İşte benim amfim. 😀 Uzun zaman Vox'ları araştırdım, özellikle Ad50Vt modelini. Birçok internet sitesi gezdim, ses örnekleri aradım, okudum. Türkiye'de çok aradım zamanında denemek için ama nafile, bulamadım. Sormadığım yer kalmadı neredeyse, artık internet üzerinden siparişle, yurtdışından getirtmeyi planlarken Ankara, Melomani müzik evinin vitrininde 30 watt olanlarını gördüm, içeri girdim, sormaya kalmadan 50 watt olanını gördüm. Denedim ve aldım. 😀 Bir seneden fazla bir süredir kullanıyorum, kullandırıyorum bu amfiyi, gayet de iyi işliyor. Şunu söylemekten gurur duyuyorum ki, Metropolis grubunun albümden sonra hazırladığı 6 parçalık demosunun solo gitarlarının çoğu bu amfi ile çalınmıştır.
Elimden geldiğince aradığınız yanıtları vermeye çalışayım ben, ancak MicroCube ile karşılatıramayacağım. 🙂
Öncelikle cavo para mevzusunu açımış. Ben bu amfiyi 385€'ya aldım, bir seneden fazla oldu alalı. Açıkçası verdiğimin karşılığını da aldığımı düşünüyorum. Bildiğim kadarıyla Ankara'da sadece Melomani müzikevinde satılıyor.
İkinci olarak yine cavo amfi modellemelerinden ve efektlerden bahsetmiş. Sadece Ad50Vt'nin değil, 15, 30 watt olan modellerde de bu modelleme ve efektlerin olduğunu belirteyim. 11 adet amfi modellemesi içinde Ac30tube, Ac15 ve 4X10 Tweed gibi modellemeleri içeren 9 adet farklı model ve Ad50Vt'nin kendi karakteristik clean ve overdrive modellemesi bulunuyor. Efektler ise tercihen kullanılabilir, kişi istediği şekilde ayarlayabilir ya da bypass ile devre dışı bırakılabilir. Bu efektler: autowah, compressor, phaser, chorus, flanger, tremolo, rotary, delay ve reverb.
Bu özelliklerin yanı sıra amfi üzerinde 4 adet preset bulunuyor. Bunların ilki amfi modellemelerininki, bu preset ile amfinin üzerinde bulunan modelleri kullanıyorsunuz. İkincisi Manual preseti, kendi ayarlarınızı dilediğiniz gibi yapıyor, diğer modellemelerin üstüne eklemeler yapıyor ya da çıkartmak istediklerinizi egale edebiliyorsunuz. Diğer iki preset ise CH1 ve CH2, yani manual olarak hazırladığınız tonlarınızı bu kanallara kaydederek ilerde ton çekme zahmetine katlanmıyor ya da önceden bulduğunuz tonu arama zahmetine girmiyorsunuz. 😉 İsteğe bağlı olarak alacağınız Vox FS2'nin ilk switchi ile CH1 ve CH2 arasında geçiş yapabiliyor, ikinci switchi ile de efekleri bypass edebiliyorsunuz.
Amfinin arka kısmında ufak bir switch bulunuyor, bu switch sayesinde amfinin power level'ini 0-50waat arası dilediğiniz gibi azaltıp arttırabiliyorsunuz. Ses düzeyini gain, volume ve master ile değil, bu swich ile ayarlayabiliyorsunuz ki; gain, volume ve master ile oynamadığınız için tonlarınızda bozulma olmuyor. Bunun yanısıra bir adet line/phone girişi ve 8 ohm'a kadar kabin bağlayabileceğiniz bir de external speaker çıkışı bulunuyor.
yavuzkeremlongur'in hangi ülke üretimi olduğu sorusuna gelelim. VOX aslen ingiliz malıdır ve İngiltere üretimi olanlar gerçek birer efsanedir. Ama birçok markada olduğu gibi Vox'un da yurtdışı yapımları vardır ki, özel sipariş değilse Türkiye'ye gelenler Kore yapımıdır.
Ton konusuna gelecek olursak, cavo'nun da dediği gibi Ad50Vt yoğun bir şekilde bass ve mid frekansları öne çıkan bir amfidir. Yani ne aradığını, ne yapmak istediğini bilenlerin tercih etmesi yerinde bir karar olur. Sonrasında pişman olunmasın, paranız ziyan olmasın diye uyarmakta fayda var. 😉
Amfinin hacmi hiç de fena değil; tabii ki daha iyilerini, clean tonda, 2. seviyedeyken yeri göğü inletenlerini de gördüm ama Ad50Vt de oldukça hacimli ve sıcak tonlara sahip. Zaten bu amfinin power katının lambalı olduğunu düşünürsek sıcaklık konusunda biraz fikir sahibi olabiliriz. "Valvetronix" adını boşuna almamış bu seri. 🙂
manyetik_porecesi'nin amfiyi sadece modelleme için kullanıp efektleri ve drive'ı analog pedaldan alma fikri, amfi modellemesi ve dijital efektlere sıcak bakmayanlar için en iyi, en doğru yoldur, ki benim tercihim de bu yönde. O kadar güzel clean tonlar yakalayabiliyorsunuz, ki üzerine kendi analog drive pedalınızla bindiğinizde şaha kalkıyorsunuz. 😛 Ben üç farklı drive pedalı ile rengârenk tonlar çıkarıyorum ve açıkçası çok beğeniyorum bu amfiyi. Herkese nasip olsun bu amfiyi kullanmak diyorum...
Saygılar...