Yapmayı Düşündüğüm Ekipman Değişikliği Hakkında

Arkadaşlar yorum yapan herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.
@hard-bira Bayağı gain varmış hakkaten, ancak strat ile nasıl ne kadar olacak merak etmekteyim. Gainli tonlardan bridge manyetiğinde takılıyorum genelde orada da lil59 var. Do-Re ye kesin uğrayacağım. Kayıtlardaki tonlar pek benim kafalar değil ama yine de kesin deneyeceğim.
@hackeiommi Abi onların peşinden ilk popüler olduğunda bayağı koştuydum. Türkiye de nerede bulacaz Egnater leri distribütör falan var mı?
@1nsanetr Keşke o bütçe olsa ama neredeee 🙁

Böyle clean + drive kanalı iş yapan maksimum 3000 tl gibi bir paraya sahip olunabilecek combo amfi öneriniz var mı peki başka?

Bilmiyorum duydun mu fakat Antalya delfin müzik de denemiştim ve biraz pazarlık karşılığında 4000 TL gibi bir fiyata alabileceğin Brunetti single man35 var. Kesinlikle tavsiye ederim. Çok kalite alet. Öyle doyurucu bir gain varki şaşar kalırsın. Clean ler desen söylenecek söz bulamadım. Hiç öyle bir ton beklemiyordum. Ama sonuçta zevk meselesi🙂

Drive amfiden alinir 😀

Saka bir yana benim en sevdigim tonum suana kadar Marshall JCM 2000 ve Nova System effect looptu. Ayrica loop'u %50 olarak kullanip, temiz (dry) sinyali koruyabiliyordum. Ona gore efekt degerleri fazla olan preset yazmistim ve cok guzeldi. Lakin artik ev insani oldugum icin suan bunlarin hicbiri yok elimde...

Bunun haricinde preamp pedallari onderebilirim. Ornegin benim favorim Hughes & Kettner Tubeman. Benim icin pedallar sadece baharat gibi kullanabilen seyler ve kesinlikle amfi gibi olmaz (bu tamamen oznel bir yargi). Siz neyi begeniyorsunuz onu kesfetmeniz lazim. Ne tarz karakter seviorsunuz? Mesala plexi in a box ya da amp like distortion tarzi pedallara da bakabilirsiniz: ornegin Fulltone OCD, MXR Distortion plus, Carl Martin Plexitone, MI Audio Crunch Box (klonlarini edinmek cok kolay), Wampler Plexi Drive, Tech 21 Hot Rod Plexi veya Bogner'in serileri. Blues Junior Kotu bir amfi degildir, koklu bir degisiklige gitmeden biraz daha emin olun derim.

Arkadaşlar yorum yapan herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.
@hard-bira Bayağı gain varmış hakkaten, ancak strat ile nasıl ne kadar olacak merak etmekteyim. Gainli tonlardan bridge manyetiğinde takılıyorum genelde orada da lil59 var. Do-Re ye kesin uğrayacağım. Kayıtlardaki tonlar pek benim kafalar değil ama yine de kesin deneyeceğim.
@hackeiommi Abi onların peşinden ilk popüler olduğunda bayağı koştuydum. Türkiye de nerede bulacaz Egnater leri distribütör falan var mı?
@1nsanetr Keşke o bütçe olsa ama neredeee 🙁

Böyle clean + drive kanalı iş yapan maksimum 3000 tl gibi bir paraya sahip olunabilecek combo amfi öneriniz var mı peki başka?

Abi arada ikinci ele düşüyor. Artı koç gibi Thomann'ımız var 🙂

https://www.thomann.de/intl/egnater_tweaker_head.htm?ref=search_prv_1_2

Duruma göre cimcikle dur sahnede 🙂

İnternette güvenilebilecek tonla kaynak varken bana güvenmek çok daha riskli 🙂 Alın demiyorum, deneyin diyorum.

Bilmem dikkat ettin mi? Tam 04.19'da adam güya clean çalarken, gayet crunch bir patlama sesi oluyor bir saniye. Sonra bir müdahale olmadan clean gidiyor adam. Clean ton da bir acayip, kompresör kullanılmış gibi. Bu yüzden bu videoda da bir hile olduğunu düşünüyorum.

Bu tip internet kaynaklarına hele videolarına bu yüzden çok da güvenmem, işin içine çok fazla kayıt hilesi katıyorlar.

Kendi Jim Root amfim için konuşacak olursam internette ne kadar tanıtım gördüysem hepsi doğruydu. Tıpa tıp tonları aldım, hiç bir sürpriz yaşamadım. Orange ve clean aynen dediğiniz gibi iki tane sakıncalı kelimenin bir araya gelmesi. Ama sanki adamlar 3. jenerasyonda işi kotarmış gibi. Denemeye değer yani.

Bilmem dikkat ettin mi? Tam 04.19'da adam güya clean çalarken, gayet crunch bir patlama sesi oluyor bir saniye. Sonra bir müdahale olmadan clean gidiyor adam. Clean ton da bir acayip, kompresör kullanılmış gibi. Bu yüzden bu videoda da bir hile olduğunu düşünüyorum.

Bu tip internet kaynaklarına hele videolarına bu yüzden çok da güvenmem, işin içine çok fazla kayıt hilesi katıyorlar.
aynen katılıyorum. o crunch ton o kadar bariz ki. ayrıca temiz seste aşırı bir dip gürültüsü var gibi geldi bana. çok şüpheli gerçekten. 😒

@mego1 sağolsun, bana Thunder 50 'yi gönderdi ve bu iş de böyle sonuçlandı. Gigmaster bakarken 50 watt lık Thunder ile bakışıyoruz şu anda 🙂
İşin ilginç yanı onca zamandır korkardım 15 watt üzeri amfiden, benim blues junior 'dan neredeyse daha iyi ses veriyor düşük volume de.

Benim compressor, mudhoney II , Boss RV6 ve Line 6 DL4 boşa çıktı.
Birazdan başlıklarını açarım 🙂

@mego1 sağolsun, bana Thunder 50 'yi gönderdi ve bu iş de böyle sonuçlandı. Gigmaster bakarken 50 watt lık Thunder ile bakışıyoruz şu anda 🙂
İşin ilginç yanı onca zamandır korkardım 15 watt üzeri amfiden, benim blues junior 'dan neredeyse daha iyi ses veriyor düşük volume de.

Benim compressor, mudhoney II , Boss RV6 ve Line 6 DL4 boşa çıktı.
Birazdan başlıklarını açarım 🙂

Düşük seste iyi performans üst seviye ENGL'ların ortak özelliği mi acaba? Blackface Screamer de düşük seste clean ve drive olarak müthiş güzel amfi. Clean tarafı da öyle idare eder falan değil, bayağı güzeldi. Bunun da öyle sanırım.

Güle güle kullan Özgür 🙂

Geri