Genelde cevap veriliyor zaten. Şu anki ülke durumunda zaten dolar sebebi ile her gün alınabilecek gitar fiyatları değişiyor. Bir gün fiyatlar sabitlenir o zaman genellemeler işe yarar.Ben sitemlerinizi doğru bulmuyorum. Çoğu kişi bu foruma bi soru sorarak katılıyor. Ayrıca ben öğrenciyim. Benim için 2000 lira büyük para. Ailem beni müzik konusunda hiç desteklemedi. Gerçi küçük yaşta kursa yolladılar vs ama şuan desteklemiyorlar diyeyim. Ben o kadar didinip o parayı biriktirmişim haftalarca da araştırmışım, e deneyimim yok. Öncesinden bugüne değişmiş çok şey olabilir. Değişmemişse bile isteyen verir cevap istemeyen vermez. Ha o para benim için o kadar kıymetli ki sonuçta gidip barlarda yemedim o parayı. Makarna yemişim kaç ay. Bi konu açıp son kez fikir almak istemişim çok mu zor? Sen (!) iki dakikanı ayırıp cevap vermişsin. Sırtında yük mu taşıdın. Yardıma ihtiyaç duyan bi küçüğüne yardım ettin. Bu kadarda devlet meselesi gibi büyütülecek mesele değil bence. ( Ben özellikle böyle şeyler yaşamadım biraz duygu sömürü yapayım dedim. Ama bende bana göre ilk yüksek bütçeli gitarımı alırken çok zorlandım)
Nolacak ki yahu. Konu fazlalığı olsa nolacak. Site için daha iyi. Daha fazla konu daha üst sıralar demek.Genelde cevap veriliyor zaten. Şu anki ülke durumunda zaten dolar sebebi ile her gün alınabilecek gitar fiyatları değişiyor. Bir gün fiyatlar sabitlenir o zaman genellemeler işe yarar.
Siz sorunu yanlis anlamissiniz. Burada olay elestirmemiz degil tamamen. Daha tecrubeli kesim yazmayi biraktigi icin gitara yeni baslayan kisiler hatali tavsiyeler vermekte. Mesela ornek veren kiside mg 15 amfi var, amfi onerir misiniz diyor, hemen amfiyi ovmeye basliyor soyle iyi boyle iyi. Bunu yapabilmek icin mg 15 kadar cok sayida amp denemis olmasi lazim, istemeden de olsa ben bunu kisiyi kandirmak olarak goruyorum. Yukarida yazilmis,kisinin ekipmani en iyisi, ustune ekipman olamaz diye algiliyor.Nolacak ki yahu. Konu fazlalığı olsa nolacak. Site için daha iyi. Daha fazla konu daha üst sıralar demek.
Siz sorunu yanlis anlamissiniz. Burada olay elestirmemiz degil tamamen. Daha tecrubeli kesim yazmayi biraktigi icin gitara yeni baslayan kisiler hatali tavsiyeler vermekte. Mesela ornek veren kiside mg 15 amfi var, amfi onerir misiniz diyor, hemen amfiyi ovmeye basliyor soyle iyi boyle iyi. Bunu yapabilmek icin mg 15 kadar cok sayida amp denemis olmasi lazim, istemeden de olsa ben bunu kisiyi kandirmak olarak goruyorum. Yukarida yazilmis,kisinin ekipmani en iyisi, ustune ekipman olamaz diye algiliyor.
Baska bir konu ise 3 4 aylik bilgi birikimi olan kisilerin oradan buradan okudugu bilgiyi gelip burada anlatmasi ve buna inanmasi, bilgi birikimine guvendigim kisilerle polemige girmesi. Selim isik methodu alip calisinca gitar gurusu olmuyorsunuz arkadaslar. Polemige girilen kisi 1 2 defa laf anlatiyor sonra "aman ben mi ugrasacam" diyor. Cok fazla kaliteli adam kayboldu forumda son birkac senede. Acilan bu baslik haklilik payi tasiyor, bu hakliligi gormeniz icin malesef cok eskiden beri kullaniyor olmaliydiniz. Yanlis anlamazsiniz umarim laflarim genel.
Eger boyle devam ederse benzer bir basligi ileride siz acacaksiniz, bu sefer forumu birakan kesim basligi su anda acan kisiler olacak belki de 🙂
Ilk mesajda gayet benim dediğim konulara değiniyor gibime geldi. Bilgi kirliliği konusunda tabi ki katılıyorum yoksa. Ama mesela bu forumda yaşadığım bi olayı anlatayım küçük.Farkındasınızdır durumun.
Yaş olayından bağımsız olduğunu düşünüyorum.Zira aralarında 25 yaşında olanı da var 16 yaşında olanı da.
"bu konu hakkında başlık var biraz araştırın" diye uyarılmalarına rağmen),sorsanız hiçbir ayrıntısını bilmedikleri gitarı sahte diye buraya taşıyanlara kadar geniş bir skalada türkrock forumunda boy göstermeye başladılar.
O paralari burda hepimiz biriktirdik. Sen sirtinda yuk mu tasidin diye soylenirken, o iki dakikalik cevabi verebilmek icin o ekipmani once almak icin para biriktirdik. Sonra ulkede ekipman bulmak oyle kolay olmadigi icin bavul ticareti yapanlar cogalip, guvenirligini ispatlayana kadar magazalara daha buyuk paralar da odedik. Saatlerimizi ve hatta yillarimizi verdik. 2bin lira biriktiren ilk ve tek ogrenci sen degilsin. Son da olmayacaksin.Ben sitemlerinizi doğru bulmuyorum. Çoğu kişi bu foruma bi soru sorarak katılıyor. Ayrıca ben öğrenciyim. Benim için 2000 lira büyük para. Ailem beni müzik konusunda hiç desteklemedi. Gerçi küçük yaşta kursa yolladılar vs ama şuan desteklemiyorlar diyeyim. Ben o kadar didinip o parayı biriktirmişim haftalarca da araştırmışım, e deneyimim yok. Öncesinden bugüne değişmiş çok şey olabilir. Değişmemişse bile isteyen verir cevap istemeyen vermez. Ha o para benim için o kadar kıymetli ki sonuçta gidip barlarda yemedim o parayı. Makarna yemişim kaç ay. Bi konu açıp son kez fikir almak istemişim çok mu zor? Sen (!) iki dakikanı ayırıp cevap vermişsin. Sırtında yük mu taşıdın. Yardıma ihtiyaç duyan bi küçüğüne yardım ettin. Bu kadarda devlet meselesi gibi büyütülecek mesele değil bence. ( Ben özellikle böyle şeyler yaşamadım biraz duygu sömürü yapayım dedim. Ama bende bana göre ilk yüksek bütçeli gitarımı alırken çok zorlandım)