Yeni Başlayan İçin Donner DST600 hss vs. Cort G260Cs

Yıllardır başlamak istediğim ama hep bahaneler bulup başlayamadığım gitara ülkenin gidişatı sebebiyle başlamak istiyorum. Belki son yıllarımızdır belli olmaz. Neyse o kunuya hiç girmeyelim.

Yeni başlayanlar için giriş seviyesi öneriliyor ama bence giriş seviyesi gitarlar gerek tel yüksekliği gerek sap dandikliği gibi sebeplerle yeni başlayanı zaten direk gitardan soğutur.

Şuan donner dst 600 hss hb de indirimli olarak 12.465 lira (satıcı dore),
Cort g260cs ise n11 de 600 lira indirim çeki ile 16.140 lira civarına geliyor. (satıcısı mydükkan)

Bu iki gitardan birini çalan varmı? Donner dst 600 ile 700 ü çok övüyorlar niyeyse heryerde. Hatta fender la kapıştırmışlar o kadar imkanı yok olamaz tabide insan merak etmiyor değil

Youtube da ds 700 e baktım sesi biraz kalın gibiydi 600 hss biraz daha ince tonda ona göre.

Gitarı alıp 1 - 2 hafta sonra zorlanıp çöpe atmaktan korkuyorum. Acaba max 12.500 lira verip dst600 mü alsam yoksa biraz daha verip cort mu alsam karar veremedim

Bu arada bende sıfır ürün fetişi var o yüzden sıfır almak istiyorum.

Ben de cort g260 ile başladım gitar çalmaya ama sapı bana çok kalın gelmişti ve rahat edememiştim. Başka gitar denediğim zaman anlamıştım ne kadar kalın olduğunu. Bence deneme şansın varsa dene.

Bende de Cort g250 var. Fiyatına göre çok güzel gitar, eminim g260 da gayet iyidir. Donner bilmiyorum ama bu zamana kadar üç tane Cort gitarım oldu hepsi de gayet fiyatına göre iyi gitarlardı. G serisinin tek negatif yanı bence 180 üzerindeyseniz gitar küçük geliyor. Kol dayama kısmı açısı ve gövde şekli sanki biraz rahatsız edici oluyor. O yüzden önce görme şansınız olursa çok daha iyi olur.

Cort G260cs aldım ama bakalım inşallah yarın kargoya verirler illa belirtildiği gibi cumayı beklerse kargoyla ilgili sorun yaşarım. Aslında alır almaz direk mağaza onaylayıp hazırladı bile ama kargoya vermedi. Gönül isterdiki olympic white rengini alıyım ama yoktu siyah aldım.
Birde gaza gelip yanına mooer ge100 prosesör aldım gerçi ilk 6 - 12 ay temel akorları basabilmek için çalışacağımdan amfi ya da prosesörle pek işim olmazda yinede ara sıra kulaklık takıp bam güm bişeyler çalmaya çalışırım.
N11 de güzel çekler var prosesörde 3.640 liraya geldi

Teşekkürler herkese.

Son düzenleme:

Geri