Daha 1 hafta olmadı satılığa çıkardım Vox AD50VT amfimi sırf nakit olayları gene kredi kartı borçları yüzünden ama neyseki gene hızır yetişti de ödedik hallettik borçları.
Neyse gelelim amfinin özelliklerine, tonlarına, sıcaklığına vs...Ben sanırım 6-7 ay önce aldım tam emin değilim. Ankara'dan bir elemandan almıştım hatta bu yazıyı okuyorsa da selamlarımı iletiyorum. Şimdi amfi modellemesi yönünden bence gayet başarılı piyasadaki muadili amfilere göre, çünkü ilk olarak her tarz tonu tüm sıcaklığıyla alma imkanına sahipsiniz. Yani bu da demek oluyor ki canınız sıkıldığında metali köküne kadar zorlayabilir, sakin sessiz olayım derseniz de o sıcacık blues tonlarına inebilirsiniz... Ben genelde "Black 2x12" diye isimlendirilen Fender Blackface modellemesine hayranım özellikle EQ ayarlarıyla biraz daha haşır neşir olunca baya güzel tonlar aldım. Tabi demin de belirttiğim üzere canım sıkıldığında da hi-gain alıyorum o da genelde Soldano modellemesi oluyor...Tabi bunlar kişisel zevktir değişebilir ama kullandığım marshall vs serisi, carvin sx200 ten sonra bu amfi daha bir sıcak daha oturaklı geldi. Tabi bir arkadaş belirtmiş "middle" ve "bass" karakterli diye. Açıkçası ben çok uğraştığımdan mıdır her türlü tonu aldım.
Bu amfiyi Fender Stratocaster Highway ve 1992 Gibson LP Standard ile çaldım ve ikisinde de o kadar güzel tonlar çıktı ki çaldıkça çalasım geldi. Şimdi dikkati çekmek istediğim nokta bu amfi all-tube amfi değildir, bu sebepten de beklentiler sanırım bu yönde... Ama unutulmamalı bu da bir modelleme işi, ki bence modellemeyi de çok başarılı yapmışlar.-yani fender blackface modellemesinin clean kanaldaki tonunu sap manyetiğinden denemenizi tavsiye ediyorum, bu kadar tok ve dolgun bir ton olamaz sanırım
🙂-
Diğer bir nokta ise sanırım hoparlör olayında olmuş. Ben lambasını değiştirdim. Gitarpedal forumlarındaki "Amfi" başlıklarındaki "Lambalar" başlığından takip ettiğim ve oradan okuduğum bilgiler ışığında - ki herkese tavsiye ederim o forumdaki başlıkları - tung-sol ile değiştirdim lambasını. Bilmiyorum o yüzden mi ama tonları hoparlörle güzel bir uyum yakaladı. Hoparlör konusunda 2 ayrı bilgi atılmış ortaya ben de bir fotoğraf yollayayım istedim bu konu hakkında...İşte fotoğraf :
Efektler kısmına gelirsek, bazı efektleri gereksiz yere kombinasyon şeklinde sunmuşlar, tabi ki zevk meselesi ama bunların yerine daha güzel şeyler kombinasyonlar yapılabilirmiş. Bu ünitede beğendiğim efektler özellikle "Autowah" oldu. Reverb ve delay de başarılı ama Autowah ayrı bir güzel olmuş gerçekten. Eğer sahne , grup işleri yoksa prosesördür, analog pedaldır çoğu ekipmandan sizi kurtarır ama tek kötü yönü bunların el ile değiştirilmesi zorunluluğu
🙂 Yukarıda arkadaş da belirtmiş "Vox keşke modellemeler arası footswitch geçisi yapsaymış" diye, ben de şiddetle aynı şeyi düşündüğümü belirtmek isterim.
Sonuç olarak bu işlerin zevk işi olduğunu biliyorum ama tavsiye edebileceğim bir amfidir kendileri hem de ŞİDDETLE tavsiye ediyorum. Ufak bir ayrıntı olarak da, marshall, fender veya muadili amfilerden farkı biraz daha zaman ayırmanız gerektiğidir. Çünkü örneğin ben VS100R kullandığımdan, ikisi arasındaki kullanım farkını belirteyim. Marshallın kendine özgü clean ve OD katı arasında sadece EQ ayarlarıyla işinizi hallediyor daha sonra Reverb seviyesini ayarladıktan sonra gitarınızla başbaşa kalabiliyordunuz. Fakat VoxAD50VT de öyle değil maalesef
🙂 Her modelleme üzerinde gain, volume ve EQ ayarları yapmanız gerekiyor yoksa çıkan tonlar sanırım sizin o beklediğiniz, "Ulan bu muymuş vox" diyebileceğiniz tonlar olabilir...
Kolay gelsin, umarım Vox alacak veya bu amfi hakkında bilgi sahibi olmak isteyenlere bir yardımım dokunmuştur...