Böylece ilk mesajımı da atıyorum Türkrock'a 😉
Senheiser e845 beni son derece mutlu eden bir mikrofon olmuştur herzaman. Özellikle içinde anti-feedback devreleri vb. olduğunu iddia etmekteler, ben de bunun tersi bir durum görmedim şahsen. Fiyatını bilmiyorum ama çok yüksek değil kanımca.
Ancak unutmamak gereken şey, vokal mikrofonlarının her ne kadar çok bilinen-çok sevilen-çok önerilen modelleri cazip gelse de, vokalden vokale mikrofondan alınan performans -benim deneyimlerime göre- son derece değişken. Mesela bizim grupta lead vokalin en iyi performans verdiği(ve sevdiği) mikrofon Beta58 iken, klavyecinin back vokalde tercihi SM58 benimki Senheiser e845... Yani herkes bunu alın diyor diye de vokal mikrofonu almayın bence, deneyin, vokal karakteristiğinize, yaptığınız müziğin tarzına en uygun mikrofonu alın.
Ayrıca başka bir konuda uyarıda da bulunmak isterim, piyasada SM58 adında dolaşan bir çok çin yapımı replika var. Anormal ucuz SM58lerden kaçmanızı öneririm zira onları alacağınıza orjinal PG58 size daha efektif gelecektir kanımca.
İyi çalışmalar...[/b]