Facebook, Twitter gibi birçok siteyi bile chrome add-onlarıyla karartılmış halde kullanan birisi olarak eski tasarımdaki siyah seçim çok daha rahat okunabilir hale getiriyordu forumu benim için. Grid seçimi belirli yerleri karartıyor biraz daha ama keşke bannerda dağ manzarası yerine önce bu tarz şeylere müdahale etselerdi.
Eğer bu başlığa bakılıp kullanıcı ne istiyor diye inceliyorlarsa kişisel düşüncem sebepleriyle birlikte şu şekilde:
-Sağ tarafta bulunan anlık durum atma sekmesi şart; Forumun arama motoru her an çok yardımcı olamıyor veya insanların aklına başlık açılmayacak kadar ufak sorular takılabiliyor, bu tarz durumların çözümünde 15 dk sonra açılmış başka bi başlığın altında kaybolup gidecek yeni bir başlık açmaktansa anında sağ tarafta sonuca ulaşmak forumu aktif tutuyordu. En azından foruma dahil olduğumda beni buraya bağlayan şey sosyal medya timelineı takip eder gibi buradaki akışa da oradan bakıyordum, birinin önerisine, birinin "şu parçayı nereden bulurum" sorusuna bakıp biliyorsam yanıt verebiliyordum hemen. Ama hiç tek tek ana konulara girip tek tek başlık takip etmedim.
- Son başlıklar sekmesi: Yine yukarıda belirttiğim sebeplerden ötürü tek tek konulara veya alt konulara bakmaktansa buradan görmek daha hızlı sonuç veriyordu yine. Zaten günde toplamda 15 20 başlık anca açılmıyordur ilanlar hariç. Bunları da tek seferde görmek yine kullanım kolaylığı sağlıyor.
-Medyalar: Bu kısım da yine etkili oluyordu özellikle kendim videolar attığımda insagram veya youtube üzerinden hiç yoksa 50 100 izlenme geldiği oluyordu ancak bu sekme kapatılınca ben de "kimler neler atmış" diye medyalar kısmına girmedim. Gelmesi güzel olmuş, +1.
Renk ile ilgili önerimi zaten açıklamıştım, bu konuda en azından bi renk seçeneğinin gelmesi iyi olur, buna ek olarak şu an mesaj kutusunda belirli bi uzunluğu geçtiğim için her harfe basışımda glitch yapıyor o da sanıyorum minik bir bug, giderilir.
Bahsettiğim şeyler belki sitenin teoride daha az hit almasını sağlayacaktır çünkü insanlar tek ekrana bakıp ilanları konuları durumları görüp ilgisini çeken birşey yoksa çıkacaktır, ancak daha çok hit felsefesiyle forumu bu hale getirdikten sonra tekrar radikal bir yenileme yapılıyorsa belli ki sonuç bu yola girenleri de tatmin etmemiş, birşeyleri düzeltmeye çalışıyorlar. O vakit ofansif yaklaşmaktansa yapıcı olalım en azından belki eskisi kadar dinamik bir ortam oluşabilir. 10 kişiden 10ar tık almaktansa 100 kişiden 1er tık almak daha mantıklı geliyordur sanıyorum.