Yeni forum sitesi açtım turkrockmuzik com herkes gelebilir

Bunu dünyada yapan forum görmedim, yaklaşık 19 yıldır farklı forumlarda takılıyorum. Varsa da istisnadır.
Girersin "hesap banlandı" ya da "deaktif" yazar. Ama tüm postları durur.
Burada kimin kim olduğu zaten belli değil, bilgileri değiştirirsin yaşını mailini fln sallamasyon bir şeye ayarla sonra da girmezsin bir daha olur biter. Yorma kendini boşuna, enerjini daha güzel şeylere harca 🙂

Hocam niye bozdun sırrı ya? Arkadaş "oh sildirdim hesabı" diyecekti ama sonra fark edecekti ki hesap duruyor ama kendisi giremiyor. O zaman seyreyle cümbüşü.
1 yıldır internet ortamındaki verilerimi, KVKK kanunun bana sunmuş olduğu haklardan yararlanarak, minimuma indirmek için, çoğu sosyal medya hesabımı veriler dahil silmeye başladım, bir tek Turkrock kalınca bunun benim için sorun teşkil ettiğini farkettim.

Anlıyorum, ama buda KVKK kanunun ihlali demek, yasal olarak hak ihlali.
KVKK dediğin şeyin açılımı = 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu.
site ve forum alanına üye olurken imzaladığın dijital sözleşmede zaten bazı haklarından fergat ettiğini kabul ediyorsun.
Diğer bir hususta FORUM ALANINDA HERKESİN ERİŞİMİNE AÇIK BİR ALANDA YAPTIĞIN HER TÜRLÜ PAYLAŞIM SENİN KİŞİSEL VERİN OLMAKTAN ÇIKMAKTADIR.
Özetle postlar kişisel veri değildir.

site ve forum alanına üye olurken imzaladığın dijital sözleşmede zaten bazı haklarından fergat ettiğini kabul ediyorsun.
Diğer bir hususta FORUM ALANINDA HERKESİN ERİŞİMİNE AÇIK BİR ALANDA YAPTIĞIN HER TÜRLÜ PAYLAŞIM SENİN KİŞİSEL VERİN OLMAKTAN ÇIKMAKTADIR.
Dijital imzanın gerçekliliğini ispat etmek gerektiğini farz edelim, peki ya kullanıcı reşit değilse?

Dijital imzalar kimlik ibraz edilmedikçe geçerli sayılmazlar.

Dijital imzalar, kimlik örnekli, gerçek kişilerin, gerçek hayatta kullandıkları ıslak imza formunun dijital versiyonlarıdır.

KVKK kanunu, kullanıcı tarafını temsil eden kanundur, yani veriyi işleyeni değil veriyi üreteni koruyan kanundur.

İşin özü amacım verilerin yasal boyutunu tartışmak değil, bu konuda duyarlılık kasmak.

Yoksa bana kalsa, sizlere uluslararası veri işleme ve veri paylaşma kanunlarının, ne denli, ciddiyet taşıdığına dair resmi belgeler sunmak isterdim.

(Üye kazanmanın diğer kolay bir yolu ise, kullanıcıya güvende olduğunu hissettirmektir.)

Dijital imzanın gerçekliliğini ispat etmek gerektiğini farz edelim, peki ya kullanıcı reşit değilse?

Dijital imzalar kimlik ibraz edilmedikçe geçerli sayılmazlar.

Dijital imzalar, kimlik örnekli, gerçek kişilerin, gerçek hayatta kullandıkları ıslak imza formunun dijital versiyonlarıdır.

KVKK kanunu, kullanıcı tarafını temsil eden kanundur, yani veriyi işleyeni değil veriyi üreteni koruyan kanundur.
Kullanıcı reşit değil ise ve yalan beyanda bulunarak yada başkasının kimlik bilgileri ile kayıtlanmış ise zaten burada doğrudan kullanıcı suçlu duruma düşecektir. Kvkk yı geçtim. Sana T.M. Md.2 den bile dava açılsa iş biter.
Sana tavsiyem hukuk ile ilişkili bir mesleğin var ise veya hukuk okuyorsan veya ailende hukukçu var ise. KVKK ile alakalı ve online yada sesli yapılan sözleşme ve taahhütnameler hakkında YARGITAYIN neyi delil sayıp saymadığını bir incele oku. Anlamazsan gel ben anlatırım sana.
Off offf abi işte toplumun zihniyeti.
Hepsiburada veya gavur sitelerinde her türlü bilgilerini girerler paylaşırlar. Okumadan bakmadan bir tıkla mesafeli satış sözleşmesi imzlarlar. Kredi Kartı bilgisi girip alış veriş yaparlar. Sonrada yok o yok bu. HerKEŞ hukukçu anasını satayım memlekette.
Yemeksepeti patladı. adamlar çıktı ya brolar sorry bizi heklediler çok pardons dedi. Kimse gıkını çıkaramadı. Eee nerede şimdi senin KVKK ? Açın dava. bak o üye olurken fırt fırt fırt geçtiğiniz alanlarda neler yazıyor görürsünüz. Ondan sonra ister reşit ooolll ister gözün toprağa baksın.

