Herkese merhaba. 13 senedir müzik yapan ve son 3 senedir de kendi bestelerini yayınlayan biri olarak artık malesef hevesim tükenme seviyesine geldi. Sebebi ise başlıkta bahsettiğim gibi müziğimin dinlenmemesi problemi. Yaptığım bestelerin herkes tarafından dinlenmesi gereken başyapıtlar olduğu gibi bir iddiam yok tabii ki fakat çevreme ve müzik endüstrisine baktığımda çok kalitesiz işlerin bile dinlendiğini ama kendi müziğimi kimsenin dinlemediğini görmek beni depresyona girecek seviyeye getirdi. Örneğin kendi bestelerini yayınlamaya daha yeni başlamış ve bazen çok daha amatör kayıtlar alan tanıdıklarımın yayınladığı şarkılar bile spotify'da bir ay içinde binlerce kişi tarafından dinleniyor ama benim, çoğunu üzerinde uzun süreler düşünerek ve uğraşarak yaptığım bestelerimin spotify dinlenme sayıları 1000 bile değil. Bu tanıdıklarıma ne yaptıklarını sorduğumda müziklerini tanıtmak için hiçbir şey yapmadıklarını söylüyorlar. Problemin ne olduğunu ve çözümünü çok merak ediyorum. Instagram'a reklam verdim, online rock müzik haber sayfalarına müziğimi gönderdim, facebok sayfalarında paylaştım ama hiçbiri fayda etmedi. Tek isteğim az kişiden oluşsa da belli bir kitleye hitap edebiliyor olmak ama ortada kitle falan yok. En büyük hayali müzik konusunda bir yerlere gelebilmek olan biri olarak bunun için uğraşacak hevesim tükenmiş durumda, artık elime gitar alma sıklığım bile azaldı sırf bu yüzden. Önerileriniz benim için çok önemli, sizce ne yapmalıyım?
Yaptığım müziği merak eden olursa diye aşağıya link bırakıyorum;
Yaptığım müziği merak eden olursa diye aşağıya link bırakıyorum;