ağaç" duymuşlardır.
Olay şu; 90'ların orasında tüm dünyada bir ağaç kıtlığı olmuş ve sadece ibanez değil bilindik bir kaç firma daha çözüm üretmek zorunda kalmış. Çözümde şu; ton ağacı artıklarını sıkıştırıp bir daha kullanmışlar yani MDF 😀
Bende vardı öyle bir gitar, '94'tü galiba modeli rg370 yada 380 üstelik japon malı 🙂 distortionlar hissi falan hatırladığım kadarıyla fena değildi ama cleanler çöp, üstelik ağırda bir gitardı.
lo-trs varmıydı şimdi pek hatırlayamadım? benimkinde sadece trs diye birşey vardı (orjinal floyd rose'a çok benziyordu), 3-4 yıl kullanımımda problem yaratmadı ama belli çok dandik tremoloydu elimlerim terler resmen erimişti avucumu yasladığım öyle böyle değil hemde 🙂
Onu satıp bugünkü 3120'mi almıştım, onda lo-pro var tank gibi elbet biraz erime var ama insaf tabii 98'den beri bende 🙂
Sorsan "'90larda yapılmış bir İbanez, anlatma gereği görmüyorum, bilenler bilir. Şimdiki İbanezlerle kıyaslanamayacak kalitede bir gitardır."
Yeni bir gitarı kendimiz vintage görünümlü yapamaz mıyız?
Teşekkür ettim 🙂İşte ona "relic" veya "relik" bazen de "rezillik yapmak" diyorlar 😀
Gitarını relic yapmak istiyorsan You Tube'da bol bol örnek relic çalışmaları var.