Yeni elektro gitar tellerim çok kolay akor kaçırıyor.

Önceki tellerimin numarasını bilmiyordum 10-46 olduğunu düşünerek bir paket aldım telleri komplr taktım garip bir sekilde çok kolay akor oldular ama sesi eski gitarıma hiç benzemiyordu bildiğim şarkıları çalmayı denediğimde de çaldıklarımın hiçbir alakası olmadığını fark ettim. Şimdi ne yapmalıyım düzeletilebilir mi yada yaptığım hatalr neler sizce.?

Büyük ihtimalle çok acele paniğe kapılıyorsunuz...farklı kalınlıkta tel aldıysanız sertlik olarak farklı gelmiş olmalı oradan anlaşılır ama bu akort tutmamayı çok etkilemez tel yüksekliği, gerginlik gibi etkileri olur...yeni telleri taktıktan sonra 1-2 saat sürekli akort yaparak geçer zaten ilk başta...birkaç gün beklemenizi öneririm bol şanslar...

Büyük ihtimalle çok acele paniğe kapılıyorsunuz...farklı kalınlıkta tel aldıysanız sertlik olarak farklı gelmiş olmalı oradan anlaşılır ama bu akort tutmamayı çok etkilemez tel yüksekliği, gerginlik gibi etkileri olur...yeni telleri taktıktan sonra 1-2 saat sürekli akort yaparak geçer zaten ilk başta...birkaç gün beklemenizi öneririm bol şanslar...
tellerde sadece bşr tam tur attım gerisini kestim ilerde sorun olur mu

Kalın üç tel bayaa kısa kesilmiş. Alttakiler tam görünmüyor ama onlar da gereğinden kısa sanırım. Tüm tellerde kaçırma var mı?
Çözüm yeni takım tel gibi veya aynı ölçüde modelde tel bulabilirseniz tek tek de değiştirilebilir.
Şu anki haliyle akort tutması çok zor görünüyor gibi.
Ikinci bir seçenek burgulari kilitli ile değiştirmek, o da biraz pahalıya gelir.

Kalın üç tel bayaa kısa kesilmiş. Alttakiler tam görünmüyor ama onlar da gereğinden kısa sanırım. Tüm tellerde kaçırma var mı?
Çözüm yeni takım tel gibi veya aynı ölçüde modelde tel bulabilirseniz tek tek de değiştirilebilir.
Ikinci bir seçenek burgulari kilitli ile değiştirmek, o da biraz pahalıya gelir.
hepsinde var kaçırma

bir tel için burgu mu değişilir yav zaten öğrenciyiz ocağımıza incir ağacı dikilir...

Geri