demek ki crack yapamıyorsun ki deneme süresi sonunda kilitleniyor 🙂 Ayrıca bu yaptığın illegal,yapıcaksan da bir daha burda veya başka forumlarda yazma sonra, hem senin hem forumun başı ağrır.Ayrıca şuanda hazır bir işletim sistemin varsa hiç vistaya bulaşma derim.Her ne kadar Microsoft vista için service pack çıkartmıycaz,vistada çok büyük sorunlar yok desede epey sorunlu bir sistem şuanda.Bence yeni çıktı iyidir mantığını bir yana bırakın ve nette forumlardan takip edin ve görün milletin nasıl yakındığını.
En başta herşeye bir efekt katmışlar bilgisayar hiçbirşey yapmıyorken bile %10,fareyi oynatınca %50 CPU kullanıyo,buda bataryanın canına okuyo.Bunlar kapatılabiliyor ama o zamanda berbat bir görünüme sahip oluyorsunuz.Windows 95den farkı kalmıyo.
2.olarak ağ bağlantıları konusunda sorunlar var, bazen ağlar kayboluyo ve makinaya reset atmadan geri gelmiyo.
3.Windows'un eski sürümlerinde de olan bir özellik vardır,dizin oluşturma.Bu bilgisayarda dosya ararken normalde önceden hazırlanan listelere bakılarak hızlı bir şekilde arama yapmak içindir.Faydalıdır ancak çok olmasada hafıza ve kayıt hızından yer.Eskiden bu kapatıldığında bilgisayar normal arayarak sonuç çıkartıyodu ancak vistada bu özelliği kapatırsanız arama yapma özelliğini toptan kapatmış oluyorsunuz.
4.İşletim sisteminin kapladığı güzel(!) boyuttan söz etmeme gerek bile yok sanırım,zaten dillere destan.
5.En ufak gereksiz şey için bile her zaman ram ve işlemci kullanmasının dışında basit şeyler için bile aşırı derecede yükleniyor cihaza.örneğin sidebar denilen kullanışlı ek bile minimum durumda 90mb ram ve %5 CPU kullanıyor.İE de aynı şekilde 50-120MB arasında değişiyor...
6.Daha neden olduğunu çözemedim ama bluetooth bağlantısında bluetooth kontrol penceresini kapattığınızda cihazla bağlantınızı kesiyo.Örneğin kulaklığa bağlı kalmak için arkada sürekli pencere açık kalması gerekiyor.
7.Başka bir başlıkta biri yazmıştı alacaksanız vista ultimate alın diye kesinlikle katılıyorum,şaçma sapan gereksiz kısıtlamalar yapmışlar.Özellikle benim gibi sistemin ayarlarına göz atmayı seven birisiyseniz sürekli dolaylı yoldan vistayı terfi ettirmeniz gerektiğini bildiren yazılarla karşılaşıcaksınız.
8.Windows xp'de olduğu gibi uyumluluk modu yine tamamen yalan ve hiçbir şekilde eski uygulamaları çalıştıramıyorsunuz.
9.Bazı bilgisayarların içinde gelen ve 60 günlük deneme sürümü olduğu iddia edilen office 2007 fiyasko sakın aldanıp para vermeyin,deneme süresinin dolmasını bile beklemedim ben direk uçurdum.
10.Vistanın hediyesi norton'u zaten herkez biliyor.Tam bir işlemci ve ram dolayısıyla batarya düşmanı.Tavsiye:aldığınız gün silin.
11.Media player'ı kullanırken ağ üzerinden başkalarının sizin ne yaptığınızı izlemesi hiç hoş değil.Kapatılabiliyor diyen arkadaşlara:kapatılmıyor sadece gizleniyor buda biraz uğraşarak açığa çıkartılabiliyor.
12.Uzak Masaüstü bağlantısı tam bir felaket.Dizüstümde vista,masaüstü bilgisayarımda xp kurulu.vistadan xp'yi yönetebilirken(internet üzerinden yapmayı hala başaramadım anca lan üzerinden oluyor),xp'den vistayı yönetemiyorum.hatta bırakın xpden bağlanmayı diğer vistalardan bile bağlanılmıyor.
13.Internet Explorer internette bir sorunla karşılaştığında kendini kilitliyor.
Gecenin bu saatinde bu yorgunlukla daha fazla aklıma gelmiyo geldikçe listeye eklerim.