Hayır efendim, hukuk mezunu değilim.
İnsanların hakkını savunması için bir figüre ihtiyacı yoktur.
yok hakkını savunmak da haklısın, ileri sürdüğün nokta da çokönemli, gayet de güzel savunuyorsun hakkını. ne demek üyelik sildirmiyorum, mesaj sildirmiyorum. tabi ki silinecek hepsi.

ancak bir şeyin uzmanı değilseniz, teknik konularda "net" konuşmayın. hernekadar müzik forumu olsa da okuyan üçüncü kişiler var. naçizane tavsiyem o yönde. doğru bir noktaya parmak basıyor olsanız da yalan yanlış bilgilerle doldurmaya gerek yok. başlığın "kıçımda hömoroyik çıktı" başlığı olduğunu düşünelim bir an, "kıça söğüt dalı sokmak söğüt dalının lifli yapısı nedeniyle çok iyi geliyor" yazmam ben şahsen, bana iyi gelmiş de olabilir.

yok hakkını savunmak da haklısın, ileri sürdüğün nokta da çokönemli, gayet de güzel savunuyorsun hakkını. ne demek üyelik sildirmiyorum, mesaj sildirmiyorum. tabi ki silinecek hepsi.

ancak bir şeyin uzmanı değilseniz, teknik konularda "net" konuşmayın. hernekadar müzik forumu olsa da okuyan üçüncü kişiler var. naçizane tavsiyem o yönde. doğru bir noktaya parmak basıyor olsanız da yalan yanlış bilgilerle doldurmaya gerek yok. başlığın "kıçımda hömoroyik çıktı" başlığı olduğunu düşünelim bir an, "kıça söğüt dalı sokmak söğüt dalının lifli yapısı nedeniyle çok iyi geliyor" yazmam ben şahsen, bana iyi gelmiş de olabilir.
Abicim. Arkadaş bir gaza gelmiş şahsıma münasır düşüncem ile.
Yoksa burada konu etmesi gereken husus KVKK değildir. A.Y. Md. 20/3 kapsamında değerlendirmesi gerekirken. Arkadaş KVKK dan yürümeye çalışıyor.
Bazı dönemlerde İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDAN cep telefonlarımıza bir takım bilgilendirme mesajları ulaşıyor.
Peki İÇİŞLERİ BAKANLIĞI bizim KİŞİSEL TELEFON NUMARAMIZI NASIL TEMİN EDİYOR ? Devlet demeyin gülerim Bakanlık demeyin yine gülerim.
Adı üstünde kişisel veri veeerriii. Hadi açın dava o zaman. yada yaz kardeşim CİMER üzerinden. Sen benim kişisel verime nasıl ulaştın.
Haaaa orda da senin GSM operatörün hiç ummadık bir zamanda farkında bile olmadan DİJİTAL ORTAMDA sana bir sözleşme veya feragat şartı sunmuştur. İstediğin kadar yırt kendini.
Saygılar abicim.

Hukuk ağzı ile konuşmuyorum.
Quora gibi topluluklarda, meraklı insanlara yardımcı olabilecek bir sürü insan tanıyorum. Bir kaç yıldır veri işleme ve veri paylaşma sınırlamaları getiren kanunların tartışıldığı hukuk forumlarında konuyu inceleme fırsatım oldu.

Hukuk ağzı ile konuşmuyorum.
Quora gibi topluluklarda, meraklı insanlara yardımcı olabilecek bir sürü insan tanıyorum. Bir kaç yıldır veri işleme ve veri paylaşma sınırlamaları getiren kanunların tartışıldığı hukuk forumlarında konuyu inceleme fırsatım oldu.
Teori ile Pratiği birbirinden ayırt etmen gerek. Quora dediğin yer 2009 yılında soru cevap olarak açılmış 2010 yılında blog yazılarına izin verilmiş her ülkeden paylaşımların yapıldığı bir platform. Biz burada Türk yargısından bahsediyoruz. 🙂

Geri