Yeni Başlayacak İçin Set

• Konuyu açan Konuyu açan Devil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Öncelikle söylemem gereken şeyler azda olsa gitar çalmayı biliyorum ama hiç elektro çalmadım ilk olacak. System of a down, AC/DC, The Rolling Stones, Aerosmith, Scorpions, The Clash, Metallica, vb müzik grupların şarkılarını çalmak istiyorum arada anadolu rock da çalabilirim. Ona göre tavsiyelerinizi bekliyorum. Ek olarak birazda olsa bilmem gerekenleri söylerseniz sevinirim. Bütçem ise 20k civarı aksesuarlar dahil

ikinci el almama izin yok
o zaman ikinci elden önce ikinci el izni almaya bak 🙂

20k az değil ama yeterli de değil... aksesuarlar filan dediğin neyse boşver onları, kesinlikle piyasada set olarak satılan paketlerden alma hani gitar, amfi, askı, pena kıl tüy .... gitar ve amfine tek tek bak... ikinci el görüp aldıktan sonra olur neden olmasın, üçkağıtçı çok ama bilinçli davranırsan neden kazıklanasın

forumda bu soru 17456 kere soruldu biraz o başlıkları dolaş benzer soruya benzer tavsiyeler verildi, aynı cihazları buraya 17457. kere yazmaz artık insanlar... sen birkaç model belirle de o artı bu eksi yorum gelsin sana.... hadi bana anlatın tarzında sorarsan kim ne desin...

Gitar için Midex, Kozmos, Donner, J&D gibi markalardan uzak dur bütçen yettiği ölçüde LTD, Schecter, Ibanez, SX, Fujigen, Sire, Fender vs gibi daha köklü markalara bak.

o zaman ikinci elden önce ikinci el izni almaya bak 🙂

20k az değil ama yeterli de değil... aksesuarlar filan dediğin neyse boşver onları, kesinlikle piyasada set olarak satılan paketlerden alma hani gitar, amfi, askı, pena kıl tüy .... gitar ve amfine tek tek bak... ikinci el görüp aldıktan sonra olur neden olmasın, üçkağıtçı çok ama bilinçli davranırsan neden kazıklanasın

forumda bu soru 17456 kere soruldu biraz o başlıkları dolaş benzer soruya benzer tavsiyeler verildi, aynı cihazları buraya 17457. kere yazmaz artık insanlar... sen birkaç model belirle de o artı bu eksi yorum gelsin sana.... hadi bana anlatın tarzında sorarsan kim ne desin...

Gitar için Midex, Kozmos, Donner, J&D gibi markalardan uzak dur bütçen yettiği ölçüde LTD, Schecter, Ibanez, SX, Fujigen, Sire, Fender vs gibi daha köklü markalara bak.
Yaşadığım bölgede bir enstrümancı var orada anfi dahil 11500 gibi bir fiyat çekti ama önerdiği markayı ilk defa orada gördüğüm için çok güvenemedim. Bulduğum bir kaç model SX SST/ALDER/H/VWH Hollow Body, IBANEZ GSA60-WNF Gio, Yamaha Pacifica 012, Schecter Sgr Avenger, SX SST/ASH/R/3TS Ash Wood anfi olarakta iyi indirimde olan Fender Frontman 10G Black

neye göre buldun... hollow-body ile avenger VW Polo ile Civic Type-R gibi
manyetik dizilimleri de farklı attıklarının.... biraz araştır... resmine bakıp seçilmez gitar ... bir sürü nüans var
Frontman'den çok daha iyi amfiler var
yaşadığın bölgeden de almak zorunda değilsin, hadi 2. el ikna olmadın diyelim.. bütün büyük müzik mağazaları online satıyor... Dore, Zuhal, Senkop, Cangöz, mydukkan

neye göre buldun... hollow-body ile avenger VW Polo ile Civic Type-R gibi
manyetik dizilimleri de farklı attıklarının.... biraz araştır... resmine bakıp seçilmez gitar ... bir sürü nüans var
Frontman'den çok daha iyi amfiler var
yaşadığın bölgeden de almak zorunda değilsin, hadi 2. el ikna olmadın diyelim.. bütün büyük müzik mağazaları online satıyor... Dore, Zuhal, Senkop, Cangöz, mydukkan
frontman 5bine düşmüş ondan dolayı uygun geldi bana. IBANEZ GSA60-WNF Gio HSS diye hatırlıyorum

Dostum müzik mağazalarından alırken fiyat farkını göz önünde bulundur.Ben de bundan bi süre önce ilk gitarım olarak squier affinity hss aldım. Benim karşılaştığımYerel Müzik mağazalarinda ise daha çok kendi ürünlerine övme benim bulduğum gitari kötülemeye gittiler. Alacagın gitar ve amfiyi tarzına göre iyice forumda araştır senden önce alanlar illaki buraya da sormuşlardır. İkinci el konusuna gelirsek ben gidip bi müzik mağazasından rica ettim bir eksiği sorunu vs var mı diye. Benim şansıma bi sorun çıkmadı.Gitarı da 0 göre ucuza getirdim. Gitarı ikinci el alıp sıfır amfide frontmandan daha iyi şeyler alırsın.

Öncelikle bu saydığınız grupların hepsi birbirinden farklı ekipmanlar kullanıyor, bir gitarla bir amfiyle hepsine ulaşmanız mümkün değil. Fender Frontman'ı hiç tavsiye etmem. Youtube'da en çok gömülen amfi odur sanıyorum. Daha önce birine verdiğim tavsiyeyi size de vereyim:

Kafanızda bir tarz takıntısı yoksa Cort Strat Linki ve Vox Amfi Linki ikilisini öneririm. Şahsen kullandığım başlangıç için fazlasıyla yeterli kaliteli ürünlerdir. Site de güvenilir bir sitedir yıllardır alışveriş yaparım, çok ilgililer.

Cort gitarlarını kullanmış, yeni versiyonlarını da denemiş biri olarak tavsiye ederim. Vox amfi de çok iyi tonları olan bir amfidir, pedallara da tepkisi çok başarılıdır. Youtubedan deneme videolarını izleyebilirsiniz.

Öncelikle bu saydığınız grupların hepsi birbirinden farklı ekipmanlar kullanıyor, bir gitarla bir amfiyle hepsine ulaşmanız mümkün değil. Fender Frontman'ı hiç tavsiye etmem. Youtube'da en çok gömülen amfi odur sanıyorum. Daha önce birine verdiğim tavsiyeyi size de vereyim:
Peki beni üzmeyecek tatmin edecek seviyede bir gitar önerir misiniz

Peki beni üzmeyecek tatmin edecek seviyede bir gitar önerir misiniz
Yukarıda linkini verdiğim cort gitar köprüdeki humbucker manyetiğiyle sert tonlar da almanızı sağlar, klasik rock da dahil her türlü tonu alırsınız. Bu gitar sizi uzun süre idare eder. Vox amfisi de bu fiyata göre başlangıç için ucuz, güzel bir amfidir tonlarını youtubedan araştırabilirsiniz. Pedallara da tepkisi iyidir, ileride ihtiyaca göre pedal da alırsınız olur biter.

Geri