Yani şöyle,combo istiyorum zaten bütçem 500 TL'ye kadar dediğim gibi . Ses sınırım var ama yine ufak yerlerde çalmak için uygun olursa iyi olur.
Taşınabilir istiyorum.
Marshall avt20,avt50 nasıldır sizde?
Açıkcası, AVT serisini kullanma fırsatım olmadı. Valvestate 230 amfim vardı zamanında, metale de nasıl gider bilemiyorum ama sanmıyorum kötü sonuç versin. İyi bir amfiydi. Satmamın sebebi, yaklaşık 20 kg olmasıydı.
🙂
Ses sınırınız varsa lambalı amfiler dışında alternatifleri değerlendirebilirsiniz. Daha sağlıklı olabilir. Ya da ufak lambalı amfilere yönelin. (5 watt ve daha aşağısı)
Şu avatarımda görmüş olduğun, ufacık Champ 600 amfinin ben, daha low girişinde sesini tam açamıyorum. High girişini söylemiyorum bile...
🙂
Neyse, bunlar işin hikaye kısmı. Özet geçeyim ben.
Ben bu arada size direk marka ve model vermeyeceğim ama bir kaç fikir vermek isterim:
- Lambalı yerine transistörlü bir amfiyi tercih edebilirsiniz. Lambalı tercih edecekseniz 5 watt aşağısında bir şeyler düşünün.
- Metal müzik yapacağınız için hoparlörünün en az 10' olmasına dikkat edin. Hatta 12' olursa daha büyük avantajı olur. Çünkü yüksek gain seviyelerinde daha ufak hoparlörlerde boğulma olabilir.
- Line6, Rolan Micro Cube gibi amfilerden uzak durun, çünkü analog setup kullanmak istiyorsunuz. Özellikle Line6'in amfileri pedallarla pek uyum sağlayamıyor. Üzerinde processor olan amfileri es geçin yani direk.
Metal maalesef yabancı olduğum bir konu, ondan dolayı direk marka/model veremiyorum. Ama AVT serisini eleyebilirsiniz diyebilirim (Özellikle hoparlör çapından dolayı AVT 20). Yarı Lambalı bir amfi alıp, lambasını kullanmamaktansa, transistörlü bir amfi daha çok işinizi görebilir. Valvestate serilerine bakabilirsiniz.
Kustom, Randall gibi markaları es geçmeyin derim.
İyi forumlar